Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Huttentocht Alpe Adria Trail

Prijzen en beschikbaarheid
Houd jij van wandelen, bergen, en heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een berghut te slapen? Dit is de ultieme combinatie van de Alpe Adria Trail en een huttentocht, twee dromen voor de echte (berg)wandelliefhebber!

Tijdens deze 7-daagse meerdaagse wandeltocht word je in 5 etappes van de Alpe Adria Trail meegenomen door de mooiste landschappen van Karinthië in Oostenrijk. Het avontuur begint in Seeboden en zet koers richting de Milltstätter See, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht op het meer! Tussendoor even picknicken in de vrije natuur en ’s avonds genieten van lokale specialiteiten in de berghut of het hotel. Vervolgens trek je via rotsachtige velden en geitenpaadjes echt de bergen in en wandel je door het Nockberge National Park, een schitterend natuurgebied met ronde toppen, heldere bergmeren en groene bergweides.

Één ding is zeker: tijdens dit unieke bergavontuur raak je niet uitgekeken en zul je continue genieten van de waanzinnige natuur. Ga jij het avontuur aan?

Mogelijkheden

7-daagse huttentocht
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Overnachting op basis van ontbijt en diner
v.a. €667 p.p.

Inbegrepen

3 overnachtingen in een berghut
3 overnachtingen in een goed pension of middenklasse hotel
6x ontbijt
5x diner
Bagagetransport (1 stuk van max. 20 kg p.p.)
Transfer van Bad Kleinkirchheim terug naar Seeboden
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Rustdagen zijn op maat bij te boeken: op aanvraag
Uitbreiding met extra overnachtingen en wandelingen: op aanvraag

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1-persoonskamer: € 109
In het pension/hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal met meerdere personen en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
Bagagetransport is niet mogelijk bij de 2e overnachting in Millstätter Alpe. Je bagage wordt alvast naar de volgende accommodatie gebracht
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Huttentocht Alpe Adria Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Seeboden. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking.
Overnachting in Seeboden

Dag 2: E12 Seeboden - Millstätter Alpe
Tijdens de 12e etappe kan alvast worden uitgekeken over de ronde toppen van de Nockberge en word je meegenomen in de legende rondom de zogeheten ‘hidischen Leit’. Op de Tschiernock ervaar je, naast een vleugje geschiedenis, een magnifiek uitzicht over het prachtige landschap.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 8 uur. Lengte: 22.6 km
Hoogteverschil: 1.771 m ⬆ en 573 m ⬇
Overnachting in Millstätter Alpe

Dag 3: E13 Millstätter Alpe - Döbriach
De 13e etappe is een wandeling door de weelderige alpenweiden langs het Millstätter hoogtewandeling pad en prikkelt alle zintuigen. Met een prachtig uitzicht op de Millstätter See volg je de met kiezelstenen geplaveide paden door de glooiende heuvels, totdat je de uiteindelijk de romantische en voor velen de geliefde Millstätter See bereikt.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7,5 uur. Lengte: 22.8 km
Hoogteverschil: 516 m ⬆ en 1.726 m ⬇
Overnachting in Döbriach

Dag 4: E14 Döbriach - Langalmtal
De 14e etappe loopt van Döbriach via Radenthein langs de Mühlenweg, een route met wederom vele granaatstenen. Tijdens deze wandeling gaat het van de Milstätter See de bergen in. Einddoel van deze etappe is het Erlacherhaus op 1.655 meter. Van daaruit gaat het écht de bergen in!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 17 km
Hoogteverschil: 1.166 m ⬆ en 124 m ⬇
Overnachting in Langalmtal

Dag 5: E15 Langalmtal – Falkerthaus/Lärchenhütte
De 15e etappe loopt door een van de mooiere regio’s van het Nockberge Nationaal Park en wordt gekenmerkt door de variëteit aan heerlijk geurende bloeiende bloemen, wat het resultaat is van het kalkrijke kristallijne gesteente. Maar liefst drie toppen moeten overwonnen worden voordat je de eindbestemming van deze wandeling, het Falkerthaus, bereikt: de Predigerstuhl (2.170 meter), de Pfannock (2.254 meter) en de Mallnock (2.226 meter).
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 6,5 uur. Lengte: 17 km
Hoogteverschil: 941 m ⬆ en 1.046 m ⬇
Overnachting in Falkerthaus/Lärchenhütte

Dag 6: E16 Falkerthaus/Lärchenhütte - Bad Kleinkirchheim
De 16e etappe is een uitzichtrijke route, waarbij je onderweg wordt getrakteerd op de bijzondere geur en kleur van de Alpen valeriaan en waarbij je volop kunt genieten van ‘het goud’ van de Nockberge. Vanaf het Falkerthaus leidt de route via de Hundsfeldscharte naar de Falkertsee en de Rödresnock. De geur van de valeriaan volgend, wandel je over de Schwarzkofel en vanaf daar door naar Bad Kleinkirchheim.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 8 uur. Lengte: 19 km
Hoogteverschil: 1.262 m ⬆ en 1.752 m ⬇
Overnachting in Bad Kleinkirchheim

Dag 7: Vertrekdag
Het einde van de wandelvakantie. Transfer van Bad Kleinkirchheim naar Seeboden.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 4
Geschikt voor: ervaren bergwandelaars
Conditie: voldoende fitheid om 6,5 tot 8 uur per dag te (berg)wandelen
AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten. Door een unieke samenwerking met deze partner, die tevens fungeert als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail.
In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden.