Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Obergürgl

Op zoek naar een ultieme bergbeleving? In dit mondaine skigebied Obergürgl-Hochgurl kun je in de winter, maar zeker ook in de zomer in alle rust genieten van een uniek hooggelegen bergwereld. Door de hoge ligging is het gebied zeer sneeuwzeker, waardoor het sinds jaar en dag een populaire wintersportbestemming is. In de zomer vormt dit bijzondere bergdorp een ideaal uitgangspunt voor ultieme ontspanning in alle rust of voor een actieve vakantie in het fascinerende landschap en de ongerepte natuur van het hooggebergte.

Highlights Obergürgl

Een vredig dorp waar nachtverkeer verboden is zodat je optimaal van de rust kunt genieten

Top Mountain Star: een 360 graden uitzicht platform met een bar, op een hoogte van 3080 meter

Fietsen over de Timmelsjoch Hochalpenstrasse voor een adembenemend uitzicht op de bergen

Wandel naar een van de berghutten

St. John Nepomuck, een lichte kerk in het centrum van het dorp

Genieten van de gezelligheid op Diamond of the Alps, het jaarlijkse Winter Opening Event

Ontdek al fietsend, wandelend of klimmend de ongerepte natuur van Obergürgl-Hochgurl

Onze accommodaties in Obergürgl

Meer over Obergürgl

Top Mountain Star

Bij een verblijf in Obergürgl is een bezoekje aan de futuristische Top Mountain Star op 3.082 m een absolute ‘must’. Onder het genot van een drankje of een van de culinaire hoogstandjes geniet je in deze panoramabar van een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen van het Ötztal en de Italiaanse Dolomieten.

Timmelsjoch-Hochalpenstraße

De Timmelsjoch (Passo del Rombo) is een 2.509 meter hoge bergpas op de grens tussen het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol. Deze route staat bekend om zijn adembenemende uitzicht over de majestueuze toppen van het omliggende hooggebergte. Naast de bekende Reschenpas (40 kilometer westelijker) of de Brennerpas (25 kilometer oostelijker) kun je via deze bergpas de grens oversteken naar Italië; de pas verbindt Sölden in het Ötztal met St. Leonhard in Passeier in het Passeiertal richting Meran.

Berghutten

Het gebied Obergurgl-Hochgurgl beschikt over verschillende berghutten. In deze hutten geniet je van een heerlijke maaltijd terwijl je uitrust van de wandeling hier naartoe. Zo ben je weer helemaal klaar voor het volgende stuk.