Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Val Gardena

Tussen de hoge Bergen van de Dolomieten met hun grillige pieken ligt Val Gardena. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier met het hele gezin genieten van de prachtige natuur. Trek er in de zomer op uit voor een prachtige wandeling of fiets de beroemde Sella Ronda. Wandel daarnaast de kastelentocht langs Castel Gardena, Castel Wolkenstein en Castel Trotsburg. Met welgeteld 12 skigebieden en meer dan 1.200 kilometer aan pistes ligt Val Gardena in de winter vol poedersneeuw, een waar skiparadijs. Val Gardena is dan ook het hele jaar door een aanrader!

Highlights Val Gardena

Sella Ronda: zowel in de winter op de ski’s en in de zomer op de wielrenfiets een geweldige ervaring!

Overblijfselen van de laatste ijstijd bewonderen in het natuurpark Puez-Odle/Geisler

Voor cultuurliefhebbers: de vele kerkjes in en rondom St. Christina in Gröden

Klim, klauter én zoef van boom naar boom in avonturenpark Col de Flam in Ortisei

Kastelentocht langs Castel Gardena, Castel Wolkenstein en Castel Trostburg

Wandelen of fietsen over de vele paden door de Dolomieten

Jaarlijkse Kerstmarkt in St. Christina in Gröden

Onze accommodaties in Val Gardena
Filter op:

Meer over Val Gardena

Op verkenningstocht in Val Gardena

Het bij actieve vakantiegangers populaire dal, ook wel Gröden genoemd, telt 3 plaatsen: Ortisei/St. Ulrich, S. Cristina/St. Christina en Selva/Wolkenstein. Het 25 km lange dal Val Gardena ligt tussen 1.236 en 1.563 meter met als uitschieter de 3.181 meter hoge berg Sasso Lungo/Langkofel, het symbool van het Val Gardena.
Deze imposante bergwereld, dat mag worden gerekend tot één van de mooiste van de Alpen, kan worden ontdekt via goed ontwikkelde wegen en paden. Op warme zomerdagen is het bijzonder verfrissend om te wandelen in de hoger gelegen gebieden en genieten van de natuur! De kabelbanen brengen je in een mum van tijd op hoogte. Onderweg nodigen de sfeervolle authentieke berghutten je uit om te ontspannen en te genieten van de mooiste uitzichten over de Dolomieten.

Sellaronda

Het bergmassief Sellaronda ligt tussen de dalen Val Gardena en Alta Badia en wordt omringd door de 4 bergpassen Sella, Passo Gardena, Campolongo en Pordoi. In de winter is de Sellaronda een zeer populaire skironde met een totale lengte van 26 kilometer. In de rest van het jaar kan de ronde per fiets worden afgelegd, maar dan is de te overbruggen afstand van 135 kilometer aanzienlijk langer. Je kunt er overigens zelf voor kiezen om de liften te gebruiken of alles op menskracht wilt doen.

Jaarlijks vinden er 2 events plaats, die fietsliefhebbers het hart sneller doen slaan. De eerste betreft de Sellaronda Bike Day, een fietstoertocht, die toegankelijk is voor iedereen. De ronde is ongeveer 55 kilometer lang, waarbij er 4 cols worden beklommen: de Gardena (2.121m), Sella (2.244 m), Pordoi (2.239 m) en de Campolongo (1.875 m). Tijdens de Sella Ronda Bike Day is een aantal cols in de Dolomieten de hele dag autovrij; auto's en motoren zijn op die dag verboden op de gehele route.
Voor mountainbikers, die van extreme uitdagingen houden, vindt jaarlijks de Sellaronda Hero plaats. Dit is de zwaarste mountainbikewedstrijd van Europa in het hart van de Dolomieten. Deelnemers moeten 82 kilometer afleggen en een hoogteverschil van 4.200 m overbruggen.

Rijke geschiedenis in kunst en cultuur

In de achttiende eeuw was Val Gardena het centrum voor houtbewerking, waar houtsnijders beelden en andere decoraties maakten van massief hout. Over de jaren heen is het houtsnijden verworden tot een ware kunstvorm, waar tegenwoordig zo’n 200 kunstenaars in Val Gardena hun eigen stijl aan proberen te geven. In Museum Gherdëina vertelt meer over de historie van de oude houtsnijkunst.

In Val Gardena zijn veel kerkjes, kapelletjes en kastelen te vinden uit de 17e eeuw. Deze bouwwerken hebben vele jaren doorstaan en zijn vaak gebouwd op de mooiste plekken. Een kijkje nemen in een aantal van deze bezienswaardigheden is zeker de moeite waard.

Kerstmis in Val Gardena

Val Gardena staat bekend als de kerstvallei van de Dolomieten. In elk dorpje in Val Gardena is wel wat te beleven. Je komt helemaal in de kerstsfeer door alle lampjes en houten hutjes. St. Christina heeft elk jaar een kerstmarkt waar je heerlijk overheen kan struinen terwijl je geniet van de gezelligheid en de decoratie.