Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Slovenia Langlaufsafari

Prijzen en beschikbaarheid
Ben je een geoefende langlaufer en wel in voor een avontuur? Overweeg dan deze ontdekkingstocht door Slovenië! Deze bijzondere langlaufvakantie wordt jaarlijks georganiseerd en vindt deze winter plaats van 15-23 februari 2020.

Tijdens deze langlaufsafari trek je met een groep enthousiaste langlaufers in 7 etappes op langlaufski's door de mooiste gebieden van Slovenië op een hoogte van 1000 tot 1400 meter.

Met Pohorje als meest oostelijk gebied, Snežnik in het zuiden en Pokljuka in het noordwesten voert de tocht je over alle plateaus van Slovenië. Gedurende deze sportieve rondreis over de uitgestrekte hoogvlakten en door de eindeloze bossen leg je op de latten in totaal 330 kilometer af. Vanwege de afstanden, die per dag worden afgelegd en de hier en daar steile afdalingen en beklimmingen in de verschillende loipes is de tocht aanbevolen voor getrainde langlaufers.
  • langlaufen crosscountry ski tour pokljuka plateau slovenie
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (6)
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (4)
  • langlaufen crosscountry ski tour slovenie (5)

Mogelijkheden

Langlauf Safari Slovenië
Georganiseerde langlauftocht door Slovenië

Inbegrepen

Overnachtingen in berghutten, hotels en pensions
Alle transport van en naar de start- en vertrekpunten van de etappes, vanaf het begin en eindpunt in Ljubljana
Alle maaltijden: ontbijt, lunch, diner en tussentijdse 'snacks'

Bijzonderheden

Het begin en eindpunt van de tour is in de Sloveense hoofdstad Ljubljana (1.195 km vanaf Utrecht)
Voorafgaand of ter afsluiting kan de langlauftour worden uitgebreid met een of enkele dagen in Ljubljana
De gidsen en begeleiders spreken Engels

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Slovenia Langlaufsafari op de kaart

Meer informatie

Goed om te weten

De organisatie is niet verantwoordelijk voor mogelijke ongevallen tijdens de trip. Een persoonlijke verzekering is dus aanbevolen.
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt de activiteiten aan tegen dezelfde prijs.

De 7 etappes

Pohorje (laagste punt: 1200m – hoogste punt:1500m)
Het Pohorje gebergte staat bekend om de jaarlijkse wereldbekerwedstrijd (reuzen)slalom. Naast dit mooie event kent het gebergte een prachtige natuur die je tijdens de 45 kilometer lange etappe kan ontdekken. Het natuurgebied staat bekend om zijn unieke magma gesteente en de dichte oerbossen.

Velika planina (laagste punt: 1300m – hoogste punt: 1600m)
De loipes van de tweede tocht leiden je door de oneindig lange open vlaktes van Velika planina. Tijdens de 30 kilometer lange tocht kom je langs typische herdershutten, waar dit gebied bekend om staat. Met meer dan 50 herdershutten is deze hoogvlakte één van de best bewaarde herdersnederzettingen in Europa.

Bloke (hoogste punt: 1200m)
Bloke is gelegen vlak langs het regionaal natuurgebied Notranjski. Het is een echte aanrader om het natuurgebied tijdens verschillende seizoenen te bezoeken. Door het 38km2 grote meer hebben de vlaktes elke keer weer een ander uitzicht. De langlaufroute rondom Bloke telt 45 kilometer.

Snežnik (laagste punt: 800m – hoogste punt: 1300m)
Het plateau Snežnik ligt iets ten zuiden van Bloke en beschikt over een gevarieerde populatie van flora en fauna. Met dieren zoals de bruine beer, lynxen en wolven is het een belangrijk beschermd natuurgebied in Slovenië. Tijdens deze tour begeef je jezelf 43 kilometer lang in de sprookjesachtige bossen van Snežnik.

Trnovski gozd (laagste punt: 900m – hoogste punt: 1300m)
De loipes van de vijfde etappe gaan 53 kilometer lang door het uit kalksteen bestaande bergplateau Trnovski gozd. Een bijzonder detail over het gebied zijn de bomen die maar slechts aan één zijde looftakken bezitten. Deze eigenschap hebben ze te danken aan de gure Burja-wind.

Jelovica (laagste punt: 1200m – hoogste punt: 1500m)
De route van de een na laatste trip loopt door de eindeloze sparbossen van Jelovica. De wit gepoederde bomen zorgen voor een ontspannen rit van ongeveer 50 kilometer.

Pokjuka (laagste punt: 1300m – hoogste punt: 1600m)
De laatste en daarmee ook de langste tocht (55km) heeft een ronde door de hoogvlakte Pokjuka. Het gebied staat bekend als langlaufgebied door de winterse pak sneeuw en een gemiddelde hoogte van 1300m. Ieder jaar wordt hier door de beste biatlonatleten gestreden om de Biathlon Alpencup.

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 101 reviews
11-05-2021
Boeking actieve gezinsvakantie
Het boeken van onze vakantie verliep voorspoedig en er werd rekening gehouden met onze wensen. Tevens was de correspondentie zeer goed en snel. Mooi om te zien dat er met veel enthousiasme en passie ...
17-05-2021
Boeking huttentocht
Wij hebben onze boeking voor een huttentocht voor juli 2021 net afgerond met Alpenreizen.nl.
Heel tevreden over de service. Ik kreeg altijd heel snel antwoord op een vraag en Britt heeft er alles aan...
25-08-2020
Fantastische organisatie
Fantastische organisatie, alles perfect en vlot geregeld. Goede begeleiding. Goede inpaklijst.
Op ons verzoek goede mix van basic/wat luxere onderkomens en half pension/logies ontbijt. Ook erg mooie ...
05-07-2020
Alpenreizen snapt wat service is
Onze eerste actieve gezinsvakantie geboekt bij Alpenreizen. Heel prettig en vlot contact. Mensen zijn zeer vriendelijk, behulpzaam en betrokken. We hebben een leuk programma samengesteld. We hebben e...
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
03-07-2020
Kwaliteitsvolle dienstverlenging
Kwaliteitsvolle, vriendelijke en correcte begeleiding, zeker in tijden van Corona.
13-07-2020
Vakkundig en goed georganiseerd
Een persoonlijke benadering en snel contact maakt het boeken bij AlpenReizen erg prettig. Ondanks de corona crisis en slechts kort van te voren boeken, is de huttentocht in Oostenrijk alsnog snel geo...
22-07-2020
Super goede service en een persoonlijke aanpak
Op zoek naar een huttentocht kwamen we uit bij Alpenreizen. Super goede service, op maat gemaakt en een persoonlijke aanpak. Ze nemen de tijd voor je en reageren snel en adequaat op je vragen.
23-07-2020
Tevreden!
Dit jaar weer met Alpenreizen onze huttentocht geboekt! Communicatie is prettig en snel. Er wordt meegedacht en waar mogelijk aanpassingen op maat gemaakt! Kortom weer erg tevreden over Alpenreizen.
06-08-2020
Heel vriendelijk en snel geholpen
Heel vriendelijk en snel geholpen. Goed contact zowel telefonisch als over de mail. Er werd snel geschakeld tussen verschillende mogelijkheden en goed gekeken naar onze wensen.
13-08-2020
Super positief
Medewerkers waren erg vriendelijk zowel over de telefoon als over e-mail. Alles was goed geregeld bij aankomst in het hotel en alles was duidelijk voor de wandeltocht die wij maakte in Italië. Zeker ...