Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Saalbach

Unieke panorama’s, ongerepte natuur en kristalheldere meren en beekjes: in Saalbach staat er natuurpracht van filmniveau op je te wachten! Geniet in het gezellige dorpscentrum van de leuke terrasjes en winkeltjes. Saalbach staat internationaal bekend; in de zomer om de mogelijkheden voor mountainbiken, downhill en freeriding en in de winter als waar skicircus. Het dorp is bij uitstek geschikt voor een familievakantie voor jong en oud. Verken de prachtige natuur, maak beleveniswandelingen en bezoek het zwemparadijs.

Highlights Saalbach

Internationaal bekend als paradijs voor mountainbikers

Met fiets en al gratis naar boven met de kabelbanen

Talschluss met Teufelswasser en hochzeilgarten

1000 m2 aan zwemplezier in zwemparadijs Käpt’n Hook

Test je zenuwen in de Flying Fox XXL die met 130 kilometer per uur over Saalbach suist

400 km aan wandelpaden met leuke berghutjes voor een lekker tussendoortje

Gezellige dorpskern met winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes

Onze accommodaties in Saalbach
Filter op:

Meer over Saalbach

Ideale bestemming met kinderen én tieners!

In deze mountainbike-regio is er ook een variant voor gezinnen, de speciaal ontworpen Milka Line, die mountainbike-plezier biedt voor de hele familie. Wie is het snelst beneden?! Wat betreft familieplezier kun je je in deze omgeving sowieso onmogelijk vervelen. De Talschluss kan worden beschouwd als grootste kinderparadijs in de Alpen. Hier brengt de 42 meter hoge Golden Gate Bridge je naar het hochzeilpark, waar de adrenaline een (nog) hoger niveau bereikt op tientallen meters hoog. En voor de kleintjes is er een mini-variant om alvast de balans te testen. Of koel af in het magische, natuurlijke water van Teufelswasser waar fantasie tot leven komt, met het waterrad kunt spelen en naar hartenlust dammen kunt bouwen.

Voor nog meer waterplezier is er Käpt’n Hook, een zwemparadijs van maar liefst 1000 m2 groot. Laat je samen met je vriendjes en vriendinnetjes door een van de drie waterglijbanen katapulteren in het water. De echt durfallen worden uitgedaagd een vlucht te maken in de Flying Fox XXL, een van de langste en snelste kabelbanen van de wereld in het nabijgelegen Leogang. Met 130 km per uur vlieg je horizontaal over het dal van Saalbach Hinterglemm!

Uitgebreide mogelijkheden voor wandelen en nordic walking

Saalbach is niet alleen voor kinderen een walhalla, ook voor wandelaars leidt een totaal aan 400 km betoverende wandelpaden tot de meest bijzondere stekjes. Rustieke alpine berghutten wachten op je met een lekker lokaal tussendoortje. Of het nu voor een aangename wandeling, nordic walking of een thema-pad is, de unieke omgeving zal je hoe dan ook overweldigen.

En voor een rustig dag in het dal heeft Saalbach een gezellige dorpskern met winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes.

Skigebied: Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (270 km)

Saalbach behoort tot het veelzijdige en sfeervolle Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrun: een van de grootste aaneengesloten en meest complete skigebieden van Oostenrijk dat tussen de 830 en 2096 meter ligt. Met 270 km aan variërende pistes is dit een ideaal skigebied om tochten te maken. Vele blauwe pistes voor beginners, genoeg uitdagende pistes en off-piste mogelijkheden voor de gevorderde skiërs en snowboarders en voor de kinderen een kinderland. Iedereen voelt zich hier thuis! Daarnaast is Saalbach, naast Hinterglemm, één van de beste dorpen in dit gebied om te après-skiën.