Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Nauders

Vlak bij het drielandenpunt van Oostenrijk-Italië-Zwitserland ligt Nauders, een pittoresk en schilderachtig dorp met lange en turbulente geschiedenis. Desalniettemin heeft Nauders oneindig veel mogelijkheden voor een actieve en ontspannen gezinsvakantie. Dankzij de zuidelijke ligging heeft Nauders een mild klimaat. De Reschensee is een paradijs voor wind- en kitesurfers. Ga daarnaast met kinderen op zoek naar goud in de omgeving en rijd een dagje naar Zwitserland of Italië.

Highlights Nauders

Belastingvrij shoppen in Zwitserland of Italië

Grote diversiteit aan wandel- en fietspaden

Goldwasser Nauders, waar de kleintjes spelenderwijs op zoek gaan naar goud

Reschensee: eldorado voor wind- en kitesurfers

Bezoek Schloss Naudersberg, een 12e-eeuws kasteel in particulier bezit, dat tevens dienst doet als museum en restaurant

Dreiländergiro: een wielrenklassieker en aanrader voor de fanatieke wielrenner

Onze accommodaties in Nauders
Filter op:

Meer over Nauders

Drielandenregio

In Nauders zijn nog veel sporen van een rijke historie te vinden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat dit dorp in een drielandenregio ligt, wat Nauders echt uniek maakt. De echte shop-a-holics hebben daardoor de vrije hand om toe te slaan in de dutyfree area’s van het Zwitserse Samnaun en het Italiaanse Livigno, die beide op korte rijafstand liggen en gemakkelijk aan te rijden zijn.

Ideaal voor fiets-, wandel- en klimliefhebbers

Naast de luxe om “een dagje Zwitserland en/of Italië te doen” brengt deze unieke ligging ook de luxe van ruim 1.000 km aan fietspaden met zich mee. En voor de wandelaars is dat zelfs het dubbele aantal kilometers aan wandelroutes, die variëren van ontspannen bergwandelingen over de oude handelswegen tot zware trektochten en rotsklimmen. De regio Tiroler Oberland, waar Nauders deel van uitmaakt, is zelfs lid van de organisatie ‘Climbers Paradise’. En dat is niet voor niets! Nauders biedt veel uitdagende klimroutes voor gevorderden en klettersteig-muren voor de beginnende klauteraar.
Voor de fanatieke wielrenner is deelname aan de Dreiländergiro (eind juni) een aanrader, evenals de Kaunertäler Gletscherstraße, één van de mooiste routes in de Alpen. Deze prachtige route met maar liefst 29 bochten maakt deze regio ook aantrekkelijk voor motorliefhebbers.

Wind- en kitesurfen op de Reschensee

Eenmaal boven kom je uit bij de Haidersee, dat bekend staat als een waar visparadijs. Het grootste meer in deze regio, de Reschensee, trekt om een andere reden veel bekijks. Zowel in de zomer als in de winter is dit meer, met zijn constante wind, een hoogtepunt voor surfliefhebbers. De constante stevige wind op dit meer heeft de laatste jaren vooral een enorme aantrekkingskracht op kitesurfers van over de hele wereld. “Wind in je zeil, zon op je hoofd en een magnifiek uitzicht op de bergen”, een gouden combinatie, die kiten in de bergen volgens velen tot een unieke ervaring maakt!

Familiebestemming met legio mogelijkheden

Mocht je een dag niet de bergen in willen, is het goed toeven op een warme zomerdag bij één van de natuur- of zwembaden, maar Bibi en Nauderix nemen gezinnen ook graag mee op avontuur naar Schloss Naudersberg of uit wandelen met de kruidenfee. De vele activiteiten en attracties, waarvan er hier slechts enkele zijn genoemd, maken Nauders in alle opzichten een veelzijdig dorp met onmetelijk veel mogelijkheden!

Skigebied: Skiparadies Reschenpass (211 km)

Vandaag Kaiserschmarrn in Oostenrijk en morgen verse pasta in Italië? Met de Two Country Ski Arena Pass heb je grenzeloos skiplezier in Oostenrijk én Italië en heb je toegang tot 5 skigebieden: Nauders, Schöneben-Haideralm, Watles, Trafoi am Ortler en Sulden am Ortler. De deelgebieden zijn door middel van skibussen met elkaar verbonden en gemakkelijk per skibus te bereiken. Met 211 km aan afwisselende pistes vind je hier voor ieder wat wils! Het eigen veelzijdige skigebied van Nauders (Bergkastel) wordt gekenmerkt door vele zonuren en sneeuwzekerheid. Met meer dan 75 km aan brede pistes en een kinderland is het een ideale bestemming voor beginners en families met kinderen. Maar ook de gevorderde wintersporter vindt voldoende uitdaging en afwisseling in de rode en zwarte pistes.