Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97

Gletsjer Experience

Prijzen en beschikbaarheid
Wil je het magische fenomeen 'gletsjer' eens van dichtbij ervaren? Tijdens deze trekking over de Pasterze Gletscher word je kans geboden om de grootste gletsjer van Oostenrijk en de langste in de oostelijke Alpen van dichtbij te kunnen beleven. Boeiend en indrukwekkend, maar bovendien ook heel interessant om meer te leren over dit unieke natuurverschijnsel.

Zo dichtbij het diepe blauwe ijs voel je de kracht van water dat duizenden jaren geleden is bevroren. De kennis, techniek en mooie verhalen van de berggids(en) zorgen gegarandeerd voor een indrukwekkende ervaring en een onvergetelijk avontuur.

De panoramische wandelroute van Heiligenblut naar de Kaiser Franz Josefs Höhe, de dag voor de trekking, en een overnachting in Das Glocknerhaus maakt deze unieke ervaring helemaal af! Dit stijlvolle historische berghotel, op een hoogte van 2.132, is een populaire overnachtingsplek voor bergwandelaars en klimmers en staat bovendien in de wijde omtrek bekend om haar gastronomische keuken!

Mogelijkheden

Gletsjer Trekking
Eendaagse trekking over de Pasterze Gletsjer. Vertrek vanaf de Kaiser Franz Josef Höhe. Deze trekking vindt iedere week op dinsdag plaats en duurt circa 4 uur.
€109 p.p.
Gletsjer Experience
Tweedaagse trekking met een overnachting in het Glocknerhaus. Daarbij wordt de gletsjertrekking (die op dinsdag plaatsvindt) uitgebreid met de panoramische wandeling op maandag van Heiligenblut naar de Kaiser Franz Josefs Höhe. Een geweldige wandeling met prachtige adembenemende uitzichten op de Grossglockner en de Pasterze Gletscher! Het betreft een afstand van 12,4 km met looptijd van 4,5 (zonder stops). Het is ook mogelijk om deze wandeling aansluitend op de gletsjertrekking te plannen op woensdag, waarbij je vanaf de Kaiser Franz Josef Höhe afdaalt naar Heiligenblut.
€159 p.p.

Inbegrepen

Begeleiding door een (van overheidswege) gecertificeerde berggids
Retour met de Pasterze kabelbaan
Gebruik van de benodigde uitrusting (touw en stijgijzers)
Informatieboekje ‘Pasterze since 1870’
Kleine snack voor onderweg (muesli-reep en appel)

Bijzonderheden

Vertrek vanaf de Kaiser Franz Josefs Höhe, gelegen boven Heiligenblut aan de Großglockner Hochalpenstraße, door vele beschouwd als één van de mooiste bergwegen van de wereld. De transfer naar het vertrekpunt (per auto of bus) is niet inbegrepen in de prijs.
Deze gletsjertrekking is ook te combineren met een verblijf in een 4* hotel in Heiligenblut. Daarbij is een Nationaal Park Kärnten Card inclusief, waarmee je gratis gebruik maakt van de kabelbaan Heiligenblut-Schareck en de Panoramabahn Grossglockner. Daarnaast biedt deze kaart vele andere voordelen (gratis/korting), zowel in de directe omgeving als in heel Karinthië.

Prijzen en beschikbaarheid

Kortingen

Kinderen t/m 14 jaar: € 50 korting

Bijkomende kosten

€ 14,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Gletsjer Experience op de kaart

Meer informatie

Aanbevolen uitrusting en fysieke fitheid

Conditie: fit genoeg om 4,5 tot 5,5 uur per dag te (berg)wandelen
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits voldoende fit om lang te kunnen lopen
Goede schoenen met stevige zolen en indien gewenst wandelstokken
Geschikte kleding met bescherming tegen zon, wind, kou en regen
Zonnebril en zonnebrandcrème
Rugzak