Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Slovenia Langlaufsafari

Prijzen en beschikbaarheid
Ben je een geoefende langlaufer en wel in voor een avontuur? Overweeg dan deze ontdekkingstocht door Slovenië! Deze bijzondere langlaufvakantie wordt jaarlijks georganiseerd en vindt deze winter plaats van 15-23 februari 2020.

Tijdens deze langlaufsafari trek je met een groep enthousiaste langlaufers in 7 etappes op langlaufski's door de mooiste gebieden van Slovenië op een hoogte van 1000 tot 1400 meter.

Met Pohorje als meest oostelijk gebied, Snežnik in het zuiden en Pokljuka in het noordwesten voert de tocht je over alle plateaus van Slovenië. Gedurende deze sportieve rondreis over de uitgestrekte hoogvlakten en door de eindeloze bossen leg je op de latten in totaal 330 kilometer af. Vanwege de afstanden, die per dag worden afgelegd en de hier en daar steile afdalingen en beklimmingen in de verschillende loipes is de tocht aanbevolen voor getrainde langlaufers.
  • langlaufen crosscountry ski tour pokljuka plateau slovenie
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (6)
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (4)
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (5)

Mogelijkheden Slovenia Langlaufsafari

Langlauf Safari Slovenië
Georganiseerde langlauftocht door Slovenië

Inbegrepen

Overnachtingen in berghutten, hotels en pensions
Alle transport van en naar de start- en vertrekpunten van de etappes, vanaf het begin en eindpunt in Ljubljana
Alle maaltijden: ontbijt, lunch, diner en tussentijdse 'snacks'

Bijzonderheden

Het begin en eindpunt van de tour is in de Sloveense hoofdstad Ljubljana (1.195 km vanaf Utrecht)
Voorafgaand of ter afsluiting kan de langlauftour worden uitgebreid met een of enkele dagen in Ljubljana
De gidsen en begeleiders spreken Engels

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten
Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)

Slovenia Langlaufsafari op de kaart

Meer informatie Slovenia Langlaufsafari

Goed om te weten

De organisatie is niet verantwoordelijk voor mogelijke ongevallen tijdens de trip. Een persoonlijke verzekering is dus aanbevolen.
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt de activiteiten aan tegen dezelfde prijs.

De 7 etappes

Pohorje (laagste punt: 1200m – hoogste punt:1500m)
Het Pohorje gebergte staat bekend om de jaarlijkse wereldbekerwedstrijd (reuzen)slalom. Naast dit mooie event kent het gebergte een prachtige natuur die je tijdens de 45 kilometer lange etappe kan ontdekken. Het natuurgebied staat bekend om zijn unieke magma gesteente en de dichte oerbossen.

Velika planina (laagste punt: 1300m – hoogste punt: 1600m)
De loipes van de tweede tocht leiden je door de oneindig lange open vlaktes van Velika planina. Tijdens de 30 kilometer lange tocht kom je langs typische herdershutten, waar dit gebied bekend om staat. Met meer dan 50 herdershutten is deze hoogvlakte één van de best bewaarde herdersnederzettingen in Europa.

Bloke (hoogste punt: 1200m)
Bloke is gelegen vlak langs het regionaal natuurgebied Notranjski. Het is een echte aanrader om het natuurgebied tijdens verschillende seizoenen te bezoeken. Door het 38km2 grote meer hebben de vlaktes elke keer weer een ander uitzicht. De langlaufroute rondom Bloke telt 45 kilometer.

Snežnik (laagste punt: 800m – hoogste punt: 1300m)
Het plateau Snežnik ligt iets ten zuiden van Bloke en beschikt over een gevarieerde populatie van flora en fauna. Met dieren zoals de bruine beer, lynxen en wolven is het een belangrijk beschermd natuurgebied in Slovenië. Tijdens deze tour begeef je jezelf 43 kilometer lang in de sprookjesachtige bossen van Snežnik.

Trnovski gozd (laagste punt: 900m – hoogste punt: 1300m)
De loipes van de vijfde etappe gaan 53 kilometer lang door het uit kalksteen bestaande bergplateau Trnovski gozd. Een bijzonder detail over het gebied zijn de bomen die maar slechts aan één zijde looftakken bezitten. Deze eigenschap hebben ze te danken aan de gure Burja-wind.

Jelovica (laagste punt: 1200m – hoogste punt: 1500m)
De route van de een na laatste trip loopt door de eindeloze sparbossen van Jelovica. De wit gepoederde bomen zorgen voor een ontspannen rit van ongeveer 50 kilometer.

Pokjuka (laagste punt: 1300m – hoogste punt: 1600m)
De laatste en daarmee ook de langste tocht (55km) heeft een ronde door de hoogvlakte Pokjuka. Het gebied staat bekend als langlaufgebied door de winterse pak sneeuw en een gemiddelde hoogte van 1300m. Ieder jaar wordt hier door de beste biatlonatleten gestreden om de Biathlon Alpencup.

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 123 reviews
20-05-2022
Super fijn contact
Super fijn contact. Hele vriendelijke mensen, reageren snel en nemen de tijd het persoonlijk te maken. De reis is nog niet begonnen en heb er al zin in!
19-05-2022
Snel en to-the-point
Alpenreizen antwoordt snel op vragen via email, en het antwoord is gepersonaliseerd en to-the-point.
23-04-2022
Fijne service, warm contact
AlpenReizen is een prettige reisorganisatie. Ze staan klaar om je vragen te beantwoorden en om je wensen proberen te regelen. Ze reageren snel en fijn. Top vakantie gehad!
22-04-2022
Zeer vlotte communicatie met Timo
Zeer vlotte communicatie met Timo, die onze huwelijksreis op maat uitpuzzelde. Duidelijke en correcte info...wij kijken uit naar onze reis, die hopelijk even vlot zal verlopen.
07-01-2022
Het eerste contact verliep heel prettig...
Het eerste contact verliep heel prettig en persoonlijk. We werden direct nagebeld en konden zo makkelijk onze vragen stellen. We zijn goed geadviseerd en hebben nu nog meer zin in onze vakantie!
06-08-2022
Bij toeval op de website van…
Bij toeval op de website van Alpenreizen gekomen. Na het bekijken van de website meteen enthousiast telefonisch contact gezocht en door een al even enthousiaste en vriendelijke medewerker te woord ge...
17-06-2022
Top geregeld
Komende zomer gaan we voor het eerst een huttentocht doen in de Dolomieten. Kevin heeft alles voor ons geregeld. Fijne laagdrempelige afstemming en info super helder allemaal. Ik ben fan van AlpenRei...
17-06-2022
Heldere website ook goed nagevraagd
We hebben zelf de boeking gedaan via de overzichtelijke website. Het was fijn dat de volgende dag werd teruggebeld of alles ook zo was bedoeld. Zoiets geeft extra vertrouwen
19-05-2022
Voorpret
We hebben een huttentocht in Oostenrijk geboekt en verheugen ons zeer op de tocht.
De boeking verliep probleemloos en vragen werden zeer snel en correct beantwoordt. Perfecte communicatie met vriend...
15-07-2022
Prima geholpen met persoonlijk contact
Heldere website; super vriendelijk klantcontact; meedenkend; service gericht. Als de vakantie straks ook zo is, dan helemaal top!