Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Nauders

In een hoge vallei boven het Inntal ligt een schilderachtig dorp dat terugkijkt op een lange en bewogen geschiedenis. Nauders, dat bijzonder gelegen is in de drielandenregio Oostenrijk/Italië/Zwitserland, is in alle opzichten een veelzijdig dorp met onmetelijk veel mogelijkheden voor sport en ontspanning. Bij uitstek een plek waar je gegarandeerd fantastische herinneringen aan over zult houden!

Highlights Nauders

Belastingvrij shoppen in Zwitserland of Italië

Grote diversiteit aan wandel- en fietspaden

Goldwasser Nauders, waar de kleintjes spelenderwijs op zoek gaan naar goud

Reschensee: eldorado voor wind- en kitesurfers

Bezoek Schloss Naudersberg, een 12e-eeuws kasteel in particulier bezit, dat tevens dienst doet als museum en restaurant

Dreiländergiro: een wielrenklassieker en aanrader voor de fanatieke wielrenner

Onze accommodaties in Nauders

Meer over Nauders

Drielandenregio

In Nauders zijn nog veel sporen van een rijke historie te vinden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat dit dorp in een drielandenregio ligt, wat Nauders echt uniek maakt. De echte shop-a-holics hebben daardoor de vrije hand om toe te slaan in de dutyfree area’s van het Zwitserse Samnaun en het Italiaanse Livigno, die beide op korte rijafstand liggen en gemakkelijk aan te rijden zijn.

Ideaal voor fiets-, wandel- en klimliefhebbers

Naast de luxe om “een dagje Zwitserland en/of Italië te doen” brengt deze unieke ligging ook de luxe van ruim 1.000 km aan fietspaden met zich mee. En voor de wandelaars is dat zelfs het dubbele aantal kilometers aan wandelroutes, die variëren van ontspannen bergwandelingen over de oude handelswegen tot zware trektochten en rotsklimmen. De regio Tiroler Oberland, waar Nauders deel van uitmaakt, is zelfs lid van de organisatie ‘Climbers Paradise’. En dat is niet voor niets! Nauders biedt veel uitdagende klimroutes voor gevorderden en klettersteig-muren voor de beginnende klauteraar.
Voor de fanatieke wielrenner is deelname aan de Dreiländergiro (eind juni) een aanrader, evenals de Kaunertäler Gletscherstraße, één van de mooiste routes in de Alpen. Deze prachtige route met maar liefst 29 bochten maakt deze regio ook aantrekkelijk voor motorliefhebbers.

Wind- en kitesurfen op de Reschensee

Eenmaal boven kom je uit bij de Haidersee, dat bekend staat als een waar visparadijs. Het grootste meer in deze regio, de Reschensee, trekt om een andere reden veel bekijks. Zowel in de zomer als in de winter is dit meer, met zijn constante wind, een hoogtepunt voor surfliefhebbers. De constante stevige wind op dit meer heeft de laatste jaren vooral een enorme aantrekkingskracht op kitesurfers van over de hele wereld. “Wind in je zeil, zon op je hoofd en een magnifiek uitzicht op de bergen”, een gouden combinatie, die kiten in de bergen volgens velen tot een unieke ervaring maakt!

Familiebestemming met legio mogelijkheden

Mocht je een dag niet de bergen in willen, is het goed toeven op een warme zomerdag bij één van de natuur- of zwembaden, maar Bibi en Nauderix nemen gezinnen ook graag mee op avontuur naar Schloss Naudersberg of uit wandelen met de kruidenfee. De vele activiteiten en attracties, waarvan er hier slechts enkele zijn genoemd, maken Nauders in alle opzichten een veelzijdig dorp met onmetelijk veel mogelijkheden!