Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Wildschönau-Oberau

Oberau is het grootste van de vier idyllische dorpjes in de Kitzbüheler Alpen, gelegen aan de zonzijde van de Wildschönau vallei. Ontdek continu nieuwe pareltjes in deze omgeving en bekijk de traditionele houten huisjes en boerderijen die voor charme zorgen. Neem de boemeltrein langs de bergliften en andere dorpen in het dal en verken de omgeving te voet, fietsend of zelfs te paard. Één ding is zeker: voor kinderen is een vakantie in deze omgeving en levensgrote speeltuin een groot feest!

Highlights Wildschönau-Oberau

Authentiek dorpje met traditionele houten huizen en boerderijen

Prachtige routes, die je te voet, fiets of te paard kunt afleggen

De boemeltrein, die regelmatig langs de bergliften, dorpen en diverse wandelroutes rijdt

Groot buitenzwembad met glijbaan, duikplanken en een peuterbad voor de allerkleinsten

‘z’Bach’ historisch museum, waar je het Tiroolse boerenleven van vroeger kunt ervaren

Klimmen en klauteren met het hele gezin in klimpark Wildschönau Zauberwinkl

Rondleiding in de Wildschönau Brauerei

Onze accommodaties in Wildschönau-Oberau
Filter op:

  Meer over Wildschönau-Oberau

  Traditierijk

  Het 250 jaar oude barok kerkje springt direct in het oog als je Oberau binnenkomt. Maar ook de traditioneel houten huizen en boerderijen behoren tot de charme van dit schattige plaatsje.

  Wandelen, paardrijden en fietsen

  In de zomer verandert de Wildschönau vallei in een bijzonder mooie wandelomgeving, waar je continu nieuwe pareltjes ontdekt. Zowel in het sfeervolle dal als op de fascinerende bergtoppen. Ook de paardenliefhebber is helemaal in zijn element hier. Want wat dacht je van een rit over die uitgestrekte frisgroene weiden? Ook per fiets, al dan niet elektrisch, kun je hier fantastische tochten maken.

  Alles voor de kids

  Als 'dal van de draken' zijn ze in Wildschönau altijd op zoek naar stoere jongens en meisjes die mee op avontuur willen. Breng een bezoek aan de boerderij, doe mee aan de kinderolympiade of verzamel hout voor een kampvuur. En in het openluchtzwembad, dat tussen Oberau en Niederau ligt, kunnen de kids uren spelen, maar biedt natuurlijk ook de gelegenheid om rustig te dobberen met uitzicht op de prachtige bergen om je heen.

  'z'Bach'bergboerenmuseum

  Voor wat ongerepte cultuur en traditie moet je zonder twijfel een bezoek brengen aan het ‘z’Bach’ bergboerenmuseum. In de ouderwetse rokerij hoor je boeiende verhalen over de vroegere zilvermijn-industrie. Ook is er wekelijks een handwerkmarkt, een perfecte plek om wat originele souvenirs te verzamelen voor het thuisfront!