Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Het Ötztal, een idyllische plek, gevormd door gletsjers in de ijstijd en een eersteklas wandelgebied: welkom in de vallei der mogelijkheden.

Wandel van het ene, naar het andere bergdorp, hoog boven de Ötztaler Ache - een van de meest spectaculaire wildwaterrivieren in de Alpen. De Ötztaler Urweg, staat voor een langeafstandswandelroute langs de mooiste plekken en letterlijke hoogtepunten van deze zeer natuurrijke omgeving. Bewonder de 3000-ers – zoals de reusachtige Wildspitze (3.768 m) - bezoek het hoogste kerkdorp van Oostenrijk en geniet van de beroemde Tiroolse keuken. Deze route neemt je mee over weelderige groene alpenweiden, door diepe naaldbossen, langs turquoise gletsjermeren en over hoogalpiene panoramapaden, met andere woorden: 4 dagen wandelen met waanzinnige uitzichten.

Overnachten doe je in comfortabele hotels op unieke locaties, bovenop de berg en/of met een prachtig uitzicht, maar natuurlijk ook in het sfeervolle centrum van Sölden.

Mogelijkheden

6-daagse wandeltocht
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Inbegrepen

2 overnachtingen in Sölden (voorafgaand en na afloop van de wandeltocht)
3 overnachtingen in een comfortabel hotel
5x ontbijt
3x diner
Transfer van Zwieselstein naar Vent
Transfer van Granstein naar Sölden
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Bagagetransport: op aanvraag / € 124 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Extra overnachting in Sölden: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1-persoonskamer: € 87
Bereikbaarheid: Sölden is goed te bereiken per auto (929 km vanaf Utrecht), maar ook per vliegtuig via Innsbruck. Vanaf daar kunnen wij een transfer of huurauto regelen
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag
In de maanden mei, juni, september en oktober is de temperatuur het meest comfortabel om te lopen. In juli en augustus dient rekening te worden gehouden met hogere temperaturen
Deze wandeltocht combineren met een vakantie elders in Oostenrijk of in één van de omringende landen? Wij hebben volop leuke mogelijkheden, ook buiten onze website om en denken graag vrijblijvend met je mee. Informeer ons over je wensen en we gaan voor je op zoek naar passende mogelijkheden

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Eten en drinken tijdens het wandelen
Drankjes bij het avondeten

Ötztal Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Aankomst in Sölden. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om het dorpje en/of de omgeving te verkennen en je ontspannen voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in pension

Dag 2: Eerste wandeldag: E5 Sölden - Obergurgl
Vandaag staat de eerste wandeldag op het programma: een route tussen twee prestigieuze skidorpen, langs de Ötztaler en Gurgler Ache rivier, voorbij de Piller See, door de vallei en stukken bos. Geniet van het panoramisch uitzicht op het uitkijkplateau en een lekkere lunch bij de Moosalm of de Sahnestüberl.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: ca. 5 uur. Lengte: 14,3 km
Hoogteverschil: ⇧ 837 m ⇩ 280 m
Overnachting in hotel

Dag 3: E6 Obergurgl – Zwieselstein (Vent)
Vanuit het centrum vasn Obergurgl wandel je noordwaarts naar de Pirchhütter Achbrücke. Via de gelijknamige brug steek je de rivier over en volg je een wat steiler pad naar het merenplateau op zo’n 2.500 m hoogte. Van de grote Soomsee naar de pittoreske Nedersee dat onder de Nederkogel ligt en vanwaar je wordt getrakteerd op een uniek gletsjerpanorama, omgeven door de majestueuze bergtoppen van 3.000 meter. Via een goed onderhouden pad, enkele haarspeldbochten, door de bosrijke helling, passeer je de Lenzanalm. Eenmaal aangekomen in Zwieselstein word je per transfer naar de accommodatie - een verborgen parel in het bergdorpje Vent – gebracht.

Duurt deze etappe je niet lang genoeg? Je kunt deze etappe aan de voorkant verlengen met een rondje van 1,5 uur over een idyllisch dennenbospad. Volg het themapad Obergurgler Zirbenwald.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 6,5 uur. Lengte: 15 km
Hoogteverschil: ⇧ 1337 m ⇩ 1370 m
Overnachting in hotel

Dag 4: E7 Zwieselstein (Vent) - Gaislach
Vanuit Vent volg je een kronkelend bospad omhoog naar de Sonnenberg, totdat je een hoogalpiene panoramapad nadert. Deze veelbelovende route biedt spectaculaire uitzichten op de Ötztaler en Stubaier Alpen, en dat gedurende de hele wandeling. Eenmaal aangekomen bij de voet van de Tiefenbach Gletsjer (2.800 m) heb je het hoogste punt van deze etappe bereikt. Je verlaat het hooggebergte via wederom een panoramisch pad en komt aan bij de volgende accommodatie: een fijn hotel, weg van de bewoonde wereld, gelegen in Gaislach.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6 uur. Lengte: 14,9 km
Hoogteverschil: ⇧ 1024 m ⇩ 980 m
Overnachting in hotel

Dag 5: E8 Gaislach - Granstein
De laatste wandeldag is alweer aangebroken, een eenvoudige wandeling van Gaislach naar Granstein. Onderweg passeer je de Hühnersteign Gampealmen, Rettenbachalm, Sonnblick en de Leiterbergalm. Waar maken jullie een tussenstop? De route voert licht op- en afwaarts, via een wandelpaden door dennenbossen en over een idyllische alpenweide met rustieke boerderijen.
Wanneer je Granstein bereikt, komt de wandeling ten einde en word je met de transfer teruggebracht naar Sölden.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 4 uur. Lengte: 12,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 265 m ⇩ 763 m
Overnachting in pension

Dag 6: Vertrekdag
Einde van de wandelvakantie. Na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Conditie: voldoende fitheid om 4 tot 6,5 uur per dag te (berg)wandelen en tredzekerheid
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden