Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
BEL ONS: 010 - 767 00 97

Coronabeleid AlpenReizen

Coronabeleid AlpenReizen

Zorgeloos je vakantie boeken zonder financieel risico!

Laatste update: 1 juli 2021

Het zijn rare tijden, waarbij het coronavirus heeft gezorgd voor veel onzekerheid in de reisbranche, maar niet in de laatste plaats ook bij jou als consument. Dat begrijpen we. Bij ons boek je daarom je vakantie zorgeloos én zonder financieel risico.

Ons coronabeleid samengevat:


1. Tijdelijke versoepeling reguliere annuleringsvoorwaarden
2. Gratis annuleren bij negatief reisadvies
3. Geld-terug-garantie
4. Financiële zekerheid door SGR-dekking

1. Tijdelijke versoepeling reguliere annuleringsvoorwaarden

We begrijpen als geen ander dat ook jij er graag weer op uit wilt trekken nu het weer kan, maar dat er ook onzekerheid is omdat Covid-19 nog niet is uitgebannen. Daarom hebben wij tijdelijk onze reguliere annuleringsvoorwaarden voor privé (individuele) vakanties aangepast:

Zomerseizoen 2021: boek je je vakantie vóór 1 mei 2021, dan mag je tot 6 weken voor vertrek je vakantie kosteloos omboeken.
Winterseizoen 2021/2022: boek je wintersport vóór 1 september 2021, dan kun je tot 6 weken voor vertrek je vakantie gratis annuleren. Je betaalt dan slechts de verplichte SGR-bijdrage van € 5 p.p., reserveringskosten, evt. kosten voor een bijgeboekte annuleringsverzekering en indien van toepassing de annuleringskosten voor bijgeboekte vluchten of treinen.

2. Gratis annuleren bij negatief reisadvies

Inmiddels zijn de Alpenlanden ook deze zomer weer toegankelijk voor vakantiegangers. Mocht er onverhoopt toch nog sprake zijn van een negatief reisadvies /verplichte quarantaine voor jouw reisperiode, zijn wij van mening dat we de vakantie niet op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. In dit geval zullen wij tijdig contact met je opnemen en gaan we samen op zoek naar een passende oplossing: we bespreken de mogelijkheden om de vakantie om te boeken naar een later moment of naar een ander land. Mocht dit niet mogelijk of wenselijk zijn, zal de reis door ons worden geannuleerd. Dit doen we zodra wij zeker weten dat er een negatief reisadvies geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag. Bij annulering heb je recht op restitutie van je betaalde reissom.

3. Geld-terug-garantie

Indien je recht hebt op een gratis annulering, wordt de aan ons betaalde reissom uiterlijk binnen 21 dagen op je rekening teruggestort. Wij werken dus niet met vouchers/tegoedbonnen!

NB Bij boekingen m.i.v. boekingsdatum 1 februari 2021 wordt alleen de SGR-bijdrage van € 5 p.p. door ons ingehouden. Deze bijdrage dient ook bij annulering van de reis aan de SGR te worden afgedragen.

4. Financiële zekerheid door SGR-garantie

SGR is een non-profit organisatie, met als doel om reizigers te beschermen tegen faillissementen. Wij zijn aangesloten bij SGR, waardoor (de betaling van) jouw reis te allen tijde in goede handen is. SGR staat garant.

Meer informatie over SGR-garantie.

Antwoorden op veelgestelde vragen over corona

De ANVR heeft de veelgestelde vragen met betrekking tot corona verzameld.
Een overzicht van deze vragen met de antwoorden is te vinden op de website van de ANVR.

Zorgeloos op vakantie

De coronamaatregelen zijn aan verandering onderhevig; een advies van vandaag kan morgen alweer anders zijn. We adviseren je om ter voorbereiding op je vakantie, maar ook ter plaatse, je goed te informeren over de geldende maatregelen. Check voor vertrek nogmaals de voorwaarden in het land van bestemming, maar ook van de landen waar je doorheen rijdt. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk voor de meest recente informatie op de ANWB-reiswijzer.