Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Gerlos

Op de grens van Tirol en Salzburgerland ligt Gerlos, een erg populaire vakantiebestemming. Het levendige centrum met vele restaurants, winkeltjes, terrasjes en barretjes trekt zowel in de winter als in de zomer veel bezoekers. Met in de zomer een uitgebreid kinderprogramma is Gerlos een zeer geschikte bestemming voor gezinnen en families. Bezoek ook zeker de turquoise Durlaßboden Strausee en de Krimmler Wasserfälle: de hoogste waterval van Centraal-Europa!

Highlights Gerlos

Levendig centrum met vele restaurants, winkeltjes, terrassen en barretjes

Niet te missen: de Krimmler Wasserfälle, de hoogste waterval van Europa!

Beleef spanning en sensatie in de Arena Skyliner

Zeilen, surfen, waterfietsen, zwemmen of relaxed picknicken bij de turquoise Durlaßboden Stausee

Wandeling van 12 km over de Jodel Wanderweg

Avontuurlijke klimtocht tussen de bomen voor het hele gezin in Hochseilgarten Gerlos

Klettersteig op de Gerlossteinwand en de Riederklamm

Onze accommodaties in Gerlos
Filter op:

Meer over Gerlos

Spanning en sentatie

Nieuw in Gerlos is de Riederklamm; als je op een relatief gemakkelijke en vooral veilige manier tegen steile rotswanden omhoog wil klimmen, zijn deze ‘ijzeren wegen’ wellicht wat voor jou. Ze geven bijzondere uitzichten, die normaal alleen voor professionele bergbeklimmers weggelegd zijn. Meer spanning en sensatie is te vinden bij de Arena Skyliner: een XXL-kabelbaan, waarmee je tot 50 km per uur door de lucht suist.

Waterpret

Op de zonnige dagen zorgt het koele bronwater van het stuwmeer voor veel waterpret. Je kunt er zeilen, surfen, waterfietsen en natuurlijk ook gewoon zwemmen en pootje baden. En vergeet je inklapbare bbq niet!

Krimmler Wasserfälle

Behalve het stuwmeer is er nog een groter waterspektakel, namelijk de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle. De weg naar Europa’s hoogste waterval loopt door gemengde bossen en heeft adembenemende uitzichten met fotogenieke close-ups van de watervallen.

Wandelen met picknickstop

Voelde je ooit de drang om uit te barsten in gezang à la Julie Andrews, dan mag je de Jodel Wanderweg langs de Gerlos Alpine weg niet missen! Deze route is het hele jaar door open en verbindt het Tiroolse Zillertal met het dorpje Krimml in Salzburgerland. Het is een prachtige trip van 12 km door hoogveen en sparrenbos met een maximale hoogte van 1630 meter. En vergeet vooral de picknickmand niet, want de plaats met de uitkijk over de turquoise Stausee is de ultieme picknickstop!

Skigebied: Zillertal Arena (143 km)

De Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal, geschikt voor elk type wintersporter. De 143 pistekilometers vormen een uitstekend gebied voor de gevorderde skiër en snowboarder. Maar ook onder gezinnen met kinderen is dit grote en gevarieerde skigebied erg geliefd. Gerlos is misschien wel de populairste wintersportbestemming onder de Nederlanders. De voertaal in het kinderland, op de oefenpiste en tijdens de skilessen is dan ook bijna altijd Nederlands, ideaal voor Nederlandse gezinnen met kinderen! En ook niet onbelangrijk: Gerlos staat bekend als de après-ski hoofdstad van de Alpen, waar je kunt feesten tot in de late uurtjes!