Klanten geven ons gemiddeld een 9,1
Bel ons: 010 - 767 00 97

Pasterze Gletsjertrekking

Prijzen en beschikbaarheid
Wil je het magische fenomeen 'gletsjer' eens van dichtbij ervaren? Tijdens deze trekking over de Pasterze Gletscher word je kans geboden om de grootste gletsjer van Oostenrijk en de langste in de oostelijke Alpen van dichtbij te kunnen beleven. Boeiend en indrukwekkend, maar bovendien ook heel interessant om meer te leren over dit unieke natuurverschijnsel.

Zo dichtbij het diepe blauwe ijs voel je de kracht van water dat duizenden jaren geleden is bevroren. De kennis, techniek en mooie verhalen van de berggids(en) zorgen gegarandeerd voor een indrukwekkende ervaring en een onvergetelijk avontuur.

De panoramische wandelroute van Heiligenblut naar de Kaiser Franz Josefs Höhe, de dag voor de trekking, en een overnachting in Das Glocknerhaus maakt deze unieke ervaring helemaal af! Dit stijlvolle historische berghotel, op een hoogte van 2.132, is een populaire overnachtingsplek voor bergwandelaars en klimmers en staat bovendien in de wijde omtrek bekend om haar gastronomische keuken!

Mogelijkheden

Gletsjer Trekking
Eendaagse trekking over de Pasterze Gletsjer. Vertrek vanaf de Kaiser Franz Josef Höhe. Deze trekking vindt iedere week op dinsdag plaats en duurt in totaal circa 6 uur, waarvan 4 uur onderweg.

Inbegrepen

Begeleiding door een (van overheidswege) gecertificeerde berggids
Retour met de Pasterze kabelbaan
Gebruik van de benodigde uitrusting (stijgijzers en klimgordel)
Boekje over de ontwikkeling van de Pasterze sinds 1870
Kleine snack voor onderweg (muesli-reep en appel)

Bijzonderheden

Min. 2 en max. 9 personen per groep
Vertrek vindt plaats vanaf de Kaiser Franz Josefs Höhe, gelegen boven Heiligenblut aan de Großglockner Hochalpenstraße, door vele beschouwd als één van de mooiste bergwegen van de wereld. De transfer naar het vertrekpunt (per auto of bus) is niet inbegrepen in de prijs.
Deze gletsjertrekking is ook te combineren met een verblijf in Heiligenblut. Daarbij is een Nationaal Park Kärnten Card inclusief, waarmee je gratis gebruik maakt van de kabelbaan Heiligenblut-Schareck en de Panoramabahn Grossglockner. Daarnaast biedt deze kaart vele andere voordelen, zowel in de directe omgeving van Heiligenblut als in heel Karinthië.

Prijzen en beschikbaarheid

Kortingen

Kinderen t/m 14 jaar: € 70 korting

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Pasterze Gletsjertrekking op de kaart

Meer informatie

Fysieke fitheid

Conditie: fit genoeg om 4,5 tot 5,5 uur per dag te (berg)wandelen
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, mits voldoende tredzeker en fit om lang te kunnen lopen

Let op: goede (wandel)schoenen met stevige zolen zijn noodzakelijk!