Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Wenen

Het sfeervolle Wenen heeft voor ieder wat wils, van jong tot oud. Wenen heeft een tijdloze en magische binnenstad vol bezienswaardigheden; niet voor niets staat het centrum van Wenen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek de architectonische gebouwen in het historische centrum, bezoek de indrukwekkende gebouwen, monumenten en parken en verdwaal in de gezellige, smalle straatjes. Voor een romantische stedentrip met je lief, een weekendje shoppen met vriendinnen of een tussenstop op weg naar je vakantiebestemming met het hele gezin: Wenen is een geweldige stad waar volop te beleven is voor iedereen!

Highlights Wenen

Op sjiek naar de Weense Opera

Verken de stad én regio Wenen op de fiets

Terug in de tijd van Franz Josef in Schloss Schönbrunn

Bewonder de capriolen van de lipizzaners van de Spaanse rijschool

Doe je tegoed aan de beste Oostenrijkse wijnen in één van de wijnhuizen

Dans tot diep in de nacht tijdens het openlucht Vienna Summerbreak Festival

In de periode voor kerst compleet omgetoverd tot een winters paradijs mét kerstmarkten

Onze accommodaties in Wenen
Filter op:

Meer over Wenen

Rijke historie

Een van de pareltjes is hét Gotische meesterwerk: de Stephansdom. Steffl, zoals de locals de kathedraal ook wel noemen, symboliseert Wenen als geen enkel ander gebouw. Een tour rond dit Gotische diamantje en de beklimming van de 140 meter hoge zuidtoren is dan ook een must-do. Vervolgens maak je een sprong in de tijd naar de 17e eeuw, wanneer de Oostenrijkers een paleis wilden bouwen dat groter moest zijn dan het Paleis van Versailles. Van de maar liefst 1441 royale en exotisch ingerichte kamers van Schloss Schönbrunn zijn er 40 opengesteld om de sfeer te proeven en te ervaren hoe Keizer Frans Josef vroeger zijn vakanties doorbracht. Ook de in Franse stijl aangelegde tuinen van het paleis zijn in de zomer een vrolijk samenspel van kleuren en zijn bij uitstek geschikt voor een gezellige picknick.
Om de geschiedenistour door de hoofdstad af te maken kan Hofburg natuurlijk niet achterblijven. In dit paleis woont en werkt de president van Oostenrijk. Neem in elk geval een kijkje in de schatkamer waar de kroonjuwelen te zien zijn. En natuurlijk mag het Sissi-museum eigenlijk ook niet ontbreken in het programma.

Indrukwekkende attracties

Wenen heeft ook al meer dan 100 jaar een old-school attractiepark binnen haar stadsgrenzen. Het pareltje van park de Prater is het bijna 70 meter hoge reuzenrad. Stap in de schommelende bakjes van het Riesenrad en verbaas je over het machtig mooie uitzicht over de stad. In tegenstelling tot de vrije toegang tot de Prater (met uitzondering van de attracties) moet je voor een kaartje voor de Spaanse Rijschool een kleine zes maanden van tevoren reserveren. Maar de alom geroemde rijschool met de bekende spierwitte Lipizzaner paarden is een bezoek meer dan waard!

Therme Wien

Na al deze schitterende paleizen, barokke gebouwen en paardenshows is het tijd om je museum-proof voeten wat te laten rusten. Ontsnap een dagje aan het stadsleven in Therme Wien, een van de grootste thermale baden van Oostenrijk. Met de diverse binnen- en buitenzwembaden is dit ook een groot feest voor kinderen.

Liefde gaat door de maag

Van al die inspanning krijg je natuurlijk trek in wat lekkers en daar ben je in Wenen zonder meer voor op de juiste plek. De Wiener Schnitzel, Beinfleisch, Sachertorte en ander Weens deegwaar doet menig hart sneller kloppen. Of bezoek één van de vele wijnhuizen waar je als wijnliefhebber een verscheidenheid aan Oostenrijkse wijnen kunt uitproberen.

Er zijn maar weinig steden in de wereld waar historie en hedendaagse moderniteit zo moeiteloos hand in hand gaan!