Bel ons: 010 - 767 00 97
Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5

Coronabeleid AlpenReizen

Coronabeleid AlpenReizen

Zorgeloos je vakantie boeken zonder financieel risico!

Laatste update: 6 december 2021

Ook al hebben vakantiegangers in de zomers van 2020 en 2021 (van juni tot ver in oktober!) volop kunnen genieten in de Alpen, brengt het coronavirus rondom reizen en vakanties nog steeds veel onzekerheid met zich mee. Dat begrijpen we. Bij ons boek je daarom, ook in 2022, je vakantie zorgeloos én zonder financieel risico.

Ons coronabeleid samengevat:


1. Tijdelijke versoepeling reguliere annuleringsvoorwaarden voor accommodaties
2. Gratis annuleren bij code oranje of rood
3. Geld-terug-garantie
4. Financiële zekerheid door SGR-dekking

1. Tijdelijke versoepeling reguliere annuleringsvoorwaarden voor accommodaties

We begrijpen als geen ander dat ook jij er graag op uit wilt trekken als het kan, maar dat er ook onzekerheid is omdat Covid-19 nog niet is uitgebannen. Daarom hebben wij onze reguliere annuleringsvoorwaarden voor het boeken van onze accommodaties tijdelijk aangepast:

Winter 2021/2022: reeds geboekte wintersportvakanties kun je tot 6 weken voor vertrek gratis annuleren.
Zomer 2022: boek je je appartement of hotel vóór 1 mei 2022, dan mag je tot 6 weken voor vertrek je vakantie kosteloos annuleren. Zónder opgaaf van redenen.

Je betaalt dan slechts de verplichte SGR-bijdrage van € 5 p.p., deze dienen wij ook bij annulering af te dragen aan de SGR, evt. aangevuld met de kosten voor een bijgeboekte annuleringsverzekering en indien van toepassing de annuleringskosten voor bijgeboekte vluchten of treinreizen.

Voor onze pakketvakanties (Actieve Vakanties) en groepsreizen (vanaf 13 personen) gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

2. Gratis annuleren bij code oranje of rood

Evenals in 2020 en 2021 ligt het in de lijn der verwachting dat een vakantie in de Alpen ook komende zomer weer veilig en verantwoord mogelijk zal zijn. Mocht er onverhoopt toch nog sprake zijn van een code oranje voor jouw vakantiebestemming, dan zullen wij contact met je opnemen om te overleggen of je de reis wilt annuleren of door wilt laten gaan. Dit doen we zodra wij zeker weten dat er een code oranje geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als we weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). We gaan dan samen op zoek naar een passende oplossing: we bespreken de mogelijkheden om de vakantie om te boeken naar een later moment of naar een ander land. Mocht dit niet mogelijk of wenselijk zijn, zal de reis door AlpenReizen worden geannuleerd en heb je recht op restitutie van de reeds betaalde reissom (*).

Indien kort voor vertrek blijkt dat er een code rood geldt, al dan niet met shutdown of verplichte quarantaine op de vakantiebestemming, dan zijn wij van mening dat we de vakantie niet op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren en zal deze reis sowieso door AlpenReizen worden geannuleerd. Dit doen we zodra wij zeker weten dat dit geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als wij weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). Wordt de reis door ons geannuleerd, dan heb je recht op restitutie van je betaalde reissom (*).

(*) Indien je recht hebt op een gratis annulering als gevolg van code oranje of rood, wordt alleen de verplichte SGR-bijdrage van € 5 p.p. door ons ingehouden. Deze bijdrage dienen wij ook bij annulering af te dragen aan de SGR.

3. Geld-terug-garantie

Indien je recht hebt op een gratis annulering, wordt de aan ons betaalde reissom uiterlijk binnen 2 weken op je rekening teruggestort. Wij werken dus niet met vouchers/tegoedbonnen!

NB Hierbij wordt alleen de SGR-bijdrage van € 5 p.p. door ons ingehouden. Deze bijdrage dient ook bij annulering van de reis aan de SGR te worden afgedragen.

4. Financiële zekerheid door SGR-garantie

We gaan er geheel niet van uit, maar in geval wij (AlpenReizen) onverhoopt en onverwacht in een situatie komen van financieel onvermogen, geldt dat de reeds aan ons betaalde bedragen vallen onder de SGR/SGRZ-garantie. Dat betekent dat je altijd op reis gaat óf gegarandeerd de reeds betaalde reissom terugkrijgt.

Meer informatie kun je vinden op de website van de SGR en op de website de SGRZ. Onze lidmaatschapsnummers zijn 2951 (SGR) en 17161 (SGRZ).

Geen zorgen dus: jouw reis is te allen tijde in goede handen!

Antwoorden op veelgestelde vragen over corona

De ANVR heeft de veelgestelde vragen met betrekking tot corona verzameld.
Een overzicht van deze vragen met de antwoorden is te vinden op de website van de ANVR.

Zorgeloos op vakantie

De coronamaatregelen zijn aan verandering onderhevig; een advies van vandaag kan morgen alweer anders zijn. We adviseren je om ter voorbereiding op je vakantie, maar ook ter plaatse, je goed te informeren over de geldende maatregelen. Check voor vertrek nogmaals de voorwaarden in het land van bestemming, maar ook van de landen waar je doorheen rijdt. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk voor de meest recente informatie op de ANWB-reiswijzer.