Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Hohentauern

Hohentauern is gelegen midden in het National Park Hohe Tauern, dat zich uitstrekt over Tirol, Salzburgerland en Steiermark. Geen woorden kunnen omschrijven hoe mooi deze omgeving is, dit moet je echt beleven! De met sneeuw bedekte bergen, glinsterende gletsjers, helderblauwe meren en woeste watervallen zorgen voor een onvergetelijke ervaring met de natuur.

Highlights Hohentauern

National Park Hohe Tauern met adembenemende wonderen van de natuur

‘Die 7 himmlischen Plätze’, een wandelroute langs de 7 mooiste plekjes boven de wolken

De Glocknerrunde: in 7 dagen van hut naar hut rond de Grossglockner

De wondere water- en grottenwereld in Erlebnispark Hohentauern

Bootje varen op de Weber

Proefsessie (rots)klimmen

Een perfecte bestemming voor nordic walking liefhebbers!

Onze accommodaties in Hohentauern
Filter op:

Meer over Hohentauern

Dichtbij de hemel

In Hohentauern, dat bijna 1300 meter boven de zeespiegel ligt, kom je steeds een stukje dichter bij de hemel, zo zeggen de locals over dit sprookjesachtige bergdorp. Het bewijs daarvan kun je vinden op een speciale wandelroute, die je leidt naar de zeven mooiste plekjes boven de wolken.

Ultieme wandel- en natuurbeleving

Als het gaat om wandel- en natuurbeleving, is de Glocknerrunde de kers op de taart, waarbij gezegd moet worden dat sommige routes een goede fysieke conditie vereisen en hier en daar ook alpine ervaring. Voor wie het rustig aan wil doen zijn er kortere varianten ontworpen, die je alle pareltjes van de omgeving laten zien, om in ieder passerend dorp te kunnen afdalen voor een overnachting in een van de vele gezellige pensions of luxe hotels.

Wat betreft wandelen is Hohentauern overigens ook voor nordic walking liefhebbers een perfecte bestemming. Zo worden er speciale tours georganiseerd, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Belevenis voor het hele gezin

Hohentauern is populair als vakantiebestemming voor gezinnen. Een trekpleister in Hohentauern zelf is het Erlebnispark, waar je een hele dag in de frisse berglucht van alles kunt beleven met het hele gezin. Ontdek de wondere waterwereld langs de beekjes en laat al je zintuigen werken op de ‘blotevoetenweg’. Aan het einde van het pad is er ook een grottenwereld om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis van de mijnbouw. Voor wat meer spanning kun je naar beneden suizen met de 70 meter lange glijbaan, bootje varen op de Weber of wat dacht je van een proefsessie klimmen? Vervelen is geen optie in Hohentauern!

Skigebied: Hohentauern (12 km)

In Hohentauern vind je het gelijknamige skigebied, dat zich op een sneeuwzekere hoogte tussen de 1250 en 1750 meter bevindt. Hier kun je in alle rust genieten van ca. 12 km aan gevarieerde pistes in een kindvriendelijke omgeving. Direct bij de lift is er zelfs een gedeelte speciaal ingericht voor kinderen. Daarbij is het skigebied Hohentauern meerdere malen onderscheiden met een prijs voor de best geprepareerde pistes in Steiermark, ideaal om op te leren skiën! Geen massatoerisme en een gunstig prijsniveau, kortom een ideaal skigebied voor gezinnen met kinderen!