Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Sankt Stefan im Lavanttal

Op de grens van Steiermark en Karinthië ligt, in het zonovergoten Lavanttal, een dorp met een groot aanbod vakantiehuisjes. Zachte almen, heldere bergmeren en duizelingwekkende watervallen tekenen de omgeving van St. Stefan. Ver van alle massatoerisme kun je hier met maar liefst 500 kilometer aan kindvriendelijke wandelpaden met bloesem- en appelbomen een ongestoorde, maar vooral unieke zomervakantie beleven.

Highlights Sankt Stefan im Lavanttal

Bewonder resten van vroeger, zoals stadsmuren, kerkjes en Schloss Wolfberg

500 kilomter aan kindvriendelijke wandel- en fietspaden

Neem de kinderen mee met de Mostlandexpress, een trein door de heuvels van de vallei

Sfeervolle, levendige hutten en terrassen nodigen je uit voor hun overheerlijke lokale specialiteiten

Ideale bestemming voor gezinnen en families

Bloesem- en appelbomen sieren de omgeving

Onze accommodaties in Sankt Stefan im Lavanttal

Meer over Sankt Stefan im Lavanttal

Veelzijdige omgeving

Zowel cultuur-, natuur- als sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de weidse omgeving van dit fijne dorp. Resten van vroeger, zoals stadsmuren, kerkjes en Schloss Wolfberg, steken her en der de kop op. Deze zijn allemaal bereikbaar via de talrijke wandel- en fietspaden die door het hele Lavanttal zijn uitgezet. Voor een relaxte dag sightseeing in de omgeving neem je de kids mee in de Mostlandexpress, een trein door de heuvels van de vallei.

Culinair genieten op De Koralpe

De Koralpe is het pareltje in omgeving. Op deze berg hoef je eigenlijk niet te zoeken naar spectaculaire bezienswaardigheden; je staat immers op de meest geliefde attractie van Karinthië. De sfeervolle, levendige hutten en terrassen op deze berg dragen eraan bij dat je er eigenlijk nooit meer weg wil. En dat is zeker niet in de laatste plaats door de overheerlijke lokale specialiteiten, die er geserveerd worden. Een Lavanttaler banaanappel en een Karinthische berghap met verse appelcider zijn absolute aanraders! Ook de wijnbouw in de Lavantvallei kent een lange traditie. Op de zonnige hellingen rijpen dan ook diverse druivensoorten, van Pinot Gris tot Traminer en Zweigelt, die het proeven zeker waard zijn.
St Stefan is een ideale bestemming voor gezinnen en families en zorgt voor een rugzak vol avontuur in de Lavantvallei, het zonnigste dal van Karinthië!