Bel ons: 010 - 767 00 97
Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5

Juliana Trail op maat

AlpenReizen is de officiële partner van de Juliana Trail. Dat betekent dat wij nauw samenwerken met de accommodaties en onze collega’s van de trail. Daardoor kunnen wij jou een soepel lopende meerdaagse wandelvakantie bieden. Geen zorgen over volgeboekte accommodaties, slecht weer of vervelende situaties onderweg; wij en onze contactpersonen staan voor je klaar.

De Juliana Trail bestaat in totaal uit 16 etappes, die je van april tot november kunt lopen. Wil je bepaalde etappes overslaan, het geheel lopen of alleen een specifiek gebied ontdekken? Met de Juliana Trail op maat is alles mogelijk. Zoals specifieke etappes, transfers, wel of geen bagagetransport, overnachtingen inclusief ontbijt en diner of alleen op basis van logies. Aan jou de keus! Je kunt al een aanvraag doen vanaf 2 personen en 7 nachten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wat jou te wachten staat: sprookjesachtige landschappen met bergen, meren, bossen en valleien, authentieke dorpjes en contact met de lokale bevolking. Kortom, het pure bergleven gepaard met een unieke cultuur!

Wil je nou een concreet beeld van wat je kunt verwachten, dan is onderstaande video perfect. In slechts anderhalf minuut verken je de Juliana Trail. Gewoon vanuit je stoel.

  • gehele juliana trail actieve vakantie meerdaagse wandeltocht julische alpen slovenië op maat triglav national park

Juliana Trail op maat op de kaart

Meer informatie Juliana Trail op maat

Met de Juliana Trail op maat bepaal je helemaal zelf hoe jouw wandelavontuur eruit ziet. Hieronder staan alle etappes opgesomd. Wij houden daarbij het officiële startpunt aan. Maar omdat de Trail een meerdaagse rondwandeling is, kun je overal beginnen aan jouw avontuur. Of je nu de hele route wilt lopen of een deel, alles is mogelijk. Je kunt al een aanvraag doen vanaf 2 personen en 7 nachten.

Etappe 1: Kranjska Gora – Mojstrana

Het officiële startpunt van de Juliana Trail ligt in Kranjska Gora. Tijdens deze etappe bewonder je diverse grote en kleine watervallen. Vergeet ook niet de andere kant op te kijken, want je hebt een prachtig uitzicht op de bergen!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5:30 uur. Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 240 m en ⇩ 412 m

Etappe 2: Mojstrana – Jesenice

De dag begint bij het bergbeklimmingsmuseum van Slovenië, een geweldige plek om wat cultuur op te snuiven. Onderweg krijg je ook volop de kans om je in de lokale geschiedenis te verdiepen, aangezien de route je langs diverse monumenten over de mijnbouw voert. Daarnaast passeer je een van de mooiste uitzichtpunten van de trail!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6:00 uur. Afstand: 20,5 km
Hoogteverschil: ⇧ 691 m en ⇩ 782 m

Etappe 3: Jesenice – Begunje

Deze etappe voert je langs de prachtige smaragdgroene rivier Sava Dolinka. Onderweg passeer je diverse rustige dorpjes. Hoor je bulderend geraas, dan ben je vlak bij het hoogtepunt van vandaag: de hoogste dam in Slovenië.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5:00 uur Afstand: 16,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 444 m en ⇩ 438 m

Etappe 4: Begunje – Bled

Na drie gemiddelde etappes, staat er vandaag een makkelijke wandeldag op het programma. Of begin je jouw Juliana Trail op maat juist met deze rustige wandeling? Aan jou de keuze. Je loopt over relatief vlakke paden en eindigt bij het wereldberoemde Meer van Bled.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 3:40 uur. Afstand: 15,1 km
Hoogteverschil: ⇧ 95 m en ⇩ 159 m

Etappe 5: Bled – Goreljek on Pokljuka

Je keert het prachtige Meer van Bled de rug toe om aan de wandeling van vandaag te beginnen. Langs prachtige weilanden, botanische tuinen en bossen loop je via de 1,5 km lange kloof van Pokljuka naar jouw accommodatie van vandaag.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 6:40 uur. Afstand: 21,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 867 m en ⇩ 102 m

Etappe 6: Goreljek on Pokljuka – Stara Fužina

Deze etappe voert jou over het Pokljuka plateau, een vlakte tussen twee beroemde meren. Vandaag zie je het meer van Bohinj, diverse dorpjes en bossen. In de finishplaats van vandaag kun je een interessant zuivelmuseum bezoeken als je graag de lokale cultuur ontdekt.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6:00 uur. Afstand: 21,7 km
Hoogteverschil: ⇧ 313 m en ⇩ 1.038 m

Etappe 7: Stara Fužina – Bohinjska Bistrica

Dwars door het Triglav National Park, langs het Meer van Bohinj en met prachtig uitzicht op de bergen. Door dit veelzijdige natuurschoon loop je een relatief korte, makkelijke etappe. Je hebt dus tijd over om te zwemmen, te varen of ontspannen te zonnebaden aan het meer.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 3:00 uur. Afstand: 11,2 km
Hoogteverschil: ⇧ 105 m en ⇩ 149 m

Etappe 8: Bohinj Bistrica – Podbrdo

De achtste etappe is zwaar; zo’n 770 meter stijgen over deels onverharde paden. Je krijgt er wel een prachtig uitzicht voor terug. Namelijk de panoramische bergpas Vrh Bače. Let onderweg ook op de overblijfselen van bunkers en hutten, die nog uit de beide Wereldoorlogen stammen.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 5:15 uur. Afstand: 13,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 768 m en ⇩ 779 m

Etappe 9: Podbrdo – Grahovo ob Bači

Wandelpaden dwars door de bossen en weilanden, met fenomenaal uitzicht op de bergen om je heen. Iets voor jou? Dan mag je de negende etappe echt niet missen. Het is wel een moeilijkere etappe die door hoger gelegen bergen gaat.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 6:30 uur. Afstand: 16,9 km
Hoogteverschil: ⇧ 1.008 m en ⇩ 1.517 m

Etappe 10: Grahovo ob Bači – Most na Soči

Aan het begin van de dag stijg je een flink stuk. Daarna loop je met de vallei ver beneden je langs bergen, bossen en weilanden. Met onderweg heel veel panoramische uitzichten. Aan het eind van de dag volgt een flink stuk dalen naar de accommodatie van vandaag.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6:00 uur. Afstand: 16,7 km
Hoogteverschil: ⇧ 776 m en ⇩ 919 m

Etappe 11: Most na Soči – Tolmin

Even bijkomen van de voorgaande etappes of juist vandaag instappen met een makkelijk begin? Alles kan tijdens de Juliana Trail op maat. Deze etappe is in elk geval relatief makkelijk en kort. Je loopt langs een prachtig groen stuwmeer en eveneens groene rivier naar Tolmin.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 3:00 uur. Afstand: 8,1 km
Hoogteverschil: ⇧ 254 m en ⇩ 213 m

Etappe 12: Tolmin – Kobarid

Deze etappe is langer, maar nog steeds relatief vlak. Dat is goed nieuws voor je kuiten! Vandaag loop je door het dal, langs de Soča rivier. Onderweg kom je zowel bomen als weilanden tegen. In de finishplaats Kobarid kun je nog even pootjebaden in de rivier, die hier een stuk rustiger is.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4:00 uur. Afstand: 16,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 139 m en ⇩ 94 m

Etappe 13: Kobarid – Bovec

Vanuit Kobarid volg je nog eventjes de rivierbedding, maar al snel ga je steil omhoog de bergen in. Je volgt de rivier de hele dag en kunt onderweg grote watervallen bewonderen. Je eindigt in het toeristische hart van de regio: Bovec.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7:00 uur. Afstand: 24,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 639 m en ⇩ 423 m

Etappe 14: Bovec – Log pod Mangartom

Vergeleken met de vorige etappes is deze kort te noemen. Je volgt een historisch pad langs een openluchtmuseum en een fort. Ook qua natuur is er veel te zien, waaronder de Kritnica kloof en prachtige watervallen.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4:00 uur. Afstand: 11,1 km
Hoogteverschil: ⇧ 344 m en ⇩ 157 m

Etappe 15: Log pod Mangartom – Tarvisio

Relatief veel hoogteverschillen en de lengte maken deze etappe uitdagend. Gelukkig geniet je onderweg wel van prachtige uitzichten en passeer je meertjes om je op te frissen. De laatste twee uur, vanaf het voormalige mijndorp Cave del Predil, loop je rustig langs de rivier.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 7:00 uur. Afstand: 20,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 767 m en ⇩ 659 m

Etappe 16: Tarvisio – Kransjka Gora

De zestiende etappe voert je over grotendeels gecombineerde fiets- en wandelpaden naar het beginpunt van de trail: Kransjka Gora. Wil jij liever op een ander moment beginnen, dan kan dat zoals gezegd ook bij jouw zelf samengestelde Juliana Trail op maat.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5:35 uur. Afstand: 20 km
Hoogteverschil: ⇧ 201 m en ⇩ 134 m

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 234 reviews
bekijk alle reviews
21-02-2024
Prettig contact
Bij AlpenReizen uitgekomen nadat we op internet zochten naar een actieve zomer vakantie in Oostenrijk. Prettig contact voor vragen/advies en tijdens het boeken. Voor een verlenging wordt goed meegezo...
13-02-2024
Vriendelijk
Antoinette en Charlotte waren mijn contactpersonen, erg vriendelijk, en denken mee. Ik had nog wat vragen, deze telefonisch gesteld, was een leuk gesprek en ze reageren snel op de mail.
Onze reis mo...
12-02-2024
Eerste kennismaking met Alpenreizen
De reis moet nog gemaakt worden, maar door de snelle reacties op de mail ( Kevin en Charlotte)en het prettige gesprek met Kevin, geeft het mij alle vertrouwen op een goed georganiseerde Hütte tocht d...
24-01-2024
Rondreis door de Alpenlanden
We hadden het idee een rondreis door alpenlanden te gaan maken en we hadden een behoorlijk lijstje met wensen t.a.v. de verblijven, reistijden, activiteiten etc. Charlotte heeft heeft ons van heel go...
29-01-2024
Vooralsnog super goed en fijn geholpen…
Vooralsnog super goed en fijn geholpen door Kevin. Heeft goed meegedacht en een mooie reis gemaakt voor ons gezin. Uiteraard hadden wij wat wensen en die zijn super goed geregeld. We gaan wachten op ...
23-01-2024
Zeer goed en vriendelijk geholpen door…
Zeer goed en vriendelijk geholpen door Charlotte, ik had meerdere opties gevraagd en heb die ook allemaal overzichtelijk gekregen van haar. Ook duidelijke communicatie over wanneer je een antwoord ka...
26-01-2024
Snel en goed contact
Hele snelle en informatieve reacties van Kevin op de mails die wij hebben gestuurd. Ook de aangevraagde opties, die afwijken van het standaardaanbod, werden goed en duidelijk uitgewerkt. Als het cont...
10-01-2024
Fijne eerste contacten
Onze reis moet nog plaatsvinden, maar wij zijn al erg tevreden over het eerste contact. Na boeking op de website werd er netjes gebeld of er nog vragen waren. Correcte en snelle correspondentie, door...
01-01-2024
Erg tevreden over de dienstverlening
Erg tevreden over AlpenReizen tot nu toe. De eerste keer dat we hier boeken, maar ze reageren steeds super snel, vriendelijk en duidelijk. Ze denken goed mee en je kunt de reis aanpassen naar je eige...
10-01-2024
Super tevreden
De tweede keer dat ik hier een vakantie boek en het contact en de service verliep beide keren heel snel en prettig. Ik ben zeker van plan hier vaker huttentochten te boeken.