Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Sölden

In het hart van het Ötzal, aan de voet van de Ötztaler Gletsjer, ligt Sölden: een perfecte locatie voor een actieve gezinsvakantie. Geniet hier in het paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Met de eeuwige sneeuw van de Rettenbach- en Tiefenbachferner kun je een groot deel van het jaar skiën op de goed onderhouden pistes. In Sölden is er altijd wat te beleven, van een relaxed drankje op het terras in de zomer tot een bruisende après-ski in de winter.

Highlights Sölden

Mountainbiken op de vele moutainbikeroutes, die het Ötztal rijk is

Breng je adrenalinepeil naar een hoger level tijdens canyoning, klettersteigen, kajakken of raften

Zomerskiën op de eeuwige sneeuw van de Rettenbach- en Tiefenbachferner

Ötztaler Radmarathon, een van de meest spectaculaire wielerwedstrijden ter wereld

Zwemmen en relaxen in zwembad Freizeit Arena

Via de Timmelsjoch-pas een dagje naar Italië

Onze accommodaties in Sölden
Filter op:

Meer over Sölden

Het hart van het Ötztal

Sölden, een dorp midden in het Ötztal, wordt lokaal ook wel “het hart van het Ötztal” genoemd. Voor bergwandelaars zijn er vele trekkings over maar liefst 1300 km gemarkeerde wandelpaden met 50 hutten, waar je kunt genieten van een fascinerend uitzicht over de majestueuze bergen, die het Ötztal omringen. Een absolute aanrader is de Hohe Mut, van waaruit je uitkijkt op een tiental gletsjers en welgeteld 21 bergtoppen.

Ötztaler Radmarathon

Sölden is een ideaal voor mountainbikers en fietsers. Van smalle paadjes en moutainbike-routes tot trajecten voor gezinnen en meer gevorderde tracks voor wielrenners. Niet voor niets vindt hier jaarlijks in augustus de Ötztaler Radmarathon plaats, een van de meest spectaculaire wielerwedstrijden ter wereld.

Mekka voor wildwater- en outdoorliefhebbers

In het nabijgelegen Oetz kun je wildwater- en outdoorsporten beoefenen, die door de verschillende niveaus waarop de activiteiten worden aangeboden, geschikt zijn voor zowel families als voor de echte ‘thrillseekers’. En deze laatste categorie zal je in deze regio zeker tegenkomen, aangezien Sölden ook internationaal bekend staat als trainingscentrum voor (top)sporters.

Nabij Italië

Door de ligging dichtbij de Italiaanse grens gaan veel gasten de Timmelsjoch op. Dit is bergpas tussen het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol met adembenemende uitzichtpunten. En hoe leuk is het om even een pizzaatje te eten in Italië? En als je een deel van je vakantie in Italië wil doorbrengen, is Sölden dus ook een prima tussenstop voor een kort verblijf.