Klanten geven ons gemiddeld een 9,1
Bel ons: 010 - 767 00 97

Fietsweekend Genève

Prijzen en beschikbaarheid
Een 3-daags fietsweekend door een omgeving waarvan de schoonheid eenvoudigweg niet op foto's te vatten is. Het gebied rondom het meer van Genève, ofwel Lac Léman, is één van de mooiste gebieden van Zwitserland! Omlijst door de Franse Alpen in het zuiden en het Zwitserse Jura-gebergte in het noorden, vormt het meer een van de ware meesterwerken van Moeder Natuur. Net zo indrukwekkend zijn de steden en dorpen, die de oevers van het Meer van Genève versieren. Niet voor niets wordt de noordelijke oever betiteld als "de Zwitserse Rivièra".

Deze 3-daagse tocht start dan ook aan de Zwitserse kant, langs de oever van het immens grote meer, om vervolgens het meer over te steken naar de Franse kant. Vanuit Yvoire voert de route verder en kun je genieten van uiteenlopende berglandschappen, wijnvelden en oude middeleeuwse dorpjes. En dat allemaal vanaf je zadel!

Maar laat de immense hoogte van de omliggende bergen je niet afschrikken! Deze tour is juist geschikt voor natuur- en fietsliefhebbers, die op een eigen tempo rustig willen fietsen. Met een kleine klim daargelaten, het blijft immers een bergachtig gebied, blijven de echte hoge bergen op de achtergrond.

Mogelijkheden

3-daagse fietstoer
Een 3-daagse individuele fietstocht rond het meer van Genève, met 2 overnachtingen in een goed 3-sterrenhotel in Yvoire. De prijs is gebaseerd op twee personen.

Inbegrepen

2 overnachtingen in een goed 3-sterrenhotel met ontbijt
1 diner
Bagagevervoer
GPS-apparaat met routes
Routekaart
Contactpersoon ter plaatse

Bijzonderheden

Er zijn hybride fietsen beschikbaar tegen een tarief van € 50 per fiets voor het hele weekend. Full-carbon racefietsen en E-bikes zijn beschikbaar op aanvraag. Een helm, zadeltasje, slot, waterhouder en -fles, reparatieset en multi-tool worden bijgeleverd
De overtocht met de ferry naar Yvoire is niet in de prijs inbegrepen
Toeslag voor eenpersoonsgebruik van een tweepersoonskamer bedraagt € 85

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Fietsweekend Genève op de kaart

Meer informatie

Tijdens deze individuele tour fiets je langs het meer van Genève en ontdek je de omliggende plaatsjes. In totaal wordt zo’n 133 km afgelegd, waarbij op eigen tempo wordt gefietst met behulp van een GPS-apparaat en/of naar wens een routekaart. Onderstaand de route van dag tot dag.

Dag 1 (vrijdag): Genève naar Yvoire – 46 km, 315 klimmeters

Vanaf de rand van de stad vertrek je richting het Noorden met het meer van Genève aan je linkerhand. Door veel kleine traditionele dorpjes beland je uiteindelijk in Nyon of, als je nog iets verder wilt fietsen, in Rolle. Vanuit hier vaar je met de veerboot de grens over naar het Franse dorpje Yvoire. Geniet tijdens je boottocht van een uitzicht over meer.

Dag 2 (zaterdag): Rondrit Yvoire – 54 km, 660 klimmeters

Na je overnachting in het historische Yvoire is het tijd voor de langste rit van de drie dagen. De rit leidt je langs het Franse gedeelte in het gebied Chablais en geniet van de wijnvelden in het hooggelegen bergdorp Ballaison. Een andere keuze die je hebt is om de dag bij het hotel te blijven en cultuur te snuiven in het middeleeuwse plaatsje. We raden je aan om dan een bezoek te brengen aan de ‘Garden of Five Senses’ in Yvoire.

Dag 3 (zondag): Yvoire naar Genève – 33 km, 235 klimmeters

De laatste rit van de tour brengt je weer terug naar Genève. Voordat je in de grote stad beland rijd je eerst nog door de Franse dorpen als Massongy, Ballaison, Loisin en Veigy-Foncenex. Over de grens kom je in Zwitserland nog het twee letterige drop Gy tegen. Eenmaal aangekomen lever je de fiets in, indien je deze hebt gehuurd, en kan je eigen reis weer vervolgd worden.