Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Zomerskiën in Oostenrijk

Skiën op een mooie zonnige zomerdag. Niet het eerste waar je aan zou denken, als de zon hoog aan de hemel staat, maar absoluut een bijzondere ervaring! Dankzij de eeuwige sneeuw en de gletsjers heeft Oostenrijk een aantal plaatsen waar je ’s zomers kunt skiën.

's Morgens vroeg in de lift met je wintersportkleding aan, samen met wandelaars in hun korte broek. Op de doorgaans vrij rustige piste tref je regelmatig de lokale ski-talentjes, die ook in de zomer doorgaan met hun training. Sta ook niet raar te kijken als je ineens de piste deelt met een professioneel skiteam!

De apres-ski moet je er even bij denken en je voor de beste sneeuw moet je relatief vroeg uit de veren, maar voor de echte ski-fanaat of wie eens wat anders wil, is gletsjerskiën in de zomer een absolute aanrader!
  • zomerskien stubaier gletsjer

Zomerskiën in Oostenrijk op de kaart

Meer informatie

Hintertuxer Gletscher (tot 3.250m)

De Hintertuxer Gletscher in het Zillertal in Tirol bied je het hele jaar door perfect onderhouden, besneeuwde pistes , goede restaurants en een fascinerende ervaring van de natuur.

Kitzsteinhorn (tot 3.000m)

In Salzburgerland kun je zomerskiën op de gletsjer van de Kitzsteinhorn. De openingstijden van de gletsjerliften zijn in de zomer afhankelijk van de weer- en sneeuw- en lokale omstandigheden. Een aantal weken in juni en tegen het einde van juli tot half september zijn de gletsjerliften gesloten.

Pitztaler Gletscher (tot 3.440m)

De Pitztaler Gletscher is Tirol’s hoogste skigebied. Je kunt er een groot deel van het jaar skiën, maar in de periode van medio mei tot medio september zijn de gletsjerliften gesloten.

Kaunertaler Gletscher (tot 3.200m)

De Kaunertaler Gletscher is Tirol’s jongste gletsjer. In de periode van begin juni tot eind september zijn de gletsjerliften gesloten (precieze data afhankelijk van de sneeuwcondities).

Stubaier Gletscher (tot 3.200m)

De Stubaier Gletscher ligt in het Stubaital in Tirol, op zo’n 45 minuten rijden van Innsbruck. Vanaf half juni zijn de liften alleen geopend van 7:30-12:30u. In de periode van begin juli tot eind september zijn de gletsjerliften gesloten.

Rettenbach-Tiefenbach Gletscher (tot 3.250m)

Het Rettenbach-Tiefenbach gletschergebied ligt bij Sölden in Tirol. Je kunt er een groot deel van het jaar skiën, maar van begin mei tot eind september zijn de gletsjerliften gesloten.

Dachstein Gletscher (tot 2.700m)

In Steiermark kan tot eind mei worden geskied op de Dachstein Gletscher. De uiteindelijke zomersluiting van de liften hangt af van de sneeuwcondities.

Mölltaler Gletscher (tot 2.800m)

In Karinthië kan op de Mölltaler Gletscher vrijwel het hele jaar worden geskied. De gletsjerliften zijn alleen van half mei tot half juni gesloten.