Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentochten in Oostenrijk

Oostenrijk, het land bij uitstek voor een wandeling in de bergen, een waar paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers. Wandel over imposante bergtoppen, rotsachtige berghellingen, groene almweiden, langs schitterende gletsjermeren en door uitgestrekte bossen. Van de mooiste hoogalpiene route van de Alpen, 'de universiteit van het bergbeklimmen' tot aan een idyllische almwandeling: de Oostenrijkse Alpen bieden eindeloze mogelijkheden, voor elk niveau. Overnacht in authentieke berghutten, middenin de bergen en geniet van lokale specialiteiten: hier ervaar je het ultieme Oostenrijkse gevoel.

Meer informatie

Een huttentocht in Oostenrijk is de ideale manier om de prachtige natuur in de Oostenrijkse Alpen te ontdekken. Een huttentocht is een meerdaagse wandeltocht door de bergen, waarbij je van hut naar hut loopt. Doordat je elke dag verder trekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten. Je overnacht in berg- en almhutten en blijft dus op hoogte. Tijdens het lopen door de Oostenrijkse bergen kun je lekker je hoofd leeg maken. En ook al hebben steeds meer hutten wel een (eenvoudige) internetverbinding, ben je voor het grootste deel van de tijd afgesneden van de bewoonde wereld. Met alleen de natuur, rust en ruimte van het Oostenrijkse berglandschap, met in de avond de gezelligheid van de knusse berghut.

In Oostenrijk vind je een diversiteit aan mogelijkheden voor huttentochten, waarbij je kunt genieten van prachtige berglandschappen, idyllische bergmeren en glooiende groene almen. In Tirol, Salzburgerland, Steiermark en Vorarlberg, vind je bovendien hoog-alpiene gebieden. Daar begeef je je boven de bomengrens en vind je ruigere landschappen, unieke rotsformaties, met hier en daar steile afgronden en de eeuwige sneeuwvelden van de Oostenrijkse gletsjers.

Huttentochten voor beginners

Oostenrijk heeft huttentochten voor zowel beginners als voor gevorderden; de keuze hangt af van je eigen kennis en ervaring. Heb je wel ervaring met bergwandelen, maar heb je altijd dagtochten gelopen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een huttentocht met maximaal 3 overnachtingen in een berghut en 3 tot 5 uur wandelen per dag. Zo kun je ervaren hoe het is om meerdere dagen achter elkaar in de bergen te wandelen en om in (eenvoudige) berg- of almhutten te slapen.

Heb je nog nooit in de bergen gewandeld? Dan doe je er verstandig aan om vanuit één standplaats een aantal dagtochten te maken. Kies voor wandelingen die variëren van eenvoudig tot middelzwaar en met een verschillende duur. Hoe goed je conditie ook is, ieder lichaam reageert anders op wandelen in de bergen. Als dit bevalt, kun je er eventueel voor kiezen om één nacht in een echte berghut te gaan slapen.

Er zijn meerdere bestemmingen in Oostenrijk, die uitermate geschikt zijn voor beginners. Als uitvalsbasis kun je kiezen voor een comfortabel hotel in het dal of in de bergen, een gemoedelijk Oostenrijks pension of een appartement. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Huttentocht voor gevorderden

Oostenrijk heeft volop mogelijkheden voor huttentochten voor gevorderde bergwandelaars. De wandelingen variëren van middelzwaar tot zwaar en worden gekenmerkt als niveau 3 en 4. Naast een goede conditie is ervaring met bergwandelen voor deze huttentochten een vereiste. Hoewel iedere huttentocht uniek in zijn soort is, heeft Oostenrijk een aantal unieke huttentochten met bijzondere kenmerken.

De Huttentocht Stubaier Höhenweg neemt je mee door de fascinerende en imposante bergwereld van de Stubaier Alpen en is één van de mooiste hoogteroutes op de grens van de Alpen en de Dolomieten. De Gesäuse National Park Trail loopt door de het Gesäuse National Park in de pittige Ennstater Alpen, dat wordt beschouwd als een mekka voor berg- en natuurliefhebbers.

Vermeldenswaardig is ook de GlocknerRunde. In 7 dagen wandel je rond de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, waarbij je iedere dag kunt genieten van het prachtige National Park Hohe Tauern. Stuk voor stuk prachtige wandeltochten met ieder zijn eigen hoogtepunten en unieke uitzichten.

En ‘last but not least’ de Huttentocht Alpe Adria Trail, waarbij je door de mooiste berglandschappen in Karinthië wandelt. Dit avontuur begint in Seeboden en zet koers richting de Milltstätter See, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht op één van de mooiste meren van Karinthië.

Huttentocht met kinderen

Wie met kinderen op huttentocht gaat beleeft de bergen op een geheel andere manier. Kinderen kijken met een andere blik naar de natuur en zien dingen die ons als volwassenen waarschijnlijk helemaal niet waren opgevallen. Maar is een huttentocht in de Oostenrijkse Alpen niet veel te zwaar voor die korte beentjes? Welnee, zolang je een afwisselende route kiest, passend bij de leeftijd van de jongste, is een huttentocht een onvergetelijke avontuur voor het hele gezin!

Een huttentocht met kinderen in Oostenrijk is een toegankelijke manier om als familie met elkaar het leven in de Oostenrijkse bergen te ervaren. Als specialist voor actieve gezinsvakanties in de bergen helpen we jullie graag op weg, zodat jullie eerste huttentocht met de kinderen een belevenis wordt waar jullie nog lang over napraten!

Je kunt met kinderen vanaf een jaar of 5 een huttentocht maken, mits voldoende fit en met vaste tred. Bel of mail ons voor de mogelijkheden!

Huttentocht Oostenrijk boeken

Wil jij een huttentocht boeken? Bekijk dan ons aanbod of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij verzorgen altijd een voor- en na-overnachting in de buurt van het startpunt van de huttentocht, zodat je uitgerust aan je wandelavontuur begint en na de tocht een fijne plek hebt om even bij te komen, voordat je de volgende dag weer naar huis rijdt of doorreist naar je volgende bestemming. Op aanvraag organiseren wij ook huttentochten voor verenigingen of bedrijfsgroepen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat.