Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Alpbachtal-Seenland

“De badkuip van Tirol”, zo staat Alpbachtal-Seenland ook wel bekend. Bijna geen enkel gebied in Tirol is zo waterrijk als Alpbachtal-Seenland. Dit gebied trekt dan ook naast wandelaars en fietsers ook veel watersportliefhebbers aan. Het romantische Kramsach, met pittoreske felgekleurde geveltjes, is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een rustige vakantie in een sfeervol dorpje. Terwijl het betoverende Alpbach je terugbrengt naar het Tirol van weleer...

Highlights Alpbachtal-Seenland

De bijzondere architectuur en betoverende bloemenpracht van Alpbach

De Achenmarsch wandelen van Kramsach naar Brandenberg door de Tiefenbachklamm

Terug in de tijd van het oude Tirol in het openluchtmuseum

Lokale specialiteiten, waaronder de Alpbachtaler Heumilchkäse en de traditionele Brandenberger Prügeltorte

Bezoek aan het middeleeuwse stadje Rattenberg, de kleinste stad van Oostenrijk

Zeilen, windsurfen, kanoën en zwemmen in één van de vele heldere meren

Dikke pret voor de kids in het natuurlijke speelpark Lauserland en Juppi Zauberwald

Onze accommodaties in Alpbachtal-Seenland

Meer over Alpbachtal-Seenland

Kramsach

Het dorpsstraatje van Kramsach, met haar pittoreske felgekleurde geveltjes, is heerlijk om rond te struinen, om vervolgens neer te strijken in een van de romantische terraszitjes. En voor een middagje lachen kun je gerust naar het Lustige Friedhof gaan. Dit is een ‘kerkhof’, weliswaar zonder doden, maar met grafstenen met grappige teksten. Beetje maf, maar wel leuk!

Alpbach

Alpbach ligt op een zonnig plateau nagenoeg aan het eind van het Alpbachtal. Tot de aanleg van een weg was het dal vroeger slecht bereikbaar, waardoor de bevolking haar tradities lange tijd in stand heeft kunnen houden. Dat is ook nu nog te merken en heeft ervoor gezorgd dat er nog veel traditionele huizen en kledij te zien zijn. Voornamelijk de authentieke stijl met veel gebruik van hout en de overdaad aan bloemen kenmerken dit bergdorpje. Dankzij de unieke bouwstijl en door de betoverende bloemenpracht is Alpback verkozen tot "Mooiste dorp van Oostenrijk" en "Mooiste bloemendorp van Europa".

Ditt traditionele Oostenrijkse bergdorp biedt voor iedere leeftijd wat wils: van prachtige wandelingen tot uiteenlopende activiteiten voor gezinnen. En ook Bourgondiërs zijn in Alpbach aan het goede adres: zij kunnen zich culinair laten verwennen in diverse leuke en vooral ook knusse restaurantjes, waar de Tiroolse charme en gezelligheid vanaf straalt. Alpbach doet haar titels eer aan!

Grote diversiteit aan wandelroutes

Een aanrader voor wandelaars is de Achenmarsch van Kramsach naar Brandenberg door de wilde maar romantische Tiefenbachklamm. Of de spectaculaire alpine scene op het Rofangebergte, met een adembenemend uitzicht op de majestueuze bergtoppen en een uitgestrekte horizon. Er zijn ook wandelroutes op het vlakke terrein rondom de meren, waarbij je de bekende Ziereinersee zeker niet mag missen.

Grootste openluchtmuseum van Tirol

En bij de Reintalersee ligt het grootste openluchtmuseum van Tirol, waar zo’n 50 gebouwen uit alle windstreken van Tirol nagebouwd zijn, inclusief het bijpassende interieur. Het voelt als een reis in de tijd naar het Tirol van weleer.

Actie en avontuur in Alpbachtal-Seenland

Voor wie het cultureel gezien liever wil laten bij de geschiedenislessen op school, zijn er in Alpbachtal-Seenland volop mogelijkheden om actief bezig te zijn in de natuur. De regio biedt daarin voor iedere leeftijd wat wils. Je kunt in deze omgeving prachtige wandelingen maken, waar je onderweg kunt genieten van een magnifiek bergpanorama. Met de kleine wandelaar(s) kun je onder meer naar Juppi Zauberwald, waar je met de Reiterkogelbahn naartoe kan. Terwijl de kids zich vermaken in de speeltuin kunnen papa en mama genieten van het betoverende uitzicht over het Alpbachtal. De kinderwagen-proof rondwandeling is overigens ook goed te doen voor de allerkleinsten. En mocht het een dagje tegenzitten met het weer, is er meer dan genoeg vermaak in het overdekte zwembad met waterval, glijbaan en sauna.

Voor sportievelingen zijn er vele mogelijkheden voor wildwatersporten of een klimpark met kabels tot 17 meter hoog! Houd je meer van ontspannend actief zijn, dan kun je de omgeving verkennen met de e-bike. Of nog relaxter... op de segway!