Klanten waarderen onze service op 4,7 / 5
BEL ONS: 010 - 767 00 97

Boekings- en reisvoorwaarden

Boekings- en reisvoorwaarden

ANVR-consumentenvoorwaarden

AlpenReizen is een handelsnaam van Summit Travel BV.

Summit Travel BV (KvK 24349115) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Ons ANVR-lidmaatschapsnummer is 04648.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B:-Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Op het boekingsformulier dient te worden aangevinkt dat kennis is genomen van en akkoord wordt gegaan met de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Voor de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie klik hier.

VvKR

AlpenReizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, veelal specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de consument als de reisorganisatie tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Wij staan bij de VvKR geregistreerd onder nummer 18033. Voor meer informatie, kun je terecht op de website van de VvKR:
VvKR logo

3 dagen bedenktijd

Op dit moment bieden wij onze klanten de mogelijkheid de gereserveerde reis binnen 3 dagen kosteloos te wijzigen of annuleren. Stel, je hebt op maandag geboekt, dan kan de betreffende boeking worden aangepast, omgeboekt of geannuleerd tot en met de eerstvolgende donderdag.

Uitzonderingen

De bedenktijd van 3 dagen geldt niet voor de volgende situaties:

vertrek binnen 8 weken.
bijgeboekte bus- of treinreizen.
reeds bestaande boekingen. Ook boekingen, die op een later tijdstip nog gewijzigd worden (zoals bijv. een nieuwe vertrekdatum of iemand die wordt bijgeboekt), kunnen niet meer kosteloos geannuleerd worden.
bij activiteiten met afwijkende voorwaarden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan bepaalde huttentochten. Indien sprake is van afwijkende voorwaarden word je hierop gewezen tijdens de boekingsstappen en op de factuur, nadat de boeking is voldaan.

Annuleringsvoorwaarden

Sinds medio 2016 worden reisorganisaties geacht zelf de annuleringsvoorwaarden vorm te geven. Summit Travel en AlpenReizen hanteren hiervoor dezelfde regels, die onderstaand nader worden toegelicht.

Kosten bij annulering

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde reserveringskosten en de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering, tevens annuleringskosten in rekening gebracht. De hoogte van het bedrag van de annuleringskosten die in rekening worden gebracht, hangt af van de resterende tijd tot het moment van vertrek:

tot de 42e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom
vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 28e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom
vanaf de 28e kalenderdag (incl) tot de 21e dag (excl) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
vanaf de 21e kalenderdag (incl) tot de 14e dag (excl) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
vanaf de 14e kalenderdag (incl tot de 5e dag (excl) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
vanaf de 5e kalenderdag (incl) tot de vertrekdag: 90% van de reissom
op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Voor eigen-vervoerreizen naar accommodaties zoals chalets, bungalows en appartementen als ook voor onze actieve vakanties gelden afwijkende annuleringskosten, te weten:

tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom
vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 28e kalenderdag (excl) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom
vanaf de 28e kalenderdag (incl) tot de vertrekdag: 90% van de reissom
op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

NB Er zijn arrangementen waarbij de annuleringsvoorwaarden voor de klant gunstiger zijn dan bovengenoemde. Dit wordt dan expliciet gemeld op de website bij de betreffende accommodatie, activiteit of arrangement. Datzelfde geldt voor het aanbetalingsbedrag.

Annuleringskosten claimen

Het is belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden dan ook altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijg je de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je bij boeking via AlpenReizen een annuleringsverzekering afgesloten, dan ben je verzekerd via Europeesche Verzekeringen. Wil je de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heb je geen annuleringsverzekering via ons afgesloten, kijk dan bij je eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.