Klanten geven ons gemiddeld een 9,0
Bel ons: 010 - 767 00 97
Vind je de volledige Alpe Adria Trail met haar 43 etappes wat teveel van het goede, maar spreekt de unieke ervaring van wandelen door drie landen je wel aan? Dan is deze ‘3 nations tour’ absoluut het overwegen waard!

Tijdens deze korte versie van de Alpe Adria Trail word je in 7 etappes meegenomen door Karinthië in het zuiden van Oostenrijk, door het Italiaanse Friuli-Venezia Giulia en via de Julische Alpen in Slovenië terug naar het beginpunt in Oostenrijk. In totaal leg je 123 kilometer af in 7 wandeldagen, waarbij je een veelheid aan verschillende landschappen aan je voorbij ziet trekken en een aantal unieke bezienswaardigheden passeert.

Dankzij onze bagagetransportservice kun je bovendien op een ontspannen en comfortabele manier wandelen.

Op en top genieten dus van een van de mooiste delen van de bijzondere Alpe Adria Trail!

Mogelijkheden

3 Nations Tour
9-daagse wandelvakantie, waarbij in 7 wandeldagen 7 etappes van de Alpe Adria Trail worden gewandeld en waarbij in totaal 123 kilometer wordt afgelegd. De tocht begint en eindigt in Villach.
€740 p.p.

Inbegrepen

7 overnachtingen in een goed pension of middenklasse hotel
1 overnachting in een berghut
6x met ontbijt en diner (tijdens het wandelen) en 2x met ontbijt (aan het begin en het eind in Villach)
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Bagagevervoer: € 275 in totaal voor 1 t/m 6 personen (per persoon 1 stuk van max. 20 kg)
In plaats van de overnachting in de berghut, een overnachting in Fusine: € 20 (indien gebruik wordt gemaakt van bagagevervoer, komt er ook 1x bagagevervoer bij)
Rustdagen zijn op maat bij te boeken (op aanvraag)

Bijzonderheden

Boekingen voor 1 persoon: toeslag € 15 p.n.
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

3 Nations Tour op de kaart

Meer informatie

Programma op hoofdlijnen

Vanuit het vertrekpunt in Villach, dat zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken is, wordt koers gezet naar Nötsch en Feistritz, waarna de grens wordt overgestoken naar Italië. Vervolgens door de Val Canal via Valbruna naar het sfeervolle en historische stadje Tarvisio. Wil je een rustdag inplannen? Dan is een extra dag in Tarvisio zeker een aanrader!

Na Tarvisio passeer je het beroemde pelgrimsoord Monte Santo di Lussari en wordt het merengebied Laghi di Fusine doorkruist. Via de voet van de Mangart, een van de hoogste bergen van de Julische Alpen, bereik je Kranjska Gora in Slovenië, dat aan de rand van het Triglav National Park ligt. Tijdens het laatste deel word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de azuurblauwe Faakersee, waarna het Warmbad-Villach weer in zicht komt en deze indrukwekkende wandeltocht ten einde is.

Fysieke fitheid

Conditie: fit genoeg om dagelijks 6 tot 8 uur per dag te (berg)wandelen
Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, mits voldoende fit om lang te kunnen lopen

Goed om te weten

AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten/Slovenia/Italia. Door een unieke samenwerking met de partners in de drie landen, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt deze trail aan tegen dezelfde prijs als in Oostenrijk, Slovenië en Italië. In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden.