Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Hohe Tauern Panorama Trail

Prijzen en beschikbaarheid
Wil jij een unieke wandelervaring met panorama-uitzichten op het indrukwekkende berggebied van Karinthië? Dan is deze meerdaagse trekking echt wat voor jou!

Deze 112,3 km lange wandelreis neemt je mee tijdens 7 etappes van de Alpe Adria Trail door het National Park Hohe Tauern, het grootste nationaal park van Europa. Het avontuur begint meteen met een waanzinnig uitzicht aan de voet van de hoogste berg in Oostenrijk: de Großglockner. Vervolgens loop je tussen 'de 3000-ers' door het idyllische Mölltal en kom je langs indrukwekkende natuurfenomenen. Deze reis is een must voor alle wandelfans en heeft heel wat verrassingen in petto voor fervente natuurliefhebbers: hoge bergen, watervallen, diepgroene dennenbossen, fonkelende meren, authentieke, vriendelijke dorpjes en vele heerlijke plekken met adembenemende uitzichten om even uit te rusten.

De National Park Hohe Tauern Trail staat garant voor een gevarieerde wandelvakantie met onvergetelijke geluksmomenten in het zonnige Karinthië!

Mogelijkheden

Basic trail
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Overnachting in goede maar eenvoudige accommodaties op basis van logies & ontbijt
v.a. €747 p.p.
Classic trail incl. berghut
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Overnachting in goede pensions/middenklasse hotels en 1x een berghut op basis van ontbijt en diner
v.a. €924 p.p.
Classic trail
All-in prijs voor voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Overnachting in goede pensions/middenklasse hotels op basis van ontbijt en diner
v.a. €949 p.p.

Inbegrepen

8 overnachtingen
8x ontbijt
8x diner (classic trail)
Shuttle naar de start van de wandeling op de Kaiser Franz Josefs Höhe
Bagagetransport
Retourtransfer met de Alpe-Adria-Trail Mobiliteitsservice (gedeelde taxi)
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Rustdagen zijn op maat bij te boeken: op aanvraag
Extra nachten: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1 persoon: vanaf € 118
In het pension/hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal met meerdere personen en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
Bereikbaarheid: Heiligenblut is goed bereikbaar per auto (ca 1014 km vanaf Utrecht)
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Kortingen

Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief: op aanvraag

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Hohe Tauern Panorama Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Aankomst in Heiligenblut, Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking.
Overnachting in Heiligenblut

Dag 2: E1 Kaiser-Franz-Josefs-Höhe - Heiligenblut
Op de 1e dag wandel je direct langs een aantal fenomenen: de hoogste berg van Oostenrijk, de grootste gletsjer in de Oostelijke Alpen, de indrukwekkende waterval van Gößnitz en niet te vergeten de beroemde bedevaartskerk in Heiligenblut.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5,5 uur. Lengte: 13.1 km
Hoogteverschil: 173 m stijgen en 1267 m dalen
Overnachting in Heiligenblut

Dag 3: E2 Heiligenblut - Döllach
De 2e etappe neemt je mee op avontuur door de ongerepte natuur langs de twee belangrijkste elementen van het nationale park Hohe Tauern: de Apriacher Stockmühlen en Mentlhof met schitterend uitzicht op de Jungfernsprung waterval.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 4,5 uur. Lengte: 11.8 km
Hoogteverschil: 490 m stijgen en 787 m dalen
Overnachting in Döllach

Dag 4: E3 Döllach - Marterle
De 3e wandeldag is een gevarieerde route die start op een pad langs de Möll rivier richting het dorpje Mörtschach. Vervolgens wandel je via een steil, oud pelgrimspad naar de eindbestemming van vandaag: Marterle, de hoogste bedevaartskerk van Oostenrijk.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 18.4 km
Hoogteverschil: 1159 m stijgen en 347 m dalen
Overnachting in Marterle. Bij overnachting in Marterle zelf is bagagetransport niet mogelijk en wordt de bagage meteen naar Stall gebracht.

Dag 5: E4 Marterle - Stall
Tijdens deze korte overgangsetappe kan je je krachten sparen voor de aankomende dagen, waarbij 2 van de langstee etappes van de Alpe Adria Trail zullen worden gelopen! Je zult genieten van een voornamelijk bergafwaartse route door romantische alpenweiden richting het afgelegen dorp Stall.
Moeilijkheidsgraad: makkelijik. Duur: 4,5 uur. Lengte: 11.1 km
Hoogteverschil: 119 m stijgen en 1101 m dalen
Overnachting in Stall

Dag 6: E5 Stall - Innerfragant
Bereid je voor op een lange, maar veelbelovende wandeldag. De 5e etappe begint met een steile weg omhoog naar het prachtige Sonnberg (Sunny Mountain), waarna je het hoogtepunt: de ‘Rollbahn’ bereikt en met een vrij steile afdaling eindigt in het bergdorpje Innerfragant. Het is een gemakkelijke wandelroute door een verbluffend, divers landschap.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 8 uur. Lengte: 17.7 km
Hoogteverschil: 1185 m stijgen en 957 m dalen
Overnachting in Innerfragant

Dag 7: E6 Innerfragant - Mallnitz
De 6e etappe voert je terug naar ‘de goede oude tijd’. Van Innerfragant wordt afgedaald naar het Mölltal om vervolgens na een wat langere afdaling naar Staneralm de glorie van deze etappe te ervaren als je richting Mallnitz loopt en wordt getrakteerd op prachtige uitzichten. Dit is de echte Alpenparel van het National Park!
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 8 uur. Lengte: 22.4 km
Hoogteverschil: 1100 m stijgen en 981 m dalen
Overnachting in Mallnitz

Dag 8: E7 Mallnitz – Obervellach
De laatste wandeldag is een prachtige route langs 2 spectaculaire kloven en een historische dorpskern uit de tijd van de goudmijnen: tijdens deze afwisselende etappe van Mallnitz naar Obervellach kun je zowel van de natuur als van cultuurhistorisch erfgoed genieten.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 6 uur. Lengte: 17.8 km
Hoogteverschil: 238 m stijgen en 738 m dalen
Overnachting in Obervellach

Dag 9: Vertrekdag
Het einde van de wandelvakantie. Transfer van Obervellach naar Heiligenblut.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Conditie: voldoende fitheid om 4,5 tot 8,5 uur per dag te (berg)wandelen
In de maanden mei, juni, september en oktober is de temperatuur het meest comfortabel om te lopen. In juli en augustus dient rekening te worden gehouden met hogere temperaturen
AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten. Door een unieke samenwerking met deze partner, die tevens fungeert als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden