Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Ossiacher See

In het hart van de zonnige deelstaat Karinthië ligt Ossiacher See. Een plek waar de zon veelvuldig en langdurig hoog aan de hemel staat. En op zo’n warme dag kun je nergens beter afkoelen dan aan de idyllische Ossiacher See: een kristalhelder meer met een temperatuur, die oploopt tot 26 graden. Vooral de kids zijn er niet weg de slaan uit deze levensgrote badkuip!

Highlights Ossiacher See

Genieten in en op het water van de schilderachtige Ossiacher See

Van boom tot boom klimmen in Adventurepark Gerlitzen

Het uitzicht bewonderen vanaf de Villacher Alpenstraße, een 16 km lange panoramaweg

Fietsen rondom de Ossiacher See over het 32 km lange fietspad

Stift Ossiach: een voormalig Benedictijner abdij uit de 11e eeuw

Wandelen langs de Finsterbach Wasserfälle

Carintischer Sommer, al decennialang een van de belangrijkste Oostenrijkse (klassieke) muziekfestivals, dat in juli/augustus vele muziekliefhebbers uit de hele wereld aantrekt

Onze accommodaties in Ossiacher See

Meer over Ossiacher See

Luieren op het strand

Het absolute hoogtepunt voor de jonge vakantiegangers is Erlebnisbad Ossiach, inclusief de 93 meter lange waterglijbaan en beachvolleybalvelden. Goed voor heerlijk relaxte stranddagen!

Uitgebreide watersportmogelijkheden

Niet alleen rondom het meer kun je je goed vermaken, ook óp het water is menig waterrat te vinden op zeilboten en surfplanken. Maar iets relaxter kan ook: op de MS Ossiach! Aan boord van dit 30 meter lange schip kun je aan je kleurtje werken, terwijl je geniet van de prachtige omgeving vanaf het water.

Vele kilometers aan wandel- en fietsroutes

Rondom het meer is het fantastisch wandelen en er zijn er verschillende mountainbike-trails uitgezet. Op veel plaatsen worden elektrische fietsen verhuurd om het fietsen wat minder inspannend te maken.

Actief in de bergen

Het 3e grootste meer van Karintië is van boven gezien toch het allermooist. Een berglift brengt je omhoog naar de Gerlitzen voor een indrukwekkend panorama. Denk aan een schitterend blauw meer tussen een stel vriendelijke bergreuzen, rijkelijk versierd met de witte stipjes op het water van talloze zeilbootjes en donzige wolken, die aan de horizon voorbij drijven. Afdalen kan lopend en met de lift, maar is minstens zo leuk met de Pisten-Flitzer, de 1e downhill-kartingbaan van Oostenrijk waar je met 40 km per uur de helling af roetsjt!

Cultureel hoogstandje

Als het gaat om onbetaalbare uitzichten: om een zonsondergang met een flinke dosis romantiek te ervaren is er in heel Karinthië geen betere plek te vinden dan bij het Ossiacher benedictijnenklooster, Stift Ossiach. Dit statige gebouw, waar ook een schattig kerkje bij hoort, is overigens ook een van de locaties van het wereldberoemde cultuurfestival ‘Carinthischer Sommer’.