Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97
Wil je één van de mooiste hoogalpineroutes in de Alpen lopen door de fascinerende en imposante bergwereld van de Stubaier Alpen, maar is de volledige route van 9 etappes iets teveel van het goede? Dan is deze huttentocht zeker het overwegen waard!

Tijdens deze 5-daagse huttentocht wandel je 3 etappes van de beroemde Stubaier Höhenweg. Onmiskenbaar een pittige tocht en een uitdaging voor de ervaren bergwandelaar! De route door het ongerepte hooggebergte gaat van lieflijke alpenweiden over op rotsachtig alpine terrein met paden, waarbij de uitdagende stukken zijn voorzien van veiligheidskabels voor extra houvast. Onderweg kom je langs idyllische bergmeren, kletterende watervallen, bergkammen en sneeuwvelden.

Tijdens de stevige klim zal je uithoudingsvermogen worden getest, maar eenmaal boven word je beloond met verbluffende bergpanorama’s, een schitterende ongeschonden bergnatuur en niet te vergeten: de unieke rust van het hooggebergte.

Mogelijkheden

Stubaier Höhenweg
5-daagse huttentocht, waarbij 3 etappes van de Stubaier Höhenweg worden gewandeld. In totaal wordt er iets meer dan 40 km afgelegd. De tocht begint in Fulpmes en eindigt bij de Stubai Gletscherbahn.
€329 p.p.

Inbegrepen

4 overnachtingen in meerpersoonskamers
4x ontbijt, lunchpakket en diner

Optioneel (tegen betaling)

Extra overnachting(en) voorafgaand of aan het eind van de tocht
Kabelbaan vanaf de Dresdner Hütte naar de Stubaier Gletscher en terug (op de 5e dag)

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Stubaier Höhenweg op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Ben je met de auto, dan is het raadzaam om deze voorafgaand aan de tocht bij het dalstation van de Stubai Gletscherbahn te parkeren. Vervolgens ga je met de bus naar Fulpmes, het startpunt van deze huttentocht. Vanaf Fulpmes is het ongeveer 4,5 uur lopen via de Zentralalpenweg naar de Starkenburger Hütte. Wil je de eerste dag rustig beginnen, dan is het ook mogelijk om met de gondelbaan Kreuzjoch naar het bergstation te gaan, om vanaf daar in ca. 1,5 uur via een gemakkelijke klim over de Panoramaweg naar de hut te wandelen.
Overnachting in Starkenburger Hütte.

Dag 2: Starkenburger Hütte – Franz Senn Hütte
De eerste etappe van de beroemde meerdaagse wandeltocht door de Stubai voert van de Starkenburg Hütte naar de Franz Senn Hütte. Over 14,9 km moet een hoogteverschil van 970 meter worden overbrugd. Via de Kalkkögeln, de Dolomieten van de Stubai, kom je in het granietgebergte van de de Stubaier Hauptkammer, het hoogtepunt van deze etappe.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Afstand: 15 km
Hoogteverschil: ⬆ 440 m ⬇ 530 m
Overnachting in de Franz Senn Hütte

Dag 3: Franz-Senn-Hütte – Neue Regenburger Hütte
De tweede etappe voert je van de Franz Senn Hütte daluitwaars richting Kuhgschwetz. Vanaf daar begint de klim naar de Schrimmennieder en loop je vervolgens naar het Basslerjoch. Binnen een korte afstand wordt er een groot hoogteverschil van wel 1.150 m overbrugd! Desondanks is deze etappe één van de gemakkelijkste van de Höhenweg. Het 2.828 m hoge Basslerjoch met fenomenaal uitzicht op de Stubaier Hauptkamm is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze etappe. Dan loop je terug naar de Schrimmenieder en ga je naar beneden via het zijpad naar de Neue Regensburger Hütte in het dal.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 4 uur. Afstand: 8 km
Hoogteverschil: ⬆ 650 m ⬇ 500 m
Overnachting in de Neue Regensburger Hütte

Dag 4: Neue Regensburger Hütte – Dresdner Hütte
De derde etappe voert je vanaf Regensburger Hütte langs de Falbesoner See en via een steile klim naar de Grawagrubennieder. Vervolgens loop je onder de gletsjertong van de Grawawandferner met enkele steile hellingen langs de Mutterburger See. Via een eenvoudige afdaling bereik je het laagst gelegen deel van de Glamergrube en ga je met een klim door de Wilde Grube, langs een bergkam. Tot slot wandel je naar beneden richting de Dresdner Hütte.
Moeilijkheidsgraad: behoorlijk pittig. Duur: 7 uur. Afstand: 12 km
Hoogteverschillen: ⬆ 900 m ⬇ 850 m
Overnachting in de Dresdner Hütte

Dag 5: Vertrekdag
Vanaf de Dresdner Hütte kan desgewenst de kabelbaan naar boven worden genomen, om daar de Stubaier Gletscher te kunnen bewonderen.

Om terug te keren naar het dal, daal je vanaf de Dresdner Hütte af naar de Mutterbergalm (dalstation van de Stubai Gletscherbahn). Hiervoor zijn 2 mogelijkheden: wandelen via het bergpad 135 (1 uur) of je neemt de Gletscherbahn lift vanaf het middelstation Fernau (5 min lopen). Daar aangekomen is de huttentocht ten einde.

Aanbevolen uitrusting en fysieke fitheid

Conditie: fit genoeg om 4 tot 7 uur per dag te (berg)wandelen
Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, mits voldoende fit om lang te kunnen lopen
Geen last van hoogtevrees
Goede stevige bergwandelschoenen
Ademende kleding die water-, winddicht en sneldrogend
Backpack (inhoud 45 L)