Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Langlauf bestemmingen

Op ski’s en met behulp van stokken beweeg je je voort, terwijl je een sprookjesachtige natuur aan je voorbij ziet trekken. Hoewel wij in Nederland geen langlauftraditie kennen, begint deze winterse sport ook onder Nederlanders aan populariteit te winnen.

Je hoeft geen ervaren langlaufer te zijn om deze sport te beoefenen. Je bepaalt zelf het tempo en ritme, wat langlaufen interessant maakt voor ieder die houdt van een sportieve vakantie in de vrije natuur. Door de veelheid aan loipes en het verschil in moeilijkheidsgraad kan iedereen geschikte routes vinden, die bovendien garant staan voor sensationele uitzichten over indrukwekkende berglandschappen.

Oostenrijk wordt gezien als een van de beste langlauflanden wereldwijd met prachtige routes door een adembenemende natuur. Om je een idee te geven waar je voor een langlaufvakantie het best terecht kunt, hebben we de beste langlaufgebieden in Oostenrijk op een rij gezet (zie ‘Meer informatie’). Deze gebieden kennen ieder zowel een groot als afwisselend aanbod aan verschillende loipes door de Oostenrijkse bergen.
  • langlaufen oostenrijk tirol werbung by josef mallaun
  • langlaufen achensee oostenrijk
  • langlaufen met kinderen achensee oostenrijk
  • langlaufen kleinwalsertal oostenrijk

Langlauf bestemmingen op de kaart

Meer informatie Langlauf bestemmingen

Langlaufregio Olympiaregion Seefeld

Met bijna 280 km aan loipes beschikt Olympiaregion Seefeld over een uitgestrekt en zeer gevarieerd langlaufgebied. Dit gebied is al verschillende keren genomineerd en uitgeroepen tot beste langlaufgebied in de wereld. Dit is te danken aan goede langlauffaciliteiten en de prachtige routes, zoals de bijna 14 kilometer lange Unterleutaschlauf. Door de lengte kan je de route zo zwaar maken als je wilt en je tempo erop aanpassen.

De circa 280 km wordt verdeeld in 154 km klassieke loipes en 125 km skateloipes. Het gebied beschikt ook over een kleine avondroute. Dit is een eenvoudige route van ongeveer 3 km lang en blijft open tot 21:00 uur. De loipes trekken vooral door uitgestrekte witte gebieden met mooie uitzichten op gemiddeld 1300m hoogte. De prijs om gebruik te maken van de loipes is zeer gering: circa € 10 voor een hele vakantie.

Bekijk ons aanbod in Seefeld in Tirol

Langlaufregio Flachau

In en rond Flachau zijn vele kilometers aan langlaufroutes te vinden, met als hoogtepunt de 63 km lange Tauernloipe. Deze loipe heeft van zichzelf niet heel veel hoogtemeters, maar de door vele andere routes die aansluiten op de Tauernloipe kan je hem zo zwaar maken als je wilt. De route voert door 6 verschillende plaatsen, waardoor er voldoende plekken zijn om onderweg even op adem te komen en wat te eten/drinken. Naast deze zware tocht heeft Flachau ook kortere tochten voor beginnende langlaufers. In totaal bestaat het loipe-netwerk in Flachau uit 260 km witte sporen.

Bekijk ons aanbod in Flachau

Langlaufregio Achensee

Op 929m hoogte in Tirol ligt de 9,4 km lange Achensee met rondom een aantal prachtige langlaufroutes. Het meer met aan de overkant de besneeuwde bergtoppen zorgt tijdens het langlaufen voor indrukwekkende plaatjes In deze omgeving zijn meer dan 200 km aan loipes aangelegd, die vrijwel alle kosteloos kunnen worden afgelegd. Een uitzondering vormen de routes in Pertisau: voor deze loipes dien je in bezit te zijn van een Achensee Card of 5 euro per dag te betalen. Een ander voordeel van de Achensee Card is het gratis busvervoer.

Bekijk ons aanbod aan de Achensee

Langlaufregio Zugspitz Arena

Het wintersportgebied Zugspitz Arena heeft een uitgebreid loipennetwerk. Alle routes zijn, net als in Tauplitz, zowel klassiek als skatend te ontdekken. Met 110 kilometer aan sporen kan de Zugspitz Arena iedereen een passend aanbod aan loipes bieden. Vlakke routes met adembenemende panorama’s over de besneeuwde bergtoppen voor de rustige, ontspannende langlaufers en voor de gedreven langlaufer zijn er uitdagende loipes met de nodige hoogtemeters. Naast de normale routes beschikt het gebied als hoogtepunt ook over een verlichte nachtloipe.

Bij verblijf in het Zugspitz arena is het reizen met de Schnee Express gratis. De trein reist tussen 3 gebieden om nog meer langlaufervaringen op te doen.

Bekijk ons aanbod in Lermoos

Langlaufregio Sankt Johann in Tirol

St. Johann in Tirol is het gebied waar sinds 1973 ieder jaar de internationale Koasalauf wordt gehouden. Het evenement kent jaarlijks meer dan 1000 deelnemers en is hiermee een van de grootste langlaufwedstrijden van Oostenrijk.

Het gebied beschikt over 130 km klassieke loipes en 120 km skating loipes door de adembenemende witte velden en besneeuwde naaldbossen. Een bijzondere route is de Rummlerloipe, een panoramische route van ongeveer 8 km met het startpunt net ten noorden van St. Johann.

Bekijk ons aanbod in Sankt Johann in Tirol

Langlaufregio Montafon

Het 39 kilometer lange dal van Montafon heeft een groot assortiment aan langlaufloipes. Met 100 km aan klassieke loipes en 33 km aan skatingloipes, is het dal vooral gericht op klassiek langlaufen. Het gebied heeft een paar bijzondere loipes. Een daarvan is de Seeloipe op 2000 meter hoogte. Door deze hoogte is het mogelijk om over de Silvrettasee een vlakke route van bijna 5 kilometer te langlaufen. Een unieke belevenis door een prachtig panoramisch berglandschap!

Bekijk ons aanbod in St. Gallenkirch

Langlaufregio Alpbach-Seenland

Met een kleine 20 verschillende routes heeft Alpbach-Seenland wellicht niet het grootste loipenetwerk, maar zeker niet minder vermeldenswaardig. Met de 100 kilometer aan sporen heeft Alpbach-Seenland een mooi en gevarieerd aanbod aan routes. Van de Greitergrabenloipe Inneralpbach (11 km) als bijzonder zware loipe tot de Dorfloipe Brandenberg (1,2km) als lichte loipe, kan je tijdens het langlaufen in deze omgeving optimaal genieten van de rust en ongerepte natuur in deze omgeving.

Bekijk ons aanbod in Alpbachtal-Seenland

Langlaufregio Tauplitz

Wellicht niet zo groot als de Achensee, maar minstens zo mooi zijn de meren rond Tauplitz. In dit gebied zijn schitterende langlaufroutes te verkennen rondom een aantal meren, met de Altausser see en het Grundlsee als grootste. Naast de fraaie zichten over de meren bestaat de omgeving uit wijde vlaktes met afwisseling van bosrijke gebieden. Alle 130 kilometer aan loipes zijn zowel klassiek als schaatsend te begaan.

Een piek zijn de loipes in het gebied Tauplitz-Alm, gelegen op 1600m hoogte. Met een uitzicht op de omgevende bergen en licht heuvelachtig terrein is het voor iedere langlaufer een aanrader.

Neem contact met ons op om te overnachten in de Tauplitz-Alm

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 167 reviews
16-05-2023
Voorpret na boeking tweede huttentocht
Dit wordt voor mij de tweede reis met Alpenreizen. De vorige keer was goed bevallen en daarom opnieuw voor Alpenreizen gekozen. Via de site krijg je een aardige indruk van de reis en telefonische ben...
12-04-2023
Wij zijn zeer tevreden over AlpenReizen
Wij zijn zeer tevreden over alle inspanningen van Charlotte bij het boeken van onze vakantie naar Gerlos. Zij heeft rekening gehouden met onze wensen. Dit is ook onze ervaring vorig jaar bij het boek...
18-03-2023
Vakantie boeken Alpenreizen
De informatie die op de site van Alpenreizen staat is duidelijk en geeft prima weer wat je van een actieve vakantie mag verwachten. Na het boeken van de vakantie werden wij netjes gebeld of alles dui...
17-03-2023
Huttentocht in de Dolomiten met kinderen
Onze boeking met Alpenreizen via mail en telefoon voor een komende vakantieboeking is zo fijn en aangenaam verlopen. De boekingsbevestiging samen met een lijst van aanbevelingen qua uitrusting welke ...
21-02-2023
Fijne boekingservaring
We hebben de vakantie geboekt zonder AlpenReizen te kennen en waren een beetje terughoudend. De supervriendelijke service gaf ons direct het vertrouwen dat we nodig hadden om te boeken en we kijken n...
14-02-2023
Dit wordt voor ons de derde vakantie...
Dit wordt voor ons de derde vakantie die wij door "AlpenReizen" laten organiseren. Dit doen wij omdat wij altijd heel goed worden behandeld door het team van AlpenReizen. De medewerkers zijn vriendel...
16-02-2023
Eenvoudig boeken en prima klantencontact
De informatie op de website was uitgebreid en helder. Het boeken van de trip was eenvoudig en de verdere afhandeling en nazorg waren prima verzorgd. Ik ben erg tevreden met de werkwijze en het klante...
06-08-2022
Bij toeval op de website van...
Bij toeval op de website van Alpenreizen gekomen. Na het bekijken van de website meteen enthousiast telefonisch contact gezocht en door een al even enthousiaste en vriendelijke medewerker te woord ge...
22-04-2022
Zeer vlotte communicatie met Timo
Zeer vlotte communicatie met Timo, die onze huwelijksreis op maat uitpuzzelde. Duidelijke en correcte info...wij kijken uit naar onze reis, die hopelijk even vlot zal verlopen.
21-03-2023
Fijn, vriendelijk en snel persoonlijk contact
De website van Alpenreizen is uitgebreid en geeft veel informatie over de inhoud van de reizen. Na het boeken van de vakantie volgt een persoonlijk telefoontje met de vraag of alles duidelijk was en ...