Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

E-biken

Voor ons Nederlanders, fietsers van het vlakke land, was fietsen in de bergen tot enige jaren geleden iets dat slechts mogelijk was voor zeer geoefende sportfietsers met een sterke conditie. Maar dat is verleden tijd! Op een elektrische fiets, ofwel een e-bike, zijn fietstochten door de bergen nu voor iedereen mogelijk. Het is en blijft een sportieve bezigheid, maar door de zogenoemde ‘trapondersteuning’ op de steile stukken, kom je zonder brandende bovenbenen boven. Ook voor gezinnen zijn e-bikes uitstekend geschikt voor een leuke fietstocht in de bergen.

Interesse? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
 

Meer informatie

Fiets of E-bike?

Fietsen in de bergen is heel anders dan in Nederland. Het is ook niet voor niets dat je er de reguliere fiets, zoals wij hem kennen, nauwelijks ziet. Dat betekent natuurlijk niet dat fietsen helemaal niet tot de mogelijkheden behoort! Er zijn in de Alpen veel fietspaden te vinden, die je langs de mooiste plekjes leiden en vlak genoeg zijn voor de ‘normale’ fiets. Zo kennen de gebieden rond de meren en aan de randen van de Alpen vele kilometers aan relatief vlakke fietspaden. Wil je toch liever wat extra ondersteuning? Kies dan voor de elektrische fiets, die je extra (trap)ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Een echte rage in de Alpen!

Als je voor de hoge bergpassen en cols gaat, is het raadzaam te kiezen voor een fiets met goede versnellingen en stevig frame. Tegen de steile hellingen kom je dan ook vooral (doorgaans geoefende) wielrenners en mountainbikers tegen.

Duwtje in de rug

Een E-bike is een fiets met elektrische trapbekrachtiging, die kan zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. Verwacht niet dat je meteen fluitend de steilste bergpassen en cols oprijdt, maar zie het als een duwtje in de rug. Als je zelf niet trapt, krijg je geen ondersteuning. Via de bediening op het stuur, kun je zelf bepalen in welke mate je ondersteuning wilt. Je kunt zelfs het aandrijvingsysteem uitzetten, om zo helemaal op eigen kracht te fietsen.

De E-bike kan echt een uitkomst zijn om prachtige routes te fietsen en de mooiste plekjes in de bergen te ontdekken!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Alpen? Bekijk onze actieve vakanties!

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 120 reviews
20-05-2022
Super fijn contact
Super fijn contact. Hele vriendelijke mensen, reageren snel en nemen de tijd het persoonlijk te maken. De reis is nog niet begonnen en heb er al zin in!
19-05-2022
Snel en to-the-point
Alpenreizen antwoordt snel op vragen via email, en het antwoord is gepersonaliseerd en to-the-point.
23-04-2022
Fijne service, warm contact
AlpenReizen is een prettige reisorganisatie. Ze staan klaar om je vragen te beantwoorden en om je wensen proberen te regelen. Ze reageren snel en fijn. Top vakantie gehad!
22-04-2022
Zeer vlotte communicatie met Timo
Zeer vlotte communicatie met Timo, die onze huwelijksreis op maat uitpuzzelde. Duidelijke en correcte info...wij kijken uit naar onze reis, die hopelijk even vlot zal verlopen.
07-01-2022
Het eerste contact verliep heel prettig...
Het eerste contact verliep heel prettig en persoonlijk. We werden direct nagebeld en konden zo makkelijk onze vragen stellen. We zijn goed geadviseerd en hebben nu nog meer zin in onze vakantie!
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
05-07-2021
Persoonlijk en duidelijk
Persoonlijk en duidelijk! Het contact verloopt erg prettig en dat geeft een rustig gevoel. Alles is duidelijk aangeven en eventuele vragen worden snel beantwoord.
05-07-2021
Alpenreizen snapt wat service is
Prima website en goede + efficiente klantenservice!
17-06-2021
Prima geholpen met persoonlijk contact
Prima geholpen met persoonlijk contact. Heel fijn om op deze manier een reis te boeken. Verder vlotte service en fijn meedenkend. Wij boeken hier voor het eerst, en kunnen Alpenreizen zeker aanraden....
18-06-2021
Boeking verliep soepel en snel
Boeking verliep soepel en snel. Er werd goed meegedacht met onze wensen en zelfs hulp geboden bij het vinden en boeken van een tussenstop op weg naar de eindbestemming. Het echte ontzorgmodel!
08-07-2021
Prettig contact
Prettig contact, heel snelle reactie, de organisatie denkt goed mee. Heel fijn om zo een vakantie in te gaan! Chapeau :-)
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...