Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Salzburg

Ontdek met de hele familie het sprookjesboek van Oostenrijk: de eeuwenoude stad Salzburg. Bezoek de stad en het geboortehuis van de wereldberoemde componist Mozart. Bewonder ook de filmlocaties van The Sound of Music en schiet prachtige plaatjes. Vele decennia muzikale geschiedenis worden in Salzburg levend gehouden. Kom helemaal tot rust in de prachtige groene parken en geniet van de verfijnde keuken in Salzburg. Vergeet ook zeker niet een Salzburger Nockerl te proeven, hét dessert van deze regio!

Highlights Salzburg

Laat je betoveren door de prachtige klanken van Mozart tijdens de Salzburger Festspiele

Terug in de tijd op Hohensalzburg, Residenzplatz en Schloss Mirabell

Shop-until-you-drop in de smalle geplaveide steegjes rond de Getreidegasse

Neem een duik in Leopoldskron, Oostenrijks grootste buitenzwembad

Herleef het waargebeurde verhaal van de Familie Von Trapp

Laat je meevoeren in het ondergrondse labyrint van de oude zoutmijnen

Bezoek Salzburger kerstmarkten, de mooiste en meest sfeervolle in Europa!

Onze accommodaties in Salzburg
Filter op:

Meer over Salzburg

Erfgoed UNESCO

Als je naast de snelstromende rivier de Salzach staat zal je blik snel afdwalen naar de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel boven de stad. Maar dat is zeker niet het enige pareltje in deze stad, die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Boeiende culturele bezienswaardigheden

Breng een bezoek aan het woon- of ouderlijk huis van Wolfgang Amadeus Mozart waar tegenwoordig veel instrumenten, documenten en portretten zijn uitgestald. Of doe een city tour, waarbij je naar Schloss Mirabell gaat met haar prachtige, koninklijke tuinen met rozenstruiken, door bloemen overgoten parterres en prieeltjes.
Je kunt ook de trap waar de Von Trapps ‘Do-Re-Mi’ oefenden vastleggen voor het plakboek. De echte Sound Of Music fans mogen zonder twijfel de speciale muzikale tour met alle hotspots uit de film niet missen. En je kunt Salzburg eigenlijk ook niet verlaten zonder een bezoek aan Residenzplatz met haar marmeren fontein. Het beeld van de paard-en-wagens en het straatentertainment op dit plein is het plaatje dat je terugziet op duizenden ansichtkaarten.

Shopping-paradijs

De shop-a-holic heeft niets meer te wensen in zonder meer één van de mooiste en sjiekste winkelstraten van de wereld: de Getreidegasse. Een breed scala van 800 winkels achter de sierlijke gevels, traditionele gangen en typerende gebouwen. Duik vooral ook in de smalle steegjes rond deze beroemde straat, waar je de meest charmante en bijzondere winkels zult vinden.

Leuk én leerzaam voor kinderen

Ook voor kinderen is Salzburg een waar paradijs. Neem ze mee naar een van de maar liefst 80 speeltuinen in de stad. En als de zon daarvoor te hoog aan de hemel staat kun je met de hele familie een duik nemen in Leopoldskron, Oostenrijks grootste buitenzwembad. En een bezoek aan de Salzburg Zoo, Haus der Natur of het Spielzeugmuseum is niet alleen leuk voor het hele gezien, maar ook nog eens educatief verantwoord.

Laat je verrassen door deze boeiende en door velen nog onontdekte stad!

Skigebied: Berchtesgadener Land (43 km)

Voor een City & Ski trip is Berchtesgadener Land het dichtstbijzijnde skigebied in de omgeving van Salzburg (22 kilometer). Dit skigebied bevindt zich tussen de 600 en 1874 meter. Berchtesgadener Land heeft circa 43 kilometer aan pistes. Het merendeel van deze pistes is blauw en het is hier vrijwel nooit druk, ideaal voor beginners dus! De prijzen van de dagkaarten om te skiën of te snowboarden zijn dan ook relatief laag. Kortom, een perfect uitje tijdens een city trip!