Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Een kleurenpalet van smaragdgroen, turquoise tot helderblauw aan water, magische rotswanden, diepe kloven en grotten: de Soča vallei, een favoriete plek van velen.

Deze trail brengt je in 8 dagen van Most na Soči naar Kranjska Gora. 6 etappes met comfortabele wandelingen, langs plaatsen die een bezoekje alleen al meer dan waard zijn. Dwars door een prachtig groen landschap met uitgestrekte alpenweiden, bossen en de reuzen van de Julische Alpen. Via een hoge bergpas op de grens van Slovenië naar Italië en een van de mooiste dorpjes van de Juliana Trail. Langs de Soča rivier, het historische Kobarid en Bovec, hét outdoor-paradijs van Slovenië. En natuurlijk de Tolmin Kloof (Tolmin Gorges) - zonder overdrijven een van de meest mooie stukjes natuur.

Een avontuur vol afwisseling, van de ene naar de andere bezienswaardigheid en met ongekende uitzichten. Overnacht in veelal kleinschalige en bijzondere accommodaties in diverse idyllische dorpjes. Er valt enorm veel te zien, doen en beleven!

Mogelijkheden

8-daagse wandeltocht
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
v.a. €759 p.p.

Inbegrepen

7 overnachtingen in leuke, kleinschalige hotels & B&B’s
7x ontbijt
4x diner
Toeristenbelasting

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1-persoonskamer: € 179
Bereikbaarheid: Most na Soči is goed te bereiken per auto (1.224 km vanaf Utrecht), maar ook per vliegtuig via Ljubljana. Vanaf daar kunnen wij een transfer of huurauto regelen
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag
In de maanden mei, juni, september en oktober is de temperatuur het meest comfortabel om te lopen. In juli en augustus dient rekening te worden gehouden met hogere temperaturen
Deze wandeltocht combineren met een vakantie elders in Slovenië of in één van de omringende landen? Wij hebben volop leuke mogelijkheden, ook buiten onze website om en denken graag vrijblijvend met je mee. Informeer ons over je wensen en we gaan voor je op zoek naar passende mogelijkheden

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Soča Valley Trail op de kaart

Meer informatie

Dag 1: Aankomstdag
Aankomst in Most na Soči. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om het dorpje en omgeving te verkennen, of je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in Most na Soči

Dag 2: Eerste wandeldag: Etappe 11 Most na Soči – Tolmin
Na het ontbijt start je met de eerste etappe: een korte en panoramische wandeling naar Tolmin, over een wandelpad langs het groene stuwmeer. Tolmin is een leuk, oud stadje gelegen op terrassenlandschap van de Soča en Tominka rivier.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 1.10 uur. Lengte: 5,2 km
Hoogteverschil: ⇧ 108 m ⇩ 94 m

Na aankomst in Tolmin volgt een wandeling door de Tolmin kloof. De beroemde en prachtige Tolmin Gorges bevindt zich aan de rand van het dorpje en is het diepste punt van het Triglav National Park. Volg de borden naar ‘Korita Tolminke’, het 8 km lange wandelpad leidt je via de rivier naar watervallen, bruggen, grotten, langs steile kalksteenwanden en mooie uitzichten: dit is wandelen in een sprookjesbos.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 1.30 uur. Lengte: 2 km
Hoogteverschil: ⇧ 202 m ⇩ 202 m

Mocht je hierna nog energie over hebben: maak een wandeling naar Mt. Kozlov Rob en bezoek het gelijknamige kasteel.
Overnachting in Tolmin

Dag 3: Etappe 12 Tolmin - Kobarid
De tweede etappe loopt van Tolmin naar het historische Kobarid. Een redelijk vlakke, maar mooie route door het dal, leuke dorpjes en – zoals de lokale bevolking het zegt - langs de zonnige kant van de Soča rivier.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3.50 uur Lengte: 16 km
Hoogteverschil: ⇧ 125 m ⇩ 77 m
Overnachting in Kobarid

Dag 4: Etappe 13 Kobarid - Bovec
De etappe van Kobarid tot aan Bovec neemt je mee door de kloof van Kobarid en Trnovo, langs het meest wilde en tegelijkertijd pittoreske gedeelte van de Soča rivier en door het drastische veranderende landschap van de vallei – van lieflijk tot ruig. Onderweg kun je genieten van uitzichten op de reusachtige bergtoppen van Mt. Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak en niet te vergeten Mt. Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Via een zijroute wandel je naar het dorp Čezsoča om uiteindelijk aan te komen in Bovec, het toeristische hart van de vallei, en hét outdoor-paradijs van Slovenië.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 6.00 uur. Lengte: 20,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 412 m ⇩ 198 m
Overnachting in Bovec

Dag 5: Etappe 14 Bovec - Log pod Mangartom
Vanuit Bovec wandel je over een historisch pad langs Ravelnik - een openluchtmuseum met overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog – en naar Fort Kluže. Dit majestueuze fort ligt boven de Kritnica kloof en is een van de meest bezochte culturele monumenten in de omgeving. Vervolg de route langs de kloof en langs de leuke watervallen van de bergbeek Možnica - onder locals bekend als Nemčlja. De eindbestemming van vandaag is Log pod Mangartom, een prachtig gelegen dorp, onder de toppen van Mt. Jeribica, Mangart, Jalovec en Loške stene.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3.10 uur. Lengte: 11,3 km
Hoogteverschil: ⇧ 340 m ⇩ 151 m
Overnachting in Log pod Mangartom

Dag 6: Etappe 15 Log pod Mangartom - Tarvisio
Vanaf Log pod Mangartom volg je de route met zo’n 600 hoogtemeters – de hoogste stijging aan de Primorska zijde van de Juliana Trail - naar boven richting de Predilpas (Passo di Predil). Deze 1.156 m hoge bergpas vormt op het hoogste punt de grens tussen Slovenië en Italië, en biedt een panoramischuitzicht op Mt. Mangart, Jalovec en Loške stene. Daal af richting het meer Lago del Predil, waar je eventueel een verkoelende duik kunt nemen, vervolg de route door de vallei, passeer het dorp Cave del Predil (Raibl) totdat je het Italiaanse Tarvisio bereikt.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 4.15 uur. Lengte: 17,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 664 m ⇩ 557 m
Overnachting in Tarvisio

Dag 7: Etappe 16 Tarvisio (Italy) - Kranjska Gora
De laatste wandeldag is aangebroken: vanaf Tarvisio wandel je via de fiets- en wandelroute naar Kranjska Gora. Een route langs kleine dorpjes, zoals Rute Picolo en Fusine, richting de grens bij Rateče. Aan het einde van het dorp Rateče vervolg je de route over de zogenoemde hoofdweg, langs de prachtige bron van de Sava Dolinka, ook wel bekend als Zelenci. Na het passeren van het skicentrum Podkoren en Planica kom je aan in het centrum van Kranjska Gora.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5.55 uur. Lengte: 19 km
Hoogteverschil: ⇧ 181 m ⇩ 129 m
Overnachting in Kranjska Gora

Dag 8: Vertrekdag
Na het ontbijt eindigt jullie wandelavontuur. Transfer van Kranjska Gora terug naar Most na Soči (optioneel).

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 4-6 uur per dag te (berg)wandelen
AlpenReizen is de officiële partner van de Juliana Trail. Door een unieke samenwerking met onze lokale collega’s, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden