Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Linz

Linz is dé cultuurmetropool aan de Donau. De ligging aan deze bekende rivier kenmerkt het historische decor van de hoofdstad van Oberösterreich. Met een relatief hoog inwonersaantal is Linz de derde stad van Oostenrijk. Waar het ooit een grijze industriestad was, het zich inmiddels ontpopt tot een schitterende cultuurstad.

Highlights Linz

Linz is de cultuurmetropool van Europa aan de Donau

Iets wat naar, maar zeker interessant is een bezoek aan concentratiekamp Mauthausen Memorial

Neem een kijkje in de toekomst in Ars Elektronica Center

Bewonder de kunst- en cultuurschatten van onder meer Hauptplatz, Martinskirche en de Mariendom

Beleef waterpret door te zwemmen en watersporten op de meren in de nabije omgeving

Er is een uitgebreid evenementenprogramma met muziek, toneel, kunst en vuurspuwers

Onze accommodaties in Linz

Meer over Linz

Reis in de toekomst in het Ars Electronica Center

Sinds de stad in 2009 werd vernoemd tot ‘European Capital of Culture’ is Linz op alle fronten volop in beweging geweest, wat er onder meer toe heeft geleid dat het cybercentrum een vinger aan de pols heeft voor wat betreft de technologische ontwikkeling van Oostenrijk. Dat kun in levende lijve ervaren in het Ars Electronica Center, een bezienswaardigheid, evenement en attractie in één. Schut de hand van een robot, kloon planten en onderzoek DNA. Alles kan in dit museum van de toekomst, Linz’ grootste trekpleister.

Cultuur snuiven

Een duik in de kunst- en cultuurschatten van Linz is ook erg waardevol. Met haar klassieke gevels, pompeuze beelden en prachtige parken is een stadswandeling een absolute must-do. En sta vooral even stil bij het marmeren sculptuur op Hauptplatz, welke symbool staat voor de bevrijding van de stad. Maar ook de Martinskirche, een van de oudste kerken van Oostenrijk, mag gezien worden. Samen met de vele musea is Linz een paradijs voor cultuurliefhebbers.

Breed scala aan mogelijke activiteiten

Wat betreft watersport en waterpret bieden de drie meren in de nabije omgeving bij uitstek genoeg mogelijkheden. Veelzijdigheid alom in Linz, want ook wandelen langs de waterkant of zonnen op het strand behoren tot de mogelijkheden.
Voor ieder wat wils in deze fantastische stad met gezellige terrasjes en veel winkels. En door een uitgebreid evenementenprogramma, met muziek, toneel, kunst en vuurspuwers is er altijd leven in de brouwerij!