Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Achensee

Met aan beide kanten een imposant gebergte wordt de Achensee ook wel een groene miniversie van de Grand Canyon in Tirol genoemd. Door de relaxte sfeer in de omgeving is de Achensee geschikt voor iedereen; van jonge gezinnen tot oudere stellen. Beleef een onvergetelijke zomervakantie in de Alpen en ontdek de mogelijkheden op het meer. Trek erop uit of ga voor een ‘zon-zee-strand’-vakantie, bij de Achensee kan het allemaal!

Highlights Achensee

Vele watersportmogelijkheden op de Achensee: zeilen, surfen en kiten

Kosteloos wandelprogramma van mei tot oktober

Kosteloos kinder- en jeugdprogramma van juli tot september

Achenseelauf: jaarlijks hardloopevent rond de Achensee

Oudste golfbaan van Tirol

Boottocht over de Achensee

Stoomtrein over het meer

Onze accommodaties in Achensee
Filter op:

Meer over Achensee

Doorgang naar de Achensee

Het dorpje Achenkirch, dat ‘op de kopse kant’ van de Achensee ligt, vormt met haar langwerpige vorm als het ware een lange gang naar het meer. Die lange gang brengt je direct naar de gras- en hier en daar kiezelstranden, die Achenkirch tot een heerlijke zomerbestemming maken.

Wateractiviteiten

En voor de Inge de Bruijns onder ons is de bijna 7 km2 grote Achensee prima geschikt voor een aantal baantjes in het verkwikkende water. Niet alleen zwemmen, maar ook duiken, kiten, windsurfen en waterfietsen behoort tot het scala aan mogelijkheden op het water.

Pertisau en Maurach

Voor meer leven in de brouwerij zijn de dorpjes Pertisau en Maurach aan de overkant van de oever binnen handbereik, welke met auto of fiets, maar ook al rustend op het dek van de ferry te bereiken zijn.

Golfbaan en hardlopen

De overwegend vlakke bodem onder Achenkirch gaf de oudste golfbaan van Tirol de gelegenheid zich hier te vestigen. Wat is er nu rustgevender dan een balletje slaan in de gezonde berglucht? Loop je liever een versnelling harder, is dezelfde platte ondergrond ook bijzonder geschikt om hard te lopen. Niet voor niets wordt hier al een tiental jaren de Internationale Achenseelauf georganiseerd.
Kortom, legio aan mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie in Achenkirch!

Skigebied: Christlum (27 km)

Achenkirch beschikt over een eigen skigebied dat wordt gekenmerkt door idyllische sneeuwlandschap met prachtige skipistes. Tussen de 950 en 1800 meter vind je ca. 27 km aan pistes met een uniek panorama op het meer en het dorp. Christlum is in de wintermaanden een rustige regio, dit maakt het een ideaal skigebied voor beginners! En ook gezinnen met kinderen brengen hier graag hun vakantie door. De skischolen bieden bovendien speciale kinderprogramma’s die zijn afgestemd op de behoeften van de kleintjes. Een bijkomend voordeel van dit kleine en rustige gebied is dat de prijzen zeer betaalbaar zijn! Wil je nog meer pistekilometers maken? Dan kun je met de gratis skibus naar één van de andere drie deelgebieden rondom de Achensee.