Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Gesäuse National Park

Prijzen en beschikbaarheid
Machtige kalkbergen, ongerepte natuur, wildwater én een wereldberoemd klooster. Midden in de Ennstaler Alpen vind je 'de universiteit van het bergbeklimmen’: in het hart van het jongste nationale park en het decor van een spectaculaire huttentocht voor de ervaren bergwandelaar.

Deze 6-daagse wandeltocht begint en eindigt bij Stift Admont, wat dit bergavontuur ook op cultureel vlak interessant maakt. Wandel door de ongerepte natuur over bergpaden, door magische lariksbossen, langs de snelstromende rivier Enns en over almen naar de hoge bergtoppen. Geniet van ongekende panoramische uitzichten en een meer dan bijzondere zonsondergang. Overnacht op de mooiste plekjes in traditionele berghutten, waar je alleen op eigen spierkracht kunt komen.

Het Gesäuse National Park is een mekka voor berg- en natuurliefhebbers. De plek voor een pittige huttentocht zoals die hoort te zijn; vol natuur en avontuur. Met als bonus een snufje cultuur!
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (21)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (20)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (1)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (18)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (22)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (24)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (23)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (17)
  • gesause national park trail actieve vakantie huttentocht berghut admont stiermarken oostenrijk (19)

Mogelijkheden

Basic
6-daagse huttentocht met 4 overnachtingen in een berghut en 1 overnachting in het dal in een 3-sterrenhotel
Classic
6-daagse huttentocht met 4 overnachtingen in een berghut en 1 overnachting in een comfortabel 4-sterrenhotel met zwembad

Inbegrepen

5 overnachtingen
Ontbijt: 5x
Diner: 5x
Transfer terug naar de start
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra nacht(en) in Admont aan het begin en/of na afloop van de huttentocht: vanaf € 92 p.p. inclusief ontbijt en diner

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 16 jaar
Bovenstaande prijs is vastgesteld o.b.v. min. 2 personen
Toeslag bij 1 persoon: € 49. Deze toeslag wordt bij het bevestigen van de boeking verrekend
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Admont is gemakkelijk bereikbaar per auto (1.009 km vanaf Utrecht), maar ook per trein of met het vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je vakantie hebben bevestigd

Prijsberekening

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Huttentocht Gesäuse National Park op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1. Aankomstdag
Individuele aankomst in Admont, de poort naar het Gesäuse National Park. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking.
Overnachting in hotel

Dag 2. Admont - Treffner Alm
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling: ‘where culture meets nature’: van Stift Admont met de wereldberoemde kloosterbibliotheek, absoluut een bezoekje waard, naar de voet van de ruige bergketen Reichenstein. Via Schloss Röthelstein voert de route je door Kaiserau en idyllische alpenweiden, die uitkijken op de rotsachtige Admonster Reichenstein (2.251 m). Aan het eind van de wandeldag kom je aan bij de berghut, die een fenomenaal panoramisch uitzicht biedt op de toppen van Großen Ödstein, Admonter Reichenstein and Sparafeld. Genieten!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5u15 min. Afstand: 14.4 km
Hoogteverschil: ⇧ 1237 m ⇩ 360 m
Overnachting in berghut

Dag 3. Treffner Alm - Ennsecksattel
Oases te midden van steile rotswanden; via het beroemde bergbeklimmersdorp Johnsbach wandel je naar de voet van de Hochtor. Deze ultra-prominente berg is met 2.369 m de hoogste berg van de Ennstaler Alpen. Het is een route met een flinke afdaling en vervolgens een stevig stuk stijgen met steile grindpaden, afgewisseld door vlakken stukken over bloemrijke alpenweiden en door lariksbossen. Onderweg kom je langs het Johnsbacher Bergsteigerfriedhof, een 200 jaar oude begraafplaats, die de graven van diverse bergbeklimmers herbergt.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5 uur. Afstand: 13.2 km
Hoogteverschil: ⇧ 950 m ⇩ 770 m
Overnachting in berghut

Dag 4. Ennsecksattel - Tamischbach Kamm
Ga je graag buiten de gebaande paden? Deze etappe neemt je mee langs de wilde en romantische Hartelsgraben en snelstromende Enns naar de oudste berghut in het nationale park. De route leidt naar de Sulzkarhund, een karakteristieke rotsformatie, die qua vorm doet denken aan een hond, vandaar de naam. Vanaf de rand zie je duidelijk de afdaling in de Sulzkar, waarna je koers zet richting de Almenboden. Ervaar de Gesäuse 'off the beaten track'! Eenmaal aangekomen bij de berghut, kun je heerlijk bijkomen op het fijn terras met unieke ligging.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7u30 min. Afstand: 18.9 km
Hoogteverschil: ⇧ 1.349 m ⇩ 1.515 m
Overnachting in berghut

Dag 5. Etappe 4: Tamischbach Kamm – Haindlkar
Vanaf de berghut loop je tot aan het kruispunt Landlereck en vervolg je de route naar Gstatterboden. Mocht je zin hebben, loop dat even binnen bij het National Park Paviljoen, het bezoekerscentrum van Gesäuse met een café en tentoonstelling. Neem in ieder geval de tijd voor een pauze bij de Weidendom. Een soort levendig bouwwerk of landschapsarchitectuur met een labyrint van beukenhagen, omgeven door een uniek bergpanorama. Los je de raadsels op om de uitweg te vinden? Naarmate je dichter bij de rotswanden van de Hochtor komt, worden de wandelpaden smaller en het landschap grover. Slapen doe je in de meest rustieke hut van de Gesäuse, een mooie plek voor de laatste overnachting. En met een beetje geluk tref je een hele bijzondere zonsondergang.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5u15 min. Afstand: 14.7 km
Hoogteverschil: ⇧ 602 m ⇩ 1.028 m
Overnachting in berghut

Dag 6. Vertrekdag
Geniet van je laatste ontbijt en maak je klaar voor de laatste wandeling. Vanaf de Haindlkardaal je op dezelfde weg als gisteren af naar de ontmoetingsplek, vanaf waar je per transfer terug naar Admont wordt gebracht. Daarmee komt helaas ook een eind aan deze mooie wandelvakantie. Indien je liever nog even wilt bijkomen van het wandelen, kun je uiteraard nog een nachtje langer in het hotel in Admont verblijven!
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 1u30 min. Afstand: 3.2 km
Hoogteverschil: ⇧ 32 m ⇩ 547 m

Kun je niet wachten? Bekijk de video hieronder en laat je alvast meevoeren door het bijzondere Gesäuse National Park.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Geschikt voor ervaren bergwandelaars
Conditie: voldoende fitheid om tot 7,5 uur per dag te (berg)wandelen, tredzekerheid en geen hoogtevrees
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Matratzenlager) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: in verband met Covid-19 geldt vooralsnog ook voor 2021 dat in het kader van je eigen bescherming wordt aangeraden om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden