Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

E-biken

Voor ons Nederlanders, fietsers van het vlakke land, was fietsen in de bergen tot enige jaren geleden iets dat slechts mogelijk was voor zeer geoefende sportfietsers met een sterke conditie. Maar dat is verleden tijd! Op een elektrische fiets, ofwel een e-bike, zijn fietstochten door de bergen nu voor iedereen mogelijk. Het is en blijft een sportieve bezigheid, maar door de zogenoemde ‘trapondersteuning’ op de steile stukken, kom je zonder brandende bovenbenen boven. Ook voor gezinnen zijn e-bikes uitstekend geschikt voor een leuke fietstocht in de bergen.

Interesse? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
 

Meer informatie

Fiets of E-bike?

Fietsen in de bergen is heel anders dan in Nederland. Het is ook niet voor niets dat je er de reguliere fiets, zoals wij hem kennen, nauwelijks ziet. Dat betekent natuurlijk niet dat fietsen helemaal niet tot de mogelijkheden behoort! Er zijn in de Alpen veel fietspaden te vinden, die je langs de mooiste plekjes leiden en vlak genoeg zijn voor de ‘normale’ fiets. Zo kennen de gebieden rond de meren en aan de randen van de Alpen vele kilometers aan relatief vlakke fietspaden. Wil je toch liever wat extra ondersteuning? Kies dan voor de elektrische fiets, die je extra (trap)ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Een echte rage in de Alpen!

Als je voor de hoge bergpassen en cols gaat, is het raadzaam te kiezen voor een fiets met goede versnellingen en stevig frame. Tegen de steile hellingen kom je dan ook vooral (doorgaans geoefende) wielrenners en mountainbikers tegen.

Duwtje in de rug

Een E-bike is een fiets met elektrische trapbekrachtiging, die kan zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. Verwacht niet dat je meteen fluitend de steilste bergpassen en cols oprijdt, maar zie het als een duwtje in de rug. Als je zelf niet trapt, krijg je geen ondersteuning. Via de bediening op het stuur, kun je zelf bepalen in welke mate je ondersteuning wilt. Je kunt zelfs het aandrijvingsysteem uitzetten, om zo helemaal op eigen kracht te fietsen.

De E-bike kan echt een uitkomst zijn om prachtige routes te fietsen en de mooiste plekjes in de bergen te ontdekken!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Alpen? Bekijk onze actieve vakanties!