Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Stubaier Alpen 2

Prijzen en beschikbaarheid
Ontzagwekkende bergen, sneeuwwitte gletsjers en buitengewone natuur: midden in Tirol begint een episch avontuur door een landschap waar je geen genoeg van zult krijgen.

Terwijl de zon net boven het ruige bergmassief uitkomt, maak je je klaar voor de tocht. 5 dagen wandelen, van de ene naar de andere hooggelegen berghut, uitsluitend door hoogalpien terrein. Een route vol uitdaging en afwisseling, voor tredzekere doorzetters zonder hoogtevrees. Wandel van groene alpenweiden tot bizar gevormde rotsvelden, puinhellingen en uitgesleten gletsjerplaten; kronkelige bergpaden en steile klimstukken met vervolgens de mooiste uitzichten op de gletsjers.

We nemen je mee naar de laatste 3 zware etappes van de Stubaier Höhenweg, met letterlijke hoogtepunten en de meest indrukwekkende bergen in de Stubaier Alpen. Maar ook een deel van de WildeWasserWeg, een wandelroute door de pure natuur en met waanzinnige uitzichten op water, ijs én sneeuw.

Mogelijkheden

Huttentocht Stubaier Alpen 2
7-daagse huttentocht met 4 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in het dal in een comfortabel 4-sterrenhotel

Inbegrepen

6 overnachtingen
Ontbijt: 6x
Lunchpakket: 4x (tijdens het wandelen)
Diner: 6x
Een kaart en beschrijving van de trail (DE)
Stubai Super Card (tijdens het verblijf in het dal)

Optioneel (tegen betaling)

Extra nacht(en) in Neustift im Stubaital: vanaf € 83 p.p. inclusief ontbijt en diner

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 16 jaar
De pakketprijs is vastgesteld o.b.v. min. 2 personen
Toeslag bij 1 persoon: € 49. Deze toeslag wordt bij het bevestigen van de boeking verrekend
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Neustift im Stubaital is gemakkelijk bereikbaar per auto (ca. 913 km vanaf Utrecht), maar ook per trein of met het vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je wandelvakantie hebben bevestigd

Prijsberekening

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Toeristenbelasting in het hotel

Huttentocht Stubaier Alpen 2 op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Neustift im Stubaital.
Overnachting in hotel

Dag 2: Neustift im Stubaital – WildeWasserweg - Sulzenau Hütte
Om bij de eerste berghut te komen wandel je 2 etappes van de prachtige WildeWasserWeg, een bijzondere wandelroute waar je alle diverse verschijningsvormen van water zult vinden: fonkelende gletsjerijsvelden, helderblauwe bergmeren en niet te vergeten de reusachtige Grawa Wasserfall. De route voert over kronkelige paden, een steil klimpad en langs de Sulzenegg. Tip: maak onderweg een stop bij de Sulzenalm voor een waanzinnig uitzicht op de gletsjer.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3u15 min. Afstand: 8,5 km
Hoogteverschil: ⇧ 884 m ⇩ 65 m
Overnachting in berghut

Dag 3: Etappe 5 Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte
Van felgroene alpenweiden met ruisende bergbeekjes, rotsvelden tot hagelwitte, reusachtige gletsjers: landschappelijk gezien is de vijfde etappe zonder twijfel een van de mooiste van de Stubaier Höhenweg. Je doorkruist diverse beken en passeert de groenblauwe Grünausee , het grootste meer van de Stubaier Alpen. Niet voor niets is dit een favoriet onder menig wandelaar!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4 uur. Afstand: 5 km
Hoogteverschil: ⇧ 650 m ⇩ 550 m
Overnachting in berghut

Dag 4: Etappe 6 Nürnberger Hütte – Bremer Hütte
Vanaf de Nurnberger Hütte volg je een vlak pad, over uitgestrekte en uitgesleten gletsjerplaten en daal je af naar Langetalbach om vervolgens het dal letterlijk te overbruggen. Er volgen steilere stukken die worden beloond met panoramische uitzichten. En je zult zien hoe het landschap en de rotsformaties zijn ontstaan door de gletsjer. Indrukwekkend! Deze etappe wordt ook wel omschreven als ‘het paradijs’ en dat is niet geheel zonder reden.
Moeilijkheidsgraad: pittig. Duur: 4 uur. Afstand: 5 km
Hoogteverschil: ⇧ 600 m ⇩ 450 m
Overnachting in berghut

Dag 5: Etappe 7 Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte
De allerlaatste etappe is veeleisend, een van de zwaarste delen van de Stubaier Höhenweg. Vanuit de Bremer Hütte daal je een flink stuk af, waarna er 3 beklimmingen met steeds een hoogteverschil van 200-300 m volgen: de Trauljöchl, Pramarspitze en de Sendsgrad. Je wandelt langs de voet van de Habicht – één van de mooiste en indrukwekkendste bergen in de Stubaier Alpen - en langs de Alfaier See en dan heb je de laatste berghut op 2.369 m hoogte bereikt!
Moeilijkheidsgraad: pittig. Duur: 7 uur. Afstand: 9,5 km
Hoogteverschillen: ⇧ 800 m en ⇩ 850 m
Overnachting in berghut

Dag 6: Innsbrucker Hütte – Neustift im Stubaital
Vanaf de Innsbrucker Hütte wandel je via een smal pad naar de Karalm (1 uur). Hiervandaan ga je verder door het romantische Pinnistal en bereik je uiteindelijk het dal in Neder (2 uur). Vanaf daar neem je de bus naar Neustift. Als je nog één keer van een waanzinnig uitzicht op het Stubaital wilt genieten, kun je er ook voor kiezen om naar het bergstation Elferlifte te wandelen (1 uur). Vervolgens neem je de berglift terug naar Neustift.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3 uur. Afstand: 10,8 km
Hoogteverschillen: ⇧ 48 m en ⇩ 1.444 m

Dag 7: Vertrekdag
Einde van de huttentocht: na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 4
Geschikt voor ervaren bergwandelaars
Conditie: voldoende fitheid om tot ca. 7 uur per dag te (berg)wandelen
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten, in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Bettenlager/Matratzenlager; o.b.v. beschikbaarheid) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: in verband met Covid-19 geldt vooralsnog ook voor 2021 dat in het kader van je eigen bescherming het verplicht is om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van de huttentocht sterk aangeraden