Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
BEL ONS: 010 - 767 00 97

Boekings- en reisvoorwaarden

Boekings- en reisvoorwaarden

ANVR-consumentenvoorwaarden

AlpenReizen is een handelsnaam van Summit Travel BV.

Summit Travel BV (KvK 24349115) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Ons ANVR-lidmaatschapsnummer is 04648.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B:-Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Op het boekingsformulier dient te worden aangevinkt dat kennis is genomen van en akkoord wordt gegaan met de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Voor de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie klik hier.

VvKR

AlpenReizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, veelal specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Wij staan bij de VvKR geregistreerd onder nummer 18033. Voor meer informatie, kun je terecht op de website van de VvKR:
VvKR logo

3 dagen bedenktijd

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid een online geboekte reis binnen 3 dagen kosteloos te wijzigen of annuleren. Stel, je hebt op zondag geboekt, dan kan de betreffende boeking worden aangepast, omgeboekt of geannuleerd tot en met de eerstvolgende woensdag.

Uitzonderingen

De bedenktijd van 3 dagen geldt niet voor de volgende situaties:

reizen die telefonisch of per mail zijn geboekt
vertrek binnen 8 weken
bijgeboekte bus- of treinreizen
reeds bestaande boekingen
boekingen, die op een later tijdstip nog gewijzigd worden (zoals bijv. een nieuwe vertrekdatum of iemand die wordt bijgeboekt)
bij activiteiten met afwijkende voorwaarden. Indien sprake is van afwijkende voorwaarden word je hierop gewezen tijdens de boekingsstappen en op de factuur.

Annuleringsvoorwaarden

Onderstaand worden de annuleringsvoorwaarden toegelicht, zoals deze door AlpenReizen worden gehanteerd.

Kosten bij annulering

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde reserveringskosten en de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering, tevens annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van het bedrag van de annuleringskosten die in rekening worden gebracht, hangt af van de resterende tijd tot het moment van vertrek:

tot de 42e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: de aanbetaling
vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 30e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom
vanaf de 30e kalenderdag (incl) tot de 21e dag (excl) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
vanaf de 21e kalenderdag (incl) tot de 14e dag (excl) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
vanaf de 14e kalenderdag (incl tot de 7e dag (excl) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
vanaf de 7e kalenderdag (incl) tot de vertrekdag: de volledige reissom.

LET OP: Voor onze actieve vakanties (waaronder huttentochten, meerdaagse trails en actieve gezinsvakanties), wintersportvakanties en onze groepsreizen zijn afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing:

tot de 42e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: de aanbetaling
vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 30e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom
vanaf de 30e kalenderdag (incl) tot de 21e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
vanaf de 21e kalenderdag (incl) tot de 14e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 90% van de reissom
vanaf de 14e kalenderdag (incl) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom.

NB Er zijn arrangementen waarbij de annuleringsvoorwaarden voor de klant gunstiger zijn dan bovengenoemde. Dit wordt dan expliciet gemeld op de website bij de betreffende accommodatie, activiteit of arrangement. Datzelfde geldt voor het aanbetalingsbedrag.

Voor bijgeboekte treinreizen, vluchten, transfers en evt. overige extra's berekenen wij 100% annuleringskosten.

Annuleringsverzekering

Het is belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden dan ook altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijg je de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je bij boeking via AlpenReizen een annuleringsverzekering afgesloten, dan ben je verzekerd via Europeesche Verzekeringen. Wil je de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heb je geen annuleringsverzekering via ons afgesloten, kijk dan bij je eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.