Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Neustift im Stubaital

Achterin één van de mooiste dalen van Oostenrijk ligt Neustift im Stubaital. Het Stubaital is een zeer populaire vakantiebestemming voor families en dat is niet zomaar! Ski en snowboard in de winter op het prachtige gebergte. Maar ook in de zomer hoef je de pistes niet te missen dankzij de gewilde Stubaier Gletscher. Daarnaast is de ligging perfect! Ga een dagje naar Innsbruck of de grens over naar Italië, vanuit Neustift im Stubaital ben je er zo. Golfers kunnen ook hun handicap verbeteren op een van de golfbanen in de omgeving van het Stubaital.

Highlights Neustift im Stubaital

IJsgrotwandeling in de Stubaier Gletscher, Oostenrijks grootste gletsjer op 3000m hoog

Prachtige wandel- en klimroutes op de Elfer, Zwölferspitz en Habicht

Bewonder de overweldigende Grawa Wasserval tijdens de Wilde Wasser Weg

Verleg je grenzen in Adventure Park Tirol

Dagje shoppen in Innsbruck of een pizzaatje eten in Italië

Verbeter je handicap op één van de nabijgelegen golfbanen

Zomerskiën op de eeuwige sneeuw van de Stubaier Gletscher

Onze accommodaties in Neustift im Stubaital
Filter op:

Meer over Neustift im Stubaital

Stubaier Gletscher

Van oudsher komen veel families generatie na generatie jaarlijks naar dit mondaine bergdorp om te skiën. Zij die eenmaal ook in de zomer Neustift zijn geweest, zijn onder de indruk van de vele mogelijkheden en blijven terugkomen. Evenals in de winter heeft de Stubaier Gletscher ook in de zomer een enorme aantrekkingskracht. Het is misschien een bizar idee om in hartje zomer uit je slippers in je skischoenen te schieten, maar het is wel precies wat veel mensen in de zomermaanden naar de Stubaier Gletscher trekt. Voor degenen, die de skischoenen liever alleen in de winter aantrekken, of voor wie helemaal niet van skiën houdt, is een wandeling bij, over of zelfs in de gletsjer een absolute aanrader. Heb je weinig tijd, zorg dan dat je in ieder geval even de tijd neemt om te genieten van het ultieme 360-graden panoramisch uitzicht over het dal vanaf het bergplatform ‘Top of Tyrol’.

Volop mogelijkheden voor activiteiten in de bergen

Neustift is ook het startpunt van de 120 kilometer tellende Stubaier Höhenweg. Deze route loopt door prachtige beschermde natuurgebieden en is in 8 tot 10 dagen te wandelen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een deel ervan te lopen. De Elfer Bergbahnen brengen dagelijks vele wandelaars, mountainbikers en paragliders de bergen in om te genieten van de prachtige routes en uitzichten, wat dit dal voor velen bijzonder aantrekkelijk maakt.

Activiteiten in het dal

Het ‘dorp’ is eigenlijk een verzameling kleine dorpjes met Neustift als centrum. Mede daardoor lijkt in het dorp de rust en ruimte te overheersen, maar er zijn ook hier volop mogelijkheden om actief bezig te zijn. Te denken valt aan het buiten- en overdekte zwembad, tennisbanen en een manege.

Adventure Park Tirol

In het nabijgelegen Fulpmes is het allereerste outdoorpark van Tirol gevestigd: Adventure Park Tirol. Hier draait alles om het overwinnen van hindernissen en verleggen van je eigen grenzen. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er speciale kids-proof routes aanwezig.

Dagje Innsbruck of Italië

En als klap op de vuurpijl, kun je vanuit Neustift gemakkelijk even een dagje shoppen of een hapje gaan eten in Innsbruck, dat op slechts 20 km afstand ligt. Of wat dacht je van een dagje Italië? In 35 km sta je in Outlet Center Brenner of zit je op Italiaans terras van een goddelijke pizza te genieten, ‘zoals ze die alleen in Italië kunnen maken’. Redenen te over waarom velen jaarlijks terugkeren naar Neustift!