Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Bled & Bohinj Trail

Prijzen en beschikbaarheid
Middenin de ongerepte natuur, omgeven door reusachtige bergen, vind je de meren van Bled en Bohinj, het sprookje van de Alpen. Deze meerdaagse wandeltocht is een korte variant van de Juliana Trail, een 17-daagse rondwandeling door de Julische Alpen. In 5 etappes ga je te voet op ontdekking door een landschap van meren en tradities. Een afwisselende route voor iedere wandelaar, door feeërieke valleien en tussen de ruige toppen van de Julische Alpen. Vele authentieke dorpjes met hun eigen charme en zelfs een ander dialect. Wandel door indrukwekkende kloven, over bosrijke hoogvlaktes, panoramische bergweides en langs watervallen; de kleuren vliegen je om de oren! Aan het einde van iedere etappe heb je de mogelijkheid om ter plaatse de natuurpracht en culturele bezienswaardigheden te bekijken of etappes te verlengen met extra wandelingen.

Dit paradijselijk stukje Slovenië, van Jesenice tot aan Bohinjska Bistrica, staat garant voor een bijzonder avontuur. Eentje waarbij je niet alleen kunt genieten van een prachtige natuur, maar ook in contact komt met de lokale bevolking. Ervaar het pure leven in Slovenië!
 • juliana trail etappe 3 jesenice begunje 02 (14)
 • juliana trail etappe 3 jesenice begunje 05 (15)
 • juliana trail etappe 3 jesenice pogled na mesto (1)
 • juliana trail etappe 4 ob reki savi (4)
 • juliana trail etappe 4 radovljica staro mestno jedo (5)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 26 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 radovljica
 • juliana trail etappe 5 blejski otok (7)
 • juliana trail etappe 5 blejski grad (6)
 • juliana trail etapa5 bled goreljek gorje cerkev sv jurija
 • juliana trail etapa5 bled goreljek 06 (matic pavlih)
 • juliana trail etapa5 bled goreljek 01 (mitja sodja)
 • juliana trail etappe 6 juliana trail etapa6 goreljek pokljuka stara (8)
 • juliana trail etappe 6 juliana trail etapa6 goreljek pokljuka stara (9)
 • juliana trail etappe 6 goreljek pokljuka stara (13)
 • juliana trail etapa6 goreljek pokljuka stara fuzina 71 (mitja sodja) (1)
 • juliana trail etappe 7 stara fuzina boh bistrica
 • juliana trail etappe 7 stara fuzina boh bistrica (12)
 • juliana trail etapa7 stara fuzina boh bistrica 08 (mitja sodja) (1)
 • juliana trail etappe 3 jesenice stara sava (2)
 • juliana trail lake bled (10)

Mogelijkheden Bled & Bohinj Trail

Basic
7-daagse wandeltocht met 6 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels
Classic
7-daagse wandeltocht met 6 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels - inclusief bagagetransport en transfer terug naar Jesenice

Inbegrepen

6 overnachtingen
Ontbijt: 6x
Diner: 2x
Bagagetransport (classic)
Transfer terug naar Jesenice (classic)
Toeristenbelasting

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 14 jaar
Te boeken vanaf 2 personen
Voor de classic variant geldt een korting bij boeking met 3 personen van € 35 p.p. en vanaf 4 personen een korting van € 50 p.p. Deze korting wordt achteraf bij het bevestigen van de boeking verrekend
Parkeren: je kunt de auto parkeren bij de accommodatie in Jesenice, ook gedurende de wandeltocht
Bereikbaarheid: Jesenice is gemakkelijk bereikbaar per auto (1.139 km vanaf Utrecht), maar ook per trein of met het vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je vakantie hebben bevestigd

Prijsberekening Bled & Bohinj Trail

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten
Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)

Klantervaringen Bled & Bohinj Trail

Bled & Bohinj Trail op de kaart

Meer informatie Bled & Bohinj Trail

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Aankomst in Jesenice. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of om je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in Jesenice

Dag 2: Etappe 3 Jesenice - Begunje na Gorenjskem
Vanuit Jesenice begint de route ontspannen en loop je over een geasfalteerd pad in oostelijke richting naar Slovenski Javornik, waar je de Sava Dolinka rivier oversteekt. Vrijwel meteen zie je de omgeving veranderen en loop je ineens door het prachtig groene weidelandschap van Dobravško polje. De route loopt verder door een aantal authentieke dorpjes, die verbonden zijn door cultureel erfgoed. Aan de voet van het zonnige Karawankengebergte start een steile klim via de Sankaška koča hut naar het beroemde kerkje van St Peter, dat boven Begunje ligt en een panoramisch uitzicht biedt het gebied rondom de Sava rivier, het meer van Bled en de Julische Alpen met de Triglav. De etappe eindigt in Begunje, dat bekend staat om de beroemde Slavko Avsenik, de grootste Sloveense nationale volksmuzikant en componist.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5 uur. Lengte: 17 km
Hoogteverschil: ⇧ 464 m ⇩ 459 m
Overnachting in Begunje

Dag 3: Etappe 4 Begunje na Gorenjskem – Bled
Deze etappe is vrij vlak en eenvoudig en verbindt de plaatsen Begunje, Radovjica en Bled. Het eerste deel loopt heel ontspannen over een eenvoudig (geasfalteerd) pad en dat komt goed uit: zo heb je voldoende tijd en energie om Radovljica te bekijken. Het middeleeuwse stadscentrum van dit charmante stadje is een van de mooiste van Slovenië: een ideale plek om de sfeer van het authentieke Slovenië op te snuiven! Slenter door het oude stadscentrum, geniet van de architectuur van het Radovljica herenhuis en de Art Nouveau villa’s, eet cake op het Linhart plein of ga lunchen in één van de traditionele tavernes. Om de route te vervolgen loop je stroomopwaarts langs de rivier de Sava. Waar de rivieren Sava Bohinjka en Sava Dolinka samenkomen buig je af richting Bled, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Slovenië. Vanaf de Straža-heuvel heb je een prachtig uitzicht over het meer van Bled waar het beroemde kerkje in het midden van het meer uittorent. In Bled loop je over de promenade langs het meer naar de oostelijke oever, waar de etappe eindigt. Heb je nog tijd en energie over, maak dan een boottochtje met een traditionele Pletna naar het eilandje. Ook kan je ervoor kiezen een extra wandeling naar het Kasteel van Bled te maken of naar het mooiste uitzichtpunt te wandelen (Ojstrica Trail). In beide gevallen een korte maar stevige klim, waar je geen spijt van zult krijgen!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 4 uur. Lengte: 15 km
Hoogteverschil: ⇧ 98 m ⇩ 182 m
Overnachting in Bled

Dag 4: Etappe 5 Bled - Goreljek (Pokljuka)
Vandaag staat een van de zonnigste delen van de Julische Alpen op het programma. De etappe begint bij het meer van Bled en loopt via een eenvoudig geasfalteerd pad langs Gorje, een pittoresk en zonnig gelegen dorpje. Het landschap verandert al snel zodra je aankomt bij de Pokjuka Gorge, een beschermd natuurmonument in het Triglav National Park. Het pad loopt door de kloof en leidt je vervolgens naar het Pokljuka Plateau, waarna een indrukwekkende wandeling volgt door het bos, botanische tuinen en langs rotswanden. Via een paar steile beklimmingen over Kranjska Planina en Planina Javornik, twee panoramische bergweides in het hart van het Pokljuka Plateau, kom je aan bij Gorljek, de eindbestemming van vandaag.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 20 km
Hoogteverschil: ⇧ 900 m ⇩ 91 m
Overnachting in Goreljek

Dag 5: Etappe 6 Goreljek (Pokljuka) - Stara Fužina
De etappe loopt bijna volledig in Triglav National Park. Vanaf het hotel op Pokljuka loopt het pad door Goreljek en doorkruist vele weilanden. Het pad loopt langs het Goreljek-veenmoeras, over de Spodnji Goreljek-weide en daalt af naar de dorpen Gorjuše, Koprivnik en Jereka in het hooggelegen deel van de vallei van Bohinj. Het Vodnik uitzichtpunt is de perfecte plek om de Bohinj-vallei, het meer van Bohinj en de omliggende bergen te bewonderen. Vanaf de kerk van St. Margaret in Jereka leidt het pad je door de authentieke Bohinj-dorpjes Češnjica, Srednja vas en Studor. De etappe eindigt officieel in Stara Fužina, een typisch Sloveens dorpje. Om te overnachten vervolg je de trail nog iets verder tot Ribčev Laz, dat vlakbij het sprookjesachtige Meer van Bohinj ligt.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6 uur. Lengte: 22 km
Hoogteverschil: ⇧ 313 m ⇩ 1.038 m
Overnachting in Stara Fužina / Ribčev Laz (bij het meer)

Dag 6: Etappe 7 Stara Fužina - Bohinjska Bistrica
Deze korte etappe gaat over onverharde weggetjes en paden via de panoramische Dobrava weides naar Bohinjska Bistrica, het (bestuurlijke) centrum van Bohinj. Het pad loopt langs het laaggelegen deel van de Bohinj-vallei van Ribčev Laz naar Bohinjska Bistrica, waarbij je door verschillende dorpen en over de weiden van Dobrava loopt, met een prachtig uitzicht bieden op het Triglav-gebergte. Deze etappe is korter, dus je hebt alle tijd om te genieten, uit te rusten en zelfs te zwemmen in het meer. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen bron van de Bistrica-beek en de militaire begraafplaats bij Rebro in Bohinjska Bistrica.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3 uur. Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ⇧ 104 m ⇩ 152 m
Overnachting in Bohinjska Bistrica

Dag 7: Vertrekdag
Na het ontbijt ga je je eigen weg (basic) of word je met de transfer terug naar Jesenice gebracht (classic), waarmee dit indrukwekkende meerdaagse wandelavontuur ten einde is.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 7 uur per dag te kunnen (berg)wandelen
AlpenReizen is de officiële partner van de Juliana Trail. Door een unieke samenwerking met onze lokale collega’s, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt tijdig boeken van deze trail sterk aangeraden

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 167 reviews
16-05-2023
Voorpret na boeking tweede huttentocht
Dit wordt voor mij de tweede reis met Alpenreizen. De vorige keer was goed bevallen en daarom opnieuw voor Alpenreizen gekozen. Via de site krijg je een aardige indruk van de reis en telefonische ben...
12-04-2023
Wij zijn zeer tevreden over AlpenReizen
Wij zijn zeer tevreden over alle inspanningen van Charlotte bij het boeken van onze vakantie naar Gerlos. Zij heeft rekening gehouden met onze wensen. Dit is ook onze ervaring vorig jaar bij het boek...
18-03-2023
Vakantie boeken Alpenreizen
De informatie die op de site van Alpenreizen staat is duidelijk en geeft prima weer wat je van een actieve vakantie mag verwachten. Na het boeken van de vakantie werden wij netjes gebeld of alles dui...
17-03-2023
Huttentocht in de Dolomiten met kinderen
Onze boeking met Alpenreizen via mail en telefoon voor een komende vakantieboeking is zo fijn en aangenaam verlopen. De boekingsbevestiging samen met een lijst van aanbevelingen qua uitrusting welke ...
21-02-2023
Fijne boekingservaring
We hebben de vakantie geboekt zonder AlpenReizen te kennen en waren een beetje terughoudend. De supervriendelijke service gaf ons direct het vertrouwen dat we nodig hadden om te boeken en we kijken n...
14-02-2023
Dit wordt voor ons de derde vakantie...
Dit wordt voor ons de derde vakantie die wij door "AlpenReizen" laten organiseren. Dit doen wij omdat wij altijd heel goed worden behandeld door het team van AlpenReizen. De medewerkers zijn vriendel...
16-02-2023
Eenvoudig boeken en prima klantencontact
De informatie op de website was uitgebreid en helder. Het boeken van de trip was eenvoudig en de verdere afhandeling en nazorg waren prima verzorgd. Ik ben erg tevreden met de werkwijze en het klante...
06-08-2022
Bij toeval op de website van...
Bij toeval op de website van Alpenreizen gekomen. Na het bekijken van de website meteen enthousiast telefonisch contact gezocht en door een al even enthousiaste en vriendelijke medewerker te woord ge...
22-04-2022
Zeer vlotte communicatie met Timo
Zeer vlotte communicatie met Timo, die onze huwelijksreis op maat uitpuzzelde. Duidelijke en correcte info...wij kijken uit naar onze reis, die hopelijk even vlot zal verlopen.
21-03-2023
Fijn, vriendelijk en snel persoonlijk contact
De website van Alpenreizen is uitgebreid en geeft veel informatie over de inhoud van de reizen. Na het boeken van de vakantie volgt een persoonlijk telefoontje met de vraag of alles duidelijk was en ...