Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Sankt Wolfgang im Salzkammergut

Een schilderachtig, idyllisch dorpje aan de oever van de bekende Wolfgangsee. De vele hotels, pensions, gezellige terrassen en winkels vormen het sfeerbeeld in het hart van het dorp. Met haar ligging direct aan de Wolfgangsee is het in de zomer bijzonder goed toeven aan, op of in het water.

Highlights Sankt Wolfgang im Salzkammergut

Bezoek een 14e-eeuws Pelgrimskerkje met een spectaculaire galerij aan religieuze kunst

Met het treintje naar de Schafbergspitze, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Salzkammergut

Een bijzondere markt, gezellige terrassen en winkeltjes sieren Sankt Wolfgang

Relaxen met een goed boek aan de oever van de Wolfgangsee

Onderneem watersporten op de Wolfgangsee of maak een rondvaart over het meer

Genieten met een wijntje en kaasje van de ondergaande zon

Onze accommodaties in Sankt Wolfgang im Salzkammergut

Meer over Sankt Wolfgang im Salzkammergut

Beroemd pelgrimskerkje

Sankt Wolfgang heeft haar bekendheid te danken aan de pelgrimstochten van jaren geleden. En nog steeds lassen veel reizigers tijdens hun pelgrimage een stop in voor een bezoek aan het 14-eeuwse kerkje in St. Wolgang, dat tot op de dag van vandaag een spectaculaire galerij met religieuze kunst en sprankelende altaars herbergt.

Sfeervol en charmant dorpje

De hotels, pensions, terrasje en winkels vormen het sfeerbeeld van het autovrije centrum. De markt van dit charmante plaatsje aan het water is een must-see, samen met het beroemde oude poortje dat leidt naar hotel Im Weissen Rössl, dat zijn bekendheid dank aan de gelijknamige operette.

Badplaats en watersportbestemming

Door de ligging aan de Wolfgangsee is St. Wolfgang populair als badplaats, maar heeft zij tevens een aantrekkingskracht voor watersportliefhebbers. Een aantal strandoevers is bij uitstek geschikt om te zonnebaden. Ook beschikken de meeste hotels aan het water over steigers, vanwaar je een duik kunt nemen in het frisse meer, maar ook als vertrekplaats voor activiteiten op het water.

Voldoende wandel- en fietsmogelijkheden

En in de vroege avond, wanneer de rust in het dorp wederkeert, is het de perfecte tijd voor een rustige wandeling langs de beboste oevers met de krakende houten boothuizen. Overigens is het wat betreft wandelen zeker aan te raden om te voet richting het dorpje Strobl te gaan. Dit is een wandeling van ongeveer anderhalf uur, waarbij je onderweg veel mooie panorama’s vast kunt leggen voor het fotoalbum. Overigens is deze route ook leuk om met de fiets af te leggen.

Dit magische dorpje aan de Wolfgangsee is een heerlijke plek voor een relaxte vakantie.