Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Val di Fassa

Prijzen en beschikbaarheid
Een overdosis aan natuurschoon en de spectaculairste bergen ter wereld: op ontdekking door de Noord-Italiaanse Dolomieten in Trentino.

Wandelen op grote hoogte met ongekende panoramische uitzichten over de gehele Dolomieten, van de ene naar de andere rifugio. Een 6-daagse huttentocht waarbij je Val di Fassa doorkruist over een bijzondere route met - letterlijk - vele hoogtepunten: van Cima 11, Forcella L. Pief, het terras van de Dolomieten, tot aan de wereldberoemde Marmolada met de eeuwige sneeuw op de gletsjer. Gevarieerde wandelingen door bossen, langs bergmeren, riviertjes, over kleurrijke almweides, historische bergpaden en bergpassen; de een nog mooier dan de ander.

Geniet van de Ladijnse gastvrijheid in de sfeervolle berghutten, de ruige bergwereld, prachtige natuur en bovenal de ‘Enrosadira’ tijdens zonsop- en ondergang, waarbij de bergen van goudgeel tot rozerood kleuren; een bijna magische ervaring.

Mogelijkheden

6-daagse huttentocht (13 jr/volw)
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar
6-daagse huttentocht (8-12 jr)
All-in prijs voor kinderen van 8-12 jaar

Inbegrepen

2 overnachtingen in Val di Fassa (voorafgaand en na afloop van de wandeltocht)
3 overnachtingen in een berghut
5x ontbijt
5x diner
Lakenzak
Informatiepakket en wandelkaart

Optioneel (tegen betaling)

Extra overnachting in Val di Fassa: vanaf € 86

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 8 jaar
Toeslag voor 1 persoon: € 49
Pakketprijzen voor kinderen t/m 12 jaar zijn geldig op een kamer met minimaal 2 volbetalende personen, met een maximum van 4 personen per kamer (o.b.v. beschikbaarheid)
Parkeren: je kunt de auto gratis parkeren bij de accommodatie in het dal, ook gedurende de huttentocht
Bereikbaarheid: Val di Fassa is goed te bereiken per auto (1042 km vanaf Utrecht)
Deze huttentocht combineren met een vakantie elders in Italië of in één van de omringende landen? Wij hebben volop leuke mogelijkheden, ook buiten onze website om en denken graag vrijblijvend met je mee. Informeer ons over je wensen en we gaan voor je op zoek naar passende mogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
Toeristenbelasting tijdens de overnachtingen in het dal
Eten en drinken tijdens het wandelen
Drankjes bij het avondeten
Bus van het hotel naar het beginpunt en aan het eind weer terug naar het hotel

Huttentocht Val di Fassa op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Pozza di Fassa. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en/of je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in hotel

Dag 2: Val Monzoni en Cima 11 - Sas da le Undesc (2.551 m)
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling. Vanaf Pozza di Fassa neem je de shuttlebus naar Malga Monzoni (1.862 m). Vanuit daar vertrek je richting Rifugio Vallaccia (2.275 m) en wandel je door naar Cima 11 – Sas da le Undes (2.551 m). Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de Val di Fassa Dolomieten. Vervolgens keer je via dezelfde route terug naar Val Monzoni om uiteindelijk aan te komen bij de volgende berghut: jullie eerste overnachting in de bergen.
Duur: 4 uur
Hoogteverschil: ⇧ 689 m ⇩ -511 m
Overnachting in berghut

Dag 3: Forcella L. Pief (2.182 m) en Lake Lagusel
Vanuit de berghut daal je af naar Malga Monzoni en wandel je via 2 bergpaden naar Forcella L Pief (2.182 m). De route daalt verder af naar Val San Nicolò. Onderweg kom je langs Lake Lagusel (een klein bergmeer), ‘Strada dei Rusci’, bossen en steek je een riviertje over. Uiteindelijk wandel je over de San Nicolò Pass – met wederom geweldige uitzichten - langs Baita alle Cascate en kom je uit bij de volgende berghut.
Duur: 5 uur
Hoogteverschil: ⇧ 866 m ⇩ -560 m
Overnachting in berghut

Dag 4: Val Contrin, Passo Fedaia & Marmolada
Vanaf de Passo San Nicolò daal je af richting Rifugio Contrin en ga je verder naar de gelijknamige vallei, Val Contrin. Net voordat je het dorp Alba di Canazei bereikt, neem je het pad naar Pian Trevisan (1.648 m) en de Fedaiapas, ofwel Passo Fedaia (2.054 m). Eventueel kun je deze ook bereiken via een oude militaire weg - die is aangelegd door Russische krijgsgevangen tijdens de Eerste Wereldoorlog - Pian de Scalet (2.032 m) en Lago Fedaia Sentiero Forestale. Uiteindelijk zul je aankomen aan de voet van de Marmolada, een berg met een gletsjer en verschillende toppen boven de 3.000 m. staat bekend als de koningin van de Dolomieten.
Duur: 5 uur
Hoogteverschil: ⇧ 489 m ⇩ 791 m
Overnachting in berghut

Dag 5: Viel dal Pan en Sass Pordo (2.950 m)
De laatste wandeldag is aangebroken: een minder lange, maar zeker niet minder mooie route. Vanuit de berghut volgt een tocht, een historisch pad, door adembenemende landschappen op een constante hoogte van 2.400 m: de Viel dal Pan. Geniet onderweg van de uitzichten op de Marmolada totdat je de Pordoipas (Passo Pordoi) bereikt. Neem de berglift naar Sass Pordoi (2.950 m) - ‘het terras van de Dolomieten’. Vanaf hier heb je een ongekend en 360 graden uitzicht over alle bergtoppen van de Dolomieten. Keer terug naar de Pordoipas met de berglift en volg de route naar Pecol. Vervolgens ga je met een laatste berglift om terug te keren naar het dal. Vanaf Canazei neem je de bus om terug te keren naar het hotel voor jullie laatste overnachting.
Duur: 3,5 uur
Hoogteverschil: ⇧ 0 m ⇩ -161 m
Overnachting in hotel

Dag 6: Vertrekdag
Na het ontbijt eindigt jullie wandelavontuur.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om tot 5 uur per dag te (berg)wandelen
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een meerpersoonskamer/slaapzaal en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de berghutten wordt vooraf boeken van deze huttentocht sterk aangeraden