Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Logarska Dolina

Logarska Dolina ligt in de Sloveense regio Savinjska en is een van de meest romantische valleien van Europa. Laat je verrassen door de adembenemende en rustgevende natuur; Logarska Dolina wordt ook wel een natuurpark genoemd. Ontdek de helderblauwe, smalle riviertjes, oude kerkjes en traditionele boerderijen in de vallei. Geniet van de groene explosie en het enorme bergmassief. In deze prachtige vallei zal een zee van rust je tegemoet komen!

Highlights Logarska Dolina

Paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers

Natuurpark met meer dan 40 natuurlijke attracties

Veel wandel- en fietsmogelijkheden

Themawandeling door het sprookjesbos; boeiend, leerzaam en avontuurlijk voor klein én groot

Mountain Trail naar de grot Klemenčo

Fiets- en wandeltocht naar de Rinka waterval

Via het Solčava panoramische pad naar de bijzondere en unieke mineraal waterbron

Onze accommodaties in Logarska Dolina
Filter op:

Meer over Logarska Dolina

Natuurpark

Niet geheel vreemd is de Logarska vallei bestempeld als natuurpark en daarmee bevind je je hier 365 dagen per jaar in een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers en rustzoekers. Het is mogelijk om met gemotoriseerde voertuigen de bergen in te gaan, maar dat wordt wel ontmoedigd door onder meer de (kleine) vergoeding die je dan moet betalen. Ze zetten hier alles in om de ongerepte natuur in de toekomst te behouden.

Wandelen, fietsen en meer…

Dat je in deze ongerepte vallei een oase aan rust vindt, betekent niet dat je je zult vervelen! De parel van de Alpen heeft met haar rotsen, bergpieken, watervallen en bronnen meer dan 40 natuurlijke attracties. Zo is het idyllische Logarska een perfect startpunt voor wandelingen van verschillende niveaus in de Kamnik-Savinja Alpen, waar onder meer ook de vroegere natuurlijke grens van gebergten tussen Karinthië, Steiermark en Carniola te zien is. Ook kan je de omgeving verkennen op de (elektrische) fiets of een middag paardrijden, maar ook vissen en boogschieten behoren tot de mogelijkheden.

Watervallen

Het natuurpark Logarska is maar liefst twintig watervallen rijk. Een absolute must-see is de Rinka waterval op 1100 meter hoogte, welke met 90 meter de hoogste vrijvallende waterval van Slovenië is. De Rinka is te bereiken via een leuke route door bossen en langs een schattig kerkje. Ook goed te doen op de fiets, zij het dat het best een aardige klim is. Een korte wandeling brengt je naar de waterval, waar je inspanningen meer dan beloond worden. Op en top genieten op het kleine terras van de Eagles Nest, terwijl de echte bikkels zich wagen aan het laatste en steile pad naar het hoogste punt van deze indrukwekkende waterval!