Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Ennstaler Alpen

Prijzen en beschikbaarheid
In het groene hart van Oostenrijk liggen de Ennstaler Alpen, een berglandschap van ongekende waarde met overdadige natuur, imposante rotswanden en spectaculaire kalkpieken.

Deze huttentocht neemt je in 5 dagen mee op reis door het Gesäuse National Park. Wandel over frisgroene en panoramische bergweiden, langs de woeste Enns-rivier, door dichte bossen en ruige bergen. De bos- en bergpaden brengen je naar rustiek-charmante berghutten op grote hoogte - zelfs de hoogstgelegen berghut met het állermooiste uitzicht is inbegrepen. Maak kennis met de heerlijke keuken van Steiermark en laat je verrassen door dit bijzondere gebied.

Je begint en eindigt in het historische Admont, wereldberoemd om zijn benedictijnerstift en de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, maar ook als dé ideale uitvalsbasis voor avontuur. Eén ding is zeker, daar waar de wereld zo ver van je verwijderd ligt, zul je de magie van de natuur optimaal ervaren, het ultieme berggevoel.

Mogelijkheden

Basic
5-daagse huttentocht met 2 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in het dal in een 3*hotel
Classic
5-daagse huttentocht met 2 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in een comfortabel 4*hotel met zwembad

Inbegrepen

4 overnachtingen
Ontbijt: 4x
Diner: 2x (basic) of 4x (classic)
Transfer van Admont naar Buchauer Sattle
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra nacht in Admont: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 16 jaar
Bovenstaande prijs is vastgesteld o.b.v. min. 2 personen
Toeslag bij 1 persoon: vanaf € 109
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Admont is goed te bereiken per auto (1009 km vanaf Utrecht), maar ook per trein/vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je vakantie hebben bevestigd
Deze huttentocht combineren met een vakantie elders in Oostenrijk of in één van de omringende landen? Wij hebben volop leuke mogelijkheden, ook buiten onze website om en denken graag vrijblijvend met je mee. Informeer ons over je wensen, dan gaan we graag voor je op zoek!

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Avondeten in Admont (basic)
Eten en drinken tijdens het wandelen
Drankjes bij het avondeten

Huttentocht Ennstaler Alpen op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1. Aankomstdag
Individuele aankomst in Admont, de poort naar het Gesäuse National Park. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking.
Overnachting in hotel

Dag 2. Etappe 5: Buchauer Sattle - Admonter Haus
‘Save the best for last’ gaat hier wellicht niet op, want de eerste wandeling en overnachting in de bergen begint meteen goed: de hoogstgelegen berghut met het meest indrukwekkende uitzicht op Admont ligt op je te wachten. Na het ontbijt maak je je klaar voor de afdaling naar de Haindlkar Parkplatz. Vervolgens zal de transfer je naar het tweede deel van de etappe brengen: de klim van de Buchauerpas naar het Admonter Haus. Volg de route over het weiland naar het bos, aan het einde van het bospad passeer je boomgrens en word je getrakteerd op een panoramische alpenweide – wat een uitzicht! Via een steilere bergkam (Gesäuse-, Dachstein- en Glocknerblick) kom je aan bij Graberalmhaus. Ideale plek om nog even bij te komen, voordat je aan de laatste klim begint.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3u30 min. Afstand: 8.1 km
Hoogteverschil: ⇧ 864 m ⇩ 512 m
Overnachting in berghut

Dag 3. Etappe 6: Admonter Haus - Rohrauerhaus
De etappe van vandaag staat ook wel bekend als ‘het onbekende deel van de Gesäuse’. Vanaf het Admonter Haus daal je af en ga je door wilde graslanden en beukenbossen naar het pittoreske dorpje Halls. Vanuit Halls vervolg je de route over groene bergweides en bospaden tot Mühlau. Onderweg passeer je de Haller Walls en wandel je over de Pyhrgasgatterlpas om uiteindelijk aan te komen bij de laatste berghut.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5 uur. Afstand: 14 km
Hoogteverschil: ⇧ 641 m ⇩ 1.053 m
Overnachting in berghut

Dag 4. Etappe 7: Rohrauerhaus - Admont
De allerlaatste etappe van de Gesäuse-Runde neemt je terug mee de bewoonde wereld in. Je wandelt door de wilde 'Xeis', zoals dit gebied door locals genoemd wordt; deels over boswegen en deels over wandelpaden door bos, over een open alpenweidegebied en over de Mödringbrücke, waarmee je de Enns rivier overbrugt. Onderweg passeer je de Ardningalm en Bacheralm. Lunchen met panoramisch uitzicht, een gemoedelijk sfeertje en heerlijke lokale gerechten: check!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5u30 min. Afstand: 19.4 km
Hoogteverschil: ⇧ 233 m ⇩ 904 m
Overnachting in hotel

Dag 5. Vertrekdag
Einde van de huttentocht: na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de video en laat je meenemen naar de plek van jullie eerste overnachting!

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Geschikt voor: ervaren bergwandelaar
Conditie: voldoende fitheid om 2,5 tot 5,5 uur per dag te (berg)wandelen, tredzekerheid en geen hoogtevrees
Route: (meestal) goed gemarkeerde bergpaden met rood/witte markeringen en gele bordjes waarop de afstanden naar de hutten staan
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Matratzenlager) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: in verband met Covid-19 geldt vooralsnog ook voor 2021 dat in het kader van je eigen bescherming wordt aangeraden om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden