Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Bled & Bohinj Trail

Prijzen en beschikbaarheid
Middenin de ongerepte natuur, omgeven door reusachtige bergen, vind je de meren van Bled en Bohinj, het sprookje van de Alpen.

Deze meerdaagse wandeltocht is een korte variant van de Juliana Trail, een 17-daagse rondwandeling door de Julische Alpen. In 5 etappes ga je te voet op ontdekking door een landschap van meren en tradities. Een afwisselende route voor iedere wandelaar, door feeërieke valleien en tussen de ruige toppen van de Julische Alpen. Vele authentieke dorpjes met hun eigen charme en zelfs een ander dialect. Wandel door kloven en grotten, over bosrijke hoogvlaktes, panoramische bergweides en langs watervallen; de kleuren vliegen je om de oren! Aan het einde van iedere etappe heb je de mogelijkheid om ter plaatse de natuurpracht en culturele bezienswaardigheden te bekijken of etappes te verlengen met extra wandelingen.

Dit paradijselijk stukje Slovenië, van Jesenice tot aan Bohinjska Bistrica, staat garant voor een bijzonder avontuur. Eentje waarbij je niet alleen één wordt met de natuur, maar ook in contact komt met de lokale bevolking. Ervaar het pure bergleven!
 • juliana trail etapa3 jesenice begunje 02 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa3 jesenice begunje 05 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 09 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 26 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 radovljica
 • bled_slovenia (life adventures) (1)
 • juliana trail etapa4 begunje bled 2019 pogled proti bledu na poti s sobca
 • juliana trail etapa5 bled goreljek gorje cerkev sv jurija
 • juliana trail etapa5 bled goreljek 06 (matic pavlih)
 • juliana trail etapa5 bled goreljek 01 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa6 goreljek pokljuka stara fuzina 15 (mitja sodja) (1)
 • juliana trail etapa6 goreljek pokljuka stara fuzina 71 (mitja sodja) (1)
 • juliana trail etapa7 stara fuzina boh bistrica 03 (mitja sodja)
 • juliana trail etapa7 stara fuzina boh bistrica 08 (mitja sodja) (1)

Mogelijkheden

Basic
7-daagse wandeltocht met 6 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels
Classic
7-daagse wandeltocht met 6 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels - inclusief bagagetransport

Inbegrepen

6 overnachtingen
Ontbijt: 6x
Diner: 4x (classic)
Bagagetransport (classic)
Transfer terug naar Jesenice
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra nacht(en) in Jesenice aan het begin en/of na afloop van de tocht: vanaf € 70 p.p. inclusief ontbijt
Extra nacht(en) in Bohinjska Bistrica na afloop van de tocht: vanaf € 74 p.p. inclusief ontbijt

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 14 jaar
Te boeken vanaf 2 personen
De pakketprijs is vastgesteld op basis van tenminste 2 personen. Voor de classic variant geldt een korting bij boeking met 3 personen van € 70 p.p. en bij 4 personen een korting van € 85 p.p. Deze korting wordt achteraf bij het bevestigen van de boeking verrekend
Parkeren: je kunt de auto parkeren bij de accommodatie in Jesenice, ook gedurende de wandeltocht
Bereikbaarheid: Jesenice is gemakkelijk bereikbaar per auto (1.139 km vanaf Utrecht), maar ook per trein of met het vliegtuig. We raden je aan om je treinreis/vlucht pas te reserveren, nadat we je vakantie hebben bevestigd

Prijsberekening

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Klantervaringen

Bled & Bohinj Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Aankomst in Jesenice. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of om je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in Jesenice

Dag 2: Etappe 3 Jesenice - Begunje na Gorenjskem
Vanuit Jesenice loop je in oostelijke richting naar Slovenski Javornik, waar je de Sava Dolinka rivier oversteekt. Vrijwel meteen zie je de omgeving veranderen en loop je ineens door het prachtig groene weidelandschap van Dobravško polje. De route loopt verder door een aantal authentieke dorpjes, die verbonden zijn door cultureel erfgoed en de geboorteplaatsen van beroemde Sloveense schrijvers en dichters. Aan de voet van het zonnige Karawankengebergte start een steile klim naar het kerkje van St Peter, dat boven Begunje ligt en een panoramisch uitzicht biedt over onder meer het meer van Bled en de Julische Alpen met de Triglav. De etappe eindigt in Begunje, dat bekend staat om de beroemde Slavko Avsenik, de grootste Sloveense nationale volksmuzikant en componist.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4.30 uur. Lengte: 15,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 431 m ⇩ 427 m
Overnachting in Begunje

Dag 3: Etappe 4 Begunje na Gorenjskem – Bled
Deze etappe verbindt de plaatsen Begunje, Radovjica en Bled. Het is een vrij vlakke en niet al te lange etappe en dat komt goed uit: zo heb je voldoende tijd om Radovljica te bewonderen. Het oude stadscentrum van dit dorpje is een van de mooiste van Slovenië! Om de route te vervolgen loop je stroomopwaarts langs de rivier de Sava. Waar de rivieren Sava Bohinjka en Sava Dolinka samenkomen buig je af richting Bled, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Slovenië met het kerkje in het midden van het meer, het machtige kasteel boven het meer en de Straža-heuvel aan de overkant, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de dit alles. In Bled loop je over de promenade langs het meer naar de oostelijke oever, waar de etappe eindigt. Heb je nog tijd en energie, maak dan een boottochtje met een tradtionele Pletna naar het eiland of kies voor een extra wandeling naar het Kasteel van Bled of naar een ander mooi gelegen uitzichtpunt. Je zult er geen spijt van krijgen!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 3.40 uur. Lengte: 15,1 km
Hoogteverschil: ⇧ 95 m ⇩ 159 m
Overnachting in Bled

Dag 4: Etappe 5 Bled - Goreljek (Pokljuka)
Vandaag staat een van de een van de zonnigste delen van de Julische Alpen op het programma. De etappe begint bij het meer van Bled en gaat verder langs Gorje, een pittoresk en zonnig gelegen dorpje, en de Pokjuka Gorge, een beschermd natuurmonument in het Triglav National Park. Het pad loopt door de kloof en leidt je vervolgens naar het Pokljuka Plateau, waarna een indrukwekkende wandeling volgt door het bos, botanische tuinen en langs rotswanden. Via een paar steile beklimmingen over Kranjska Planina en Planina Javornik, twee panoramische bergweides in het hart van het Pokljuka Plateau, kom je aan bij Gorljek, de eindbestemming van vandaag.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6.40 uur. Lengte: 21 km
Hoogteverschil: ⇧ 866 m ⇩ 91 m
Overnachting in Goreljek

Dag 5: Etappe 6 Goreljek (Pokljuka) - Stara Fužina
De etappe loopt bijna volledig in Triglav National Park. Vanaf het hotel op Pokljuka loopt het pad door Goreljek en doorkruist vele weilanden. Het pad loopt langs het Goreljek-veenmoeras, over de Spodnji Goreljek-weide en daalt af naar de dorpen Gorjuše, Koprivnik en Jereka in het hooggelegen deel van de vallei van Bohinj. Het Vodnik uitzichtpunt is de perfecte plek om de Bohinj-vallei, het meer van Bohinj en de omliggende bergen te bewonderen. Vanaf de kerk van St. Margaret in Jereka leidt het pad je door de authentieke Bohinj-dorpjes Češnjica, Srednja vas en Studor. De etappe eindigt in Stara Fužina, een typisch Sloveens dorpje vlakbij het meer van Bohinj, dat bekend staat om de nabijgelegen Mostnica-kloof: voor wie nog energie heeft, zeker een aanrader! Een wandeling naar de andere kant van het meer kan natuurlijk ook en bij het herdersdorpje Ukanc wandel je via een steile wandeling omhoog naar de beroemde Savica-waterval. Ook Mt. Vogel is via deze route bereikbaar.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4.40 uur. Lengte: 21,6 km
Hoogteverschil: ⇧ 280 m ⇩ 1005 m
Overnachting in Stara Fužina

Dag 6: Etappe 7 Stara Fužina - Bohinjska Bistrica
Deze korte etappe gaat van Stara Fužina naar Ribčev Laz, gelegen naast het Bohinj meer. Een route over (onverharde) weggetjes en paden over de panoramische Dobrava weides naar Bohinjska Bistrica, het bestuurlijk centrum van Bohinj. Het pad loopt langs het laaggelegen deel van de Bohinj-vallei van Ribčev Laz naar Bohinjska Bistrica, waarbij je door verschillende dorpen en over de weiden van Dobrava loopt, met een prachtig uitzicht bieden op het Triglav-gebergte. Onderweg kun je eventueel een verkoelende duik in het meer nemen. Je kunt ook de nabijgelegen bron van de Bistrica beek bezoeken, evenals de militaire begraafplaats bij Rebro in Bohinjska Bistrica.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 2.30 uur. Lengte: 11,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 104 m ⇩ 152 m
Overnachting in Bohinjska Bistrica

Dag 7: Vertrekdag
Einde van de wandeltocht. Na het ontbijt word je met de transfer terug naar Jesenice gebracht.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 7 uur per dag te kunnen (berg)wandelen
AlpenReizen is de officiële partner van de Juliana Trail. Door een unieke samenwerking met onze lokale collega’s, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 101 reviews
11-05-2021
Boeking actieve gezinsvakantie
Het boeken van onze vakantie verliep voorspoedig en er werd rekening gehouden met onze wensen. Tevens was de correspondentie zeer goed en snel. Mooi om te zien dat er met veel enthousiasme en passie ...
17-05-2021
Boeking huttentocht
Wij hebben onze boeking voor een huttentocht voor juli 2021 net afgerond met Alpenreizen.nl.
Heel tevreden over de service. Ik kreeg altijd heel snel antwoord op een vraag en Britt heeft er alles aan...
25-08-2020
Fantastische organisatie
Fantastische organisatie, alles perfect en vlot geregeld. Goede begeleiding. Goede inpaklijst.
Op ons verzoek goede mix van basic/wat luxere onderkomens en half pension/logies ontbijt. Ook erg mooie ...
05-07-2020
Alpenreizen snapt wat service is
Onze eerste actieve gezinsvakantie geboekt bij Alpenreizen. Heel prettig en vlot contact. Mensen zijn zeer vriendelijk, behulpzaam en betrokken. We hebben een leuk programma samengesteld. We hebben e...
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
03-07-2020
Kwaliteitsvolle dienstverlenging
Kwaliteitsvolle, vriendelijke en correcte begeleiding, zeker in tijden van Corona.
13-07-2020
Vakkundig en goed georganiseerd
Een persoonlijke benadering en snel contact maakt het boeken bij AlpenReizen erg prettig. Ondanks de corona crisis en slechts kort van te voren boeken, is de huttentocht in Oostenrijk alsnog snel geo...
22-07-2020
Super goede service en een persoonlijke aanpak
Op zoek naar een huttentocht kwamen we uit bij Alpenreizen. Super goede service, op maat gemaakt en een persoonlijke aanpak. Ze nemen de tijd voor je en reageren snel en adequaat op je vragen.
23-07-2020
Tevreden!
Dit jaar weer met Alpenreizen onze huttentocht geboekt! Communicatie is prettig en snel. Er wordt meegedacht en waar mogelijk aanpassingen op maat gemaakt! Kortom weer erg tevreden over Alpenreizen.
06-08-2020
Heel vriendelijk en snel geholpen
Heel vriendelijk en snel geholpen. Goed contact zowel telefonisch als over de mail. Er werd snel geschakeld tussen verschillende mogelijkheden en goed gekeken naar onze wensen.
13-08-2020
Super positief
Medewerkers waren erg vriendelijk zowel over de telefoon als over e-mail. Alles was goed geregeld bij aankomst in het hotel en alles was duidelijk voor de wandeltocht die wij maakte in Italië. Zeker ...