Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Ennstaler Alpen

Prijzen en beschikbaarheid
In het hart van Oostenrijk liggen de Ennstaler Alpen, een berglandschap van ongekende waarde met overdadige natuur, imposante rotswanden en spectaculaire kalkpieken.

Deze huttentocht neemt je in 5 dagen mee op reis door een deel van het Gesäuse National Park. Wandel over frisgroene en panoramische bergweiden, langs de woeste Enns-rivier, door dichte bossen en ruige bergen. De bos- en bergpaden brengen je naar rustiek-charmante berghutten op grote hoogte; zelfs de hoogstgelegen berghut met het állermooiste uitzicht is inbegrepen. Maak kennis met de heerlijke keuken van Steiermark en laat je verrassen door dit bijzondere gebied.

Je begint en eindigt in het historische Admont, wereldberoemd om zijn benedictijnerstift en de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, maar ook als dé ideale uitvalsbasis voor avontuur. Eén ding is zeker, daar waar de wereld zo ver van je verwijderd ligt, zul je de magie van de natuur optimaal ervaren, het ultieme berggevoel.
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 5 grabneralm tourismus gesause (5)
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 5 buchauer sattel grabneralm tourismus steiermark (3)
  • huttentocht gesause ennstaler alpen
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 5 grabneralm tourismus gesause (3)
  • huttentocht gesause ennstaler alpen
  • huttentocht gesause runde ennstaler alpen steiermark oostenrijkse alpen tourismus gesäuse national park (5)
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 5 buchauer sattel grabneralm tourismus steiermark (2)1
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 7  rohrauerhaus_alfred leitgehb naturfreunde osterreich
  • huttentocht ennstaler alpen gesause runde etappe 5 reichensteingruppe bei der ueberschreitung_stage 5 tourismus gesause (2)

Mogelijkheden

Basic
5-daagse huttentocht met 2 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in het dal in een 3-sterrenhotel
Classic
5-daagse huttentocht met 2 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in een comfortabel 4-sterrenhotel met zwembad

Inbegrepen

4 overnachtingen
Ontbijt: 4x
Diner: 4x
Transfer naar de start van de wandeltocht
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra nacht(en) in Admont aan het begin en/of na afloop van de huttentocht: vanaf € 92 p.p. inclusief ontbijt en diner

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 16 jaar
De pakketprijs is vastgesteld o.b.v. min. 2 personen
Toeslag bij 1 persoon: € 79. Deze toeslag wordt bij het bevestigen van de boeking verrekend
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Admont is gemakkelijk bereikbaar per auto (1.009 km vanaf Utrecht), maar ook per trein of met het vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je vakantie hebben bevestigd

Prijsberekening

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Huttentocht Ennstaler Alpen op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1. Aankomstdag
Individuele aankomst in Admont, dat wordt beschouwd als de poort naar het Gesäuse National Park. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking.
Overnachting in hotel

Dag 2. Admont - Grabner Törl
‘Save the best for last’ gaat hier niet op, want de eerste wandeling en overnachting in de bergen begint meteen goed; de hoogstgelegen berghut van het gebied met het meest indrukwekkende uitzicht op Admont ligt op je te wachten. Na het ontbijt maak je je klaar voor de transfer naar het begin van de route, waarna de tocht meteen goed start met een klim van de Buchauerpas. Volg de route over het weiland naar het bos, aan het einde van het bospad passeer je boomgrens en word je getrakteerd op een panoramische alpenweide. Wat een uitzicht! Via een steilere bergkam, Gesäuse-, Dachstein- en Glocknerblick, kom je aan bij Graberalmhaus. Een ideale plek om nog even bij te komen, voordat je aan de laatste klim van de dag begint.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3u30 min. Afstand: 8.1 km
Hoogteverschil: ⇧ 864 m ⇩ 512 m
Overnachting in berghut

Dag 3. Grabner Törl - Pyhrgasgatterl
Vandaag staat er wederom een prachtige wandeling op het program. Vanaf de berghut daal je af en ga je door wilde graslanden en beukenbossen naar het pittoreske dorpje Halls. Vanuit Halls vervolg je de route over groene bergweides en bospaden tot Mühlau. Onderweg passeer je de Haller Walls en wandel je over de Pyhrgasgatterlpas om uiteindelijk aan te komen bij de berghut.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5 uur. Afstand: 14 km
Hoogteverschil: ⇧ 641 m ⇩ 1.053 m
Overnachting in berghut

Dag 4. Pyhrgasgatterl - Admont
De laatste etappe van deze tocht neemt je terug mee de bewoonde wereld in. Je wandelt door de wilde Xeis, zoals dit gebied door locals genoemd wordt; deels over boswegen en deels over wandelpaden door bos, over een open alpenweidegebied en over de Mödringbrücke, waarmee je de Enns rivier overbrugt. Onderweg passeer je de Ardningalm en Bacheralm. Lunchen met panoramisch uitzicht, een gemoedelijk sfeertje en heerlijke lokale gerechten: check!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5u30 min. Afstand: 19.4 km
Hoogteverschil: ⇧ 233 m ⇩ 904 m
Overnachting in hotel

Dag 5. Vertrekdag
Einde van de huttentocht: na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de video en laat je meenemen naar de plek van jullie eerste overnachting!

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 5,5 uur per dag te (berg)wandelen, tredzekerheid en geen hoogtevrees
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Matratzenlager) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: in verband met Covid-19 geldt vooralsnog ook voor 2021 dat in het kader van je eigen bescherming wordt aangeraden om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden