Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

E-biken

Voor ons Nederlanders, fietsers van het vlakke land, was fietsen in de bergen tot enige jaren geleden iets dat slechts mogelijk was voor zeer geoefende sportfietsers met een sterke conditie. Maar dat is verleden tijd! Op een elektrische fiets, ofwel een e-bike, zijn fietstochten door de bergen nu voor iedereen mogelijk. Het is en blijft een sportieve bezigheid, maar door de zogenoemde ‘trapondersteuning’ op de steile stukken, kom je zonder brandende bovenbenen boven. Ook voor gezinnen zijn e-bikes uitstekend geschikt voor een leuke fietstocht in de bergen.

Interesse? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
 

Meer informatie

Fiets of E-bike?

Fietsen in de bergen is heel anders dan in Nederland. Het is ook niet voor niets dat je er de reguliere fiets, zoals wij hem kennen, nauwelijks ziet. Dat betekent natuurlijk niet dat fietsen helemaal niet tot de mogelijkheden behoort! Er zijn in de Alpen veel fietspaden te vinden, die je langs de mooiste plekjes leiden en vlak genoeg zijn voor de ‘normale’ fiets. Zo kennen de gebieden rond de meren en aan de randen van de Alpen vele kilometers aan relatief vlakke fietspaden. Wil je toch liever wat extra ondersteuning? Kies dan voor de elektrische fiets, die je extra (trap)ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Een echte rage in de Alpen!

Als je voor de hoge bergpassen en cols gaat, is het raadzaam te kiezen voor een fiets met goede versnellingen en stevig frame. Tegen de steile hellingen kom je dan ook vooral (doorgaans geoefende) wielrenners en mountainbikers tegen.

Duwtje in de rug

Een E-bike is een fiets met elektrische trapbekrachtiging, die kan zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. Verwacht niet dat je meteen fluitend de steilste bergpassen en cols oprijdt, maar zie het als een duwtje in de rug. Als je zelf niet trapt, krijg je geen ondersteuning. Via de bediening op het stuur, kun je zelf bepalen in welke mate je ondersteuning wilt. Je kunt zelfs het aandrijvingsysteem uitzetten, om zo helemaal op eigen kracht te fietsen.

De E-bike kan echt een uitkomst zijn om prachtige routes te fietsen en de mooiste plekjes in de bergen te ontdekken!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Alpen? Bekijk onze actieve vakanties!

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 123 reviews
20-05-2022
Super fijn contact
Super fijn contact. Hele vriendelijke mensen, reageren snel en nemen de tijd het persoonlijk te maken. De reis is nog niet begonnen en heb er al zin in!
19-05-2022
Snel en to-the-point
Alpenreizen antwoordt snel op vragen via email, en het antwoord is gepersonaliseerd en to-the-point.
23-04-2022
Fijne service, warm contact
AlpenReizen is een prettige reisorganisatie. Ze staan klaar om je vragen te beantwoorden en om je wensen proberen te regelen. Ze reageren snel en fijn. Top vakantie gehad!
22-04-2022
Zeer vlotte communicatie met Timo
Zeer vlotte communicatie met Timo, die onze huwelijksreis op maat uitpuzzelde. Duidelijke en correcte info...wij kijken uit naar onze reis, die hopelijk even vlot zal verlopen.
07-01-2022
Het eerste contact verliep heel prettig...
Het eerste contact verliep heel prettig en persoonlijk. We werden direct nagebeld en konden zo makkelijk onze vragen stellen. We zijn goed geadviseerd en hebben nu nog meer zin in onze vakantie!
06-08-2022
Bij toeval op de website van…
Bij toeval op de website van Alpenreizen gekomen. Na het bekijken van de website meteen enthousiast telefonisch contact gezocht en door een al even enthousiaste en vriendelijke medewerker te woord ge...
17-06-2022
Top geregeld
Komende zomer gaan we voor het eerst een huttentocht doen in de Dolomieten. Kevin heeft alles voor ons geregeld. Fijne laagdrempelige afstemming en info super helder allemaal. Ik ben fan van AlpenRei...
17-06-2022
Heldere website ook goed nagevraagd
We hebben zelf de boeking gedaan via de overzichtelijke website. Het was fijn dat de volgende dag werd teruggebeld of alles ook zo was bedoeld. Zoiets geeft extra vertrouwen
19-05-2022
Voorpret
We hebben een huttentocht in Oostenrijk geboekt en verheugen ons zeer op de tocht.
De boeking verliep probleemloos en vragen werden zeer snel en correct beantwoordt. Perfecte communicatie met vriend...
15-07-2022
Prima geholpen met persoonlijk contact
Heldere website; super vriendelijk klantcontact; meedenkend; service gericht. Als de vakantie straks ook zo is, dan helemaal top!