Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

E-biken

Voor ons Nederlanders, fietsers van het vlakke land, was fietsen in de bergen tot enige jaren geleden iets dat slechts mogelijk was voor zeer geoefende sportfietsers met een sterke conditie. Maar dat is verleden tijd! Op een elektrische fiets, ofwel een e-bike, zijn fietstochten door de bergen nu voor iedereen mogelijk. Het is en blijft een sportieve bezigheid, maar door de zogenoemde ‘trapondersteuning’ op de steile stukken, kom je zonder brandende bovenbenen boven. Ook voor gezinnen zijn e-bikes uitstekend geschikt voor een leuke fietstocht in de bergen.

Interesse? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
 

Meer informatie

Fiets of E-bike?

Fietsen in de bergen is heel anders dan in Nederland. Het is ook niet voor niets dat je er de reguliere fiets, zoals wij hem kennen, nauwelijks ziet. Dat betekent natuurlijk niet dat fietsen helemaal niet tot de mogelijkheden behoort! Er zijn in de Alpen veel fietspaden te vinden, die je langs de mooiste plekjes leiden en vlak genoeg zijn voor de ‘normale’ fiets. Zo kennen de gebieden rond de meren en aan de randen van de Alpen vele kilometers aan relatief vlakke fietspaden. Wil je toch liever wat extra ondersteuning? Kies dan voor de elektrische fiets, die je extra (trap)ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Een echte rage in de Alpen!

Als je voor de hoge bergpassen en cols gaat, is het raadzaam te kiezen voor een fiets met goede versnellingen en stevig frame. Tegen de steile hellingen kom je dan ook vooral (doorgaans geoefende) wielrenners en mountainbikers tegen.

Duwtje in de rug

Een E-bike is een fiets met elektrische trapbekrachtiging, die kan zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. Verwacht niet dat je meteen fluitend de steilste bergpassen en cols oprijdt, maar zie het als een duwtje in de rug. Als je zelf niet trapt, krijg je geen ondersteuning. Via de bediening op het stuur, kun je zelf bepalen in welke mate je ondersteuning wilt. Je kunt zelfs het aandrijvingsysteem uitzetten, om zo helemaal op eigen kracht te fietsen.

De E-bike kan echt een uitkomst zijn om prachtige routes te fietsen en de mooiste plekjes in de bergen te ontdekken!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Alpen? Bekijk onze actieve vakanties!

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 99 reviews
11-05-2021
Boeking actieve gezinsvakantie
Het boeken van onze vakantie verliep voorspoedig en er werd rekening gehouden met onze wensen. Tevens was de correspondentie zeer goed en snel. Mooi om te zien dat er met veel enthousiasme en passie ...
17-05-2021
Boeking huttentocht
Wij hebben onze boeking voor een huttentocht voor juli 2021 net afgerond met Alpenreizen.nl.
Heel tevreden over de service. Ik kreeg altijd heel snel antwoord op een vraag en Britt heeft er alles aan...
25-08-2020
Fantastische organisatie
Fantastische organisatie, alles perfect en vlot geregeld. Goede begeleiding. Goede inpaklijst.
Op ons verzoek goede mix van basic/wat luxere onderkomens en half pension/logies ontbijt. Ook erg mooie ...
05-07-2020
Alpenreizen snapt wat service is
Onze eerste actieve gezinsvakantie geboekt bij Alpenreizen. Heel prettig en vlot contact. Mensen zijn zeer vriendelijk, behulpzaam en betrokken. We hebben een leuk programma samengesteld. We hebben e...
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
03-07-2020
Kwaliteitsvolle dienstverlenging
Kwaliteitsvolle, vriendelijke en correcte begeleiding, zeker in tijden van Corona.
13-07-2020
Vakkundig en goed georganiseerd
Een persoonlijke benadering en snel contact maakt het boeken bij AlpenReizen erg prettig. Ondanks de corona crisis en slechts kort van te voren boeken, is de huttentocht in Oostenrijk alsnog snel geo...
22-07-2020
Super goede service en een persoonlijke aanpak
Op zoek naar een huttentocht kwamen we uit bij Alpenreizen. Super goede service, op maat gemaakt en een persoonlijke aanpak. Ze nemen de tijd voor je en reageren snel en adequaat op je vragen.
23-07-2020
Tevreden!
Dit jaar weer met Alpenreizen onze huttentocht geboekt! Communicatie is prettig en snel. Er wordt meegedacht en waar mogelijk aanpassingen op maat gemaakt! Kortom weer erg tevreden over Alpenreizen.
06-08-2020
Heel vriendelijk en snel geholpen
Heel vriendelijk en snel geholpen. Goed contact zowel telefonisch als over de mail. Er werd snel geschakeld tussen verschillende mogelijkheden en goed gekeken naar onze wensen.
13-08-2020
Super positief
Medewerkers waren erg vriendelijk zowel over de telefoon als over e-mail. Alles was goed geregeld bij aankomst in het hotel en alles was duidelijk voor de wandeltocht die wij maakte in Italië. Zeker ...