Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Turracherhöhe

Op een hoog plateau ingesloten tussen de drie kristalheldere bergmeren Turrachsee, Schwarzsee en Grünsee, ligt het dorp Turracherhöhe. Die levensgrote natuurlijke zwembaden nodigen je in de zomer natuurlijk graag uit voor een verfrissende duik. Maar ze lenen zich ook bijzonder goed voor een mooie wandeling langs de oever en tussen de prachtige bergen van onder andere National Park Nockberge, het absolute natuurjuweel in deze regio!

Highlights Turracherhöhe

Verken het National Park Nockberge al fietsend of wandelend

Voor kids: leef je uit bij Nocky’s Almzeit in de unieke waterspeeltuin. Graven, bouwen, klimmen en nog veel meer!

Ervaar een ultieme adrenalinekick in de zomerrodelbaan Alpine Coaster

Zwemmen, vissen of raften op de Mur

Bezoek het Alpin Art Gallery museum en Montanmuseum

Geniet in een van de vele berghutten van diverse lokale lekkernijen

Gezellig centrum met een aantal winkels, restaurants en terrasjes

Onze accommodaties in Turracherhöhe

Meer over Turracherhöhe

National Park Nockberge

National Park Nockberge beslaat 216 vierkante kilometer gras, dennenbos en indrukwekkende bergtoppen. Verschillende routes bieden de mogelijkheid om dit park te ervaren mét of zonder inspanning. Ook zijn er verschillende informatiepunten, speeltuinen en historische schatten zoals oude boerderijen naast de route om de beleving helemaal af te maken. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers!

Veelzijdige familiebestemming

Turracherhöhe is voor de hele familie een fijne vakantiebestemming. Sinds kort vind je er Nocky’s Almzeit, een bergstation waar kinderharten worden gestolen. De kleintjes kunnen zich uitleven in een unieke waterspeeltuin, graven, bouwen, klimmen en nog veel meer! Klaar voor een beetje avontuur? Doe je gordel om en roetsj door de bochten van de nieuwe Alpine Coaster, een waanzinnige zomerrodelbaan.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Wandelaars en fietsers zijn zeker op hun plek, maar je de vele meren in de omgeving bieden ook vele mogelijkheden. Naast zwemmen en watersporten kun je in een van de omliggende meren zelfs je vishengel uitgooien. Of als je wat avontuurlijker bent aangelegd, ga dan eens raften op de Mur. Meer zin om de batterij op te laden in een ontspannen sfeer? Dan is een bezoekje aan een bergboerderij of het Alpin Art Gallery museum en Montanmuseum zeerzeker ook de moeite waard.

Gezellig centrum

En 'last but not least': In het nabijgelegen Predlitz-Turrach vind je een leuk centrum met een aantal winkels, restaurants en barretjes waar lekker rond kunt struinen. Wat betreft culinair genot zijn de tientallen berghutten in de regio de kers op de taart. Hier geniet je van de meest diverse lokale lekkernijen, met een heerlijk verfrissend drankje onder de Oostenrijkse zon.