Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Königsleiten-Krimml

Königsleiten en Krimml liggen op de grens van de regio's Salzburgerland en Tirol, tussen het bekende bekende Zillertal en Zell am See. Deze lieflijke bergdorpen vormen een ideale bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers, terwijl toch alle geneugten van het veelzijdige en populaire Zillertal binnen handbereik zijn!

Highlights Königsleiten-Krimml

Must see: Krimmler Wasserfälle, de hoogste waterval van Europa!

Ontdek je jodeltalent tijdens de Königsleitner Jodelwanderweg

Waan je in de natuurpracht van het Nationaal Park Hohe Tauern

Een wandelparadijs in de grasbergen van Pinzgau

Spanning en sensatie beleef je in de Arena Coaster in Zell

Ontspanning voor groot én klein in het Kristallbad

Cultuur snuiven op de boerenmarkt en openluchtconcerten

Onze accommodaties in Königsleiten-Krimml

Meer over Königsleiten-Krimml

Vele kilometers aan wandel- en mountainbike routes

Wandelliefhebbers kunnen hier genieten van de trektochten in het nationaal park Hohe Tauern en de wandelingen over de unieke grasbergen van de Pinzgau. Daarnaast is het Zillertal, met maar liefst 800 km aan fietsroutes: een ideaal fiets- en mountainbike gebied! De brede dalen geven plaats aan de wat makkelijker routes en voor de geharde mountainbiker zijn en veel trajecten uitgezet in het hooggebergte.

Activiteiten in de directe omgeving voor jong en oud

In de nabije omgeving van Königsleiten en Krimml is voor families met kinderen van alles te beleven. Zo is er de Krimmler waterval, een spectaculaire levensgrote douche en de hoogste van Europa. Voor jong en oud zonder twijfel een indrukwekkende beleving. Snelheidsduivels kunnen hun lol op in de Arena Coaster. Deze alpine achtbaan, compleet met golven, steile bochten en draaikolken, staat gerant voor enorm veel plezier. In het nabijgelegen Wald im Pinzgau vind je overigens ook nog een eigen juweeltje: het Kristallbad. Dit binnen- en buitenbad, met een 50 meter lange overdekte waterglijbaan, is het hele jaar door geopend en staat garant voor urenlange waterpret.

Ook de golfer is met een kleine 15 minuten rijden op de fairway van Mittersill-Stuhlfelden. Bereid je voor op een baan met prachtige uitzichten en veel waterpartijen met enorme hoeveelheden forellen.

Waar lokale tradities in ere worden gehouden

In de zomer is er iedere vrijdag een boerenmarkt in het buurdorpje Wald im Pinzgau, waar lekkernijen van eigen bodem worden uitgestald. Wat is er nou mooier én lekkerder dan verse natuurproducten? Er zijn in deze omgeving ook regelmatig openluchtconcerten en evenementen, waarbij de lokale tradities worden belicht. Ervaar traditioneel Oostenrijk, terwijl de kids rondhobbelen op een Haflinger pony.

Deze omgeving is met haar ongerepte natuur ongetwijfeld een van de meest stressvrije plekken op aarde!