Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Gehele Alpe Adria Trail

Wat is er nou leuker dan het lopen van een deel van de prachtige Alpe Adria Trail? Dat is onmiskenbaar... het bewandelen van de gehele route! De ervaring leert namelijk dat, zodra je begint aan de trail, je eigenlijk niet meer wilt stoppen.

De Alpe Adria Trail is wellicht een van de best bewaarde geheimen van Europa. Een 750 km lange en grenzeloze wandelroute met 43 etappes door bijzondere en cultuurrijke regio's van Oostenrijk, Slovenië en Italië. Je begint aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner en eindigt aan de schitterende Adriatische kust in Muggia.

Hoge ruige bergen, groene valleien, uitgestrekte bossen, idyllische meren en schilderachtige dorpjes liggen op de route. Daarnaast zorgen de verschillen in cultuur voor een extra belevenis. Wij regelen de overnachtingen in comfortabele accommodaties met ontbijt en diner, bagagetransport en transfers. Liever basic met logies en ontbijt? Aan jou de keus!

Ga jij de uitdaging aan?

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw reis!

Als officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten/Slovenia/Italia kunnen wij de reis precies samenstellen, zoals jij dat wilt. En door onze goede samenwerking met de collega's in de drie landen, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere wandelvakantie soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail.

Ben je benieuwd wat je te wachten staat tijdens deze ontdekkingsreis? Bekijk de video hieronder en laat je meevoeren met de Alpe-Adria-Trail!

  • 3 landen mini trail alpe adria trail r03 (8)

Gehele Alpe Adria Trail op de kaart

Meer informatie

Officiële partner van de Alpe Adria Trail

AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten/Slovenia/Italia. Door een unieke samenwerking met de partners in de drie landen, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere langeafstandswandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail. In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden.

Ervaringen van onze klanten

Diverse wandelaars zijn je al voor geweest en elk jaar weer mogen we dit enorme avontuur voor onze klanten regelen. Dit doen we natuurlijk met alle plezier! Twee van onze klanten hebben hun belevenissen van dag tot dag bijgehouden en hebben hun ervaringen met ons gedeeld:
Op 19 juli 2020 vertrokken Afra en George Steenvoorde vanuit Heiligenblut en gingen zij na een goede voorbereiding van start. 49 dagen later keerden ze terug en hadden zij naast een rugzak vol verhalen, inmiddels álle 43 etappes volbracht. Vol passie en in geuren en kleuren vertelt Afra over hun belevenissen.
Met een fotoblog neemt ook Ivo Loomans ons mee in zijn bijzondere reis. Ivo is via AlpenReizen als eerste Nederlander de uitdaging aangegaan en heeft van 5 juli tot 20 augustus 2016 de gehele Alpe Adria Trail gelopen.
Lees en reis mee met de fotoblog van Ivo.