Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Montreux

De mondaine badplaats Montreux ligt in een beschutte baai aan de oevers van het meer van Genève. Ontdek langs de oever de prachtige natuur en de met bloemen begroeide promenade waar je uren kunt wandelen. Besneeuwde bergtoppen, prachtige meren en eindeloze wijngaarden; een schilderachtig landschap dat je zelfs vanuit een van de treinen die in de omgeving rijden kunt bekijken. Een aanrader is de Chocoladetrein met mooie panorama’s en heerlijke hapjes. In dit elegante stadje met een zacht klimaat geniet je met het hele gezin in een Méditerrane sfeer.

Highlights Montreux

Genieten in de Chocoladetrein van de mooie panorama’s en lekkere hapjes

Boottocht over het meer van Geneve

Bezoek aan de studio van de legendarische band Queen

Genieten van de jazzy klanken tijdens het Montreux Jazz Festival

Duik in de rijke historie van het bekende Kasteel Chillon

Wandeling langs het meer over de met bloemen begroeide promenade

Met de Tandradtrein naar Rochers de Naye voor een adembenemend uitzicht

Onze accommodaties in Montreux
Filter op:

Meer over Montreux

Jazz festival

Elk jaar tussen juni en juli vindt het Montreux Jazz Festival plaats. Twee weken lang wordt de stad gevuld met muziek en show. Verspreid over de hele stad spelen diverse jazzbandjes en worden er diverse optredens gehouden, die je gratis kunt bezoeken. Iedere avond zijn grote shows waar beroemde jazzmuzikanten spelen, maar dan moet je wel tijdig een kaartje weten te bemachtigen. Kortom, twee weken lang een gezellige, bruisende sfeer onder het genot van jazz- en soulmuziek.

Wandelen door de bergen

Vanuit Montreux vertrekken er verschillende wandelroutes de Alpen in. Beklim de Rochers de Naye (2.042 m) en dent de Jaman (1.875 m) voor een prachtig uitzicht over de Alpen en het Meer van Genève. Ook kun je met de trein een deel of helemaal naar boven gaan en vervolgens de tocht naar beneden lopen.

Een ritje met de trein

Vanaf Montreux kun je de omliggende omgeving ontdekken door verschillende treinritten. De zogenoemde Chocoladetrein laat je Zwitserland ervaren met al je zintuigen: je kunt niet alleen genieten van de prachtige landschappen, die aan je voorbijtrekken, maar onderweg worden ook verschillende stops gemaakt, waar ook de andere zintuigen worden geprikkeld! Zo bezoek je een kaasfabriek, een kasteel en tot slot de chocoladefabriek. Daarnaast zijn er verschillende andere treinen, zoals bijvoorbeeld de panoramatrein ‘Golden Pass Line’, die je de natuur en de omgeving op relaxte en gemakkelijke manier laten verkennen.