Bel ons: 010 - 767 00 97
Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Mede door de toegenomen populariteit van trailrunning is er inmiddels een overvloed aan trail races, die jaarlijks plaatsvinden in de Alpen. De lijst van evenementen gaat maar door, schijnbaar zonder einde.

Onderstaand een overzicht van de leukste, mooiste en meest uitdagende trailrunning events in Oostenrijk, variërend van dorp-gerelateerde evenementen naar de lokale berghut tot internationaal gerenommeerde events van wereldklasse.

Geïnteresseerd in het plannen van een trailrunning vakantie naar de bergen? Neem de tijd om deze shortlist door te nemen en kies de run(s), die aansluit(en) bij jouw wensen.

Heb je vragen of kunnen we je helpen bij het plannen van je vakantie, neem dan gerust contact met ons op!
  • trailrunning event montafon arlberg marathon silbertaler winterjöchle (2)
  • trailrunning grossglockner berglauf
  • reini schager salzburg trailrunning festival

Trailrunning events op de kaart

Meer informatie Trailrunning events

Mozart 100 (102,5 km, 2525 hm) - half juni

De Mozart 100 valt onder de categorie ‘Ultra Trails’, wat inhoudt dat het een lange, maar vooral erg zware route is, die voor de onervaren trailrunnner doorgaans iets te hoog gegrepen is. Voor wie de conditie ervoor heeft, is het een geweldige route: één met memorabele uitzichten en uitdagende stukken. De Mozart 100 bestaat uit twee ronden, die allebei ongeveer 50 kilometer lang zijn (de eerste ronde is een paar kilometer korter dan de tweede ronde). Je begint in Salzburg maar het duurt niet lang voordat je uit de stad bent en omgeven bent door de schitterende Oostenrijkse natuur. Onderweg zijn er meerdere wateruitgifte punten en plekken langs de route, waar je wat kunt eten, voor de nodige energie. Wanneer 100 kilometer net iets boven je trailrun capaciteiten ligt, maar je wel graag dit mooie gebied wilt verkennen, dan kan je er ook voor kiezen om 1 ronde te doen in plaats van 2.

Bekijk ons aanbod in Salzburg

Montafon Arlberg Marathon/Panorama Trail (42 km, 1600 hm – 16 km, 600 hm) - begin juli

Montafon Arlberg bestaat uit twee verschillende disciplines; de loodzware 42 kilometer lange marathon en de iets meer vergeving ’s gezinde panorama trail die 16 kilometer telt. Dit is goed nieuws voor zowel ervaren trailrunners als lopers, die nooit eerder een trailrun in de bergen hebben gelopen. De fanatieke trailrunners kunnen hun vaardigheden op de proef stellen tijdens de marathon en de minder ervaren lopers kunnen rustig op hun eigen tempo deze bijzondere sport ervaren op de panoramatrail. Makkelijk zijn ze geen van beide, maar gelukkig hebben beide routes een overvloed aan verbluffende uitzichten die je ongetwijfeld zullen motiveren om door te rennen en die finishlijn te bereiken.

Bekijk ons aanbod in Gaschurn - St. Gallenkirch

Grossglockner Berglauf (13,07 km, 1536 hm) - half juli

De Grossglockner Berglauf valt onder de categorie kort maar krachtig; hij is slechts 13 kilometer lang, maar met een hoogteverschil van meer dan 1500 meter mag deze trailrun zeker niet worden onderschat!

Deze indrukwekkende, maar uitermate steile trailrun staat bekend om zijn gevarieerde landschappen; van de groene bossen aan het begin van de trail tot aan de gletsjer hoog op de berg! Er zijn maar weinig trailruns met zoveel contrast in zich. Ondanks het feit dat deze trailrun bijzonder pittig te noemen is, vooral het laatste stuk met een kronkelende trap richting de finish, is deze route ook geschikt voor minder ervaren trailrunners, mits de conditie op niveau is natuurlijk!

Bekijk ons aanbod in Heiligenblut am Großglockner

Schlickeralmlauf (7,2 km met 650hm of 11,5 km met 1100hm) – eind juli

Een trailrun door het prachtige Stubaital, die al sinds 1989 bestaat en door de jaren heen nauwelijks is veranderd. En dat is niet zo raar, want het is en blijft eenvoudigweg een prachtige trailrun waar elk jaar honderden amateurs en professionals op af komen. Hij is zelfs zo goed bevonden dat er al meerdere wereldkampioenschappen zijn gehouden. Als amateurs hoef je je hierdoor overigens niet laten afschrikken, want ook voor niet-professionals is dit een fantastische trailrun. Je kunt kiezen uit twee verschillende runs, een korte run van 7,2 km met een hoogteverschil van 650 meter en een run van 11,5 km, met een hoogteverschil van 1100 meter.

Bekijk ons aanbod in Neustift im Stubaital

Karwendelmarsch (52 km met 2281 hm) - eind augustus

De Karwendelmarsch is een heftige trail run van 52 km, die begint in het pittoreske Scharnitz en eindigt in Pertisau, gelegen aan de Achensee. Deze trailrun is zeker niet gemakkelijk en onderweg is het absoluut afzien, maar het voltooien van deze trailrun is dan ook een echte prestatie. Maar de prestatie is natuurlijk niet de enige reden voor het meedoen aan een trailrun, het gaat ook om de natuurbeleving. In dit opzicht stelt deze trailrun zeker niet teleur!

Bekijk ons aanbod aan de Achensee

Salzburg Trailrunning Festival - eind oktober

Het Salzburg Trailrunning Festival is voor trailrun fanaten één van de leukste trailrunning events in heel Oostenrijk. Tijdens dit tweedaagse event vinden meerdere runs plaats, die in meer of mindere mate over asfalt lopen en geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren trailrunners.

De eerste dag kan je genieten van de Panorama trail (7 km, 205 hm), een soepele trailrun en ideaal als opwarmer, maar daarnaast ook van de wat meer uitdagende Porsche Salzburg Festungtrail (15 km, 570 hm). Het hoogtepunt van deze tweede trail is Festung Hohensalzburg, waar je getrakteerd wordt op een fantastisch uitzicht over Salzburg. De tweede dag staat de Salomon Gaisbergtrail in de spotlight. Met haar 22 kilometer lang en een hoogteverschil van bijna 1200 meter is deze trail weer net iets moeilijker dan de trailruns op zaterdag. Tijdens deze trail ben je verder verwijderd van de stad (voor ongeveer de helft van de route) en zorgt voor meer natuurbeleving. Voor de snelheidsduivels is er tenslotte ook nog de Gaisberg Skyrace, een run van 12 kilometer en 1080 hoogtemeters, waarbij de focus ligt op het neerzetten van de snelste tijd.

Bekijk ons aanbod in Salzburg

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 195 reviews
21-02-2024
Prettig contact
Bij AlpenReizen uitgekomen nadat we op internet zochten naar een actieve zomer vakantie in Oostenrijk. Prettig contact voor vragen/advies en tijdens het boeken. Voor een verlenging wordt goed meegezo...
13-02-2024
Vriendelijk
Antoinette en Charlotte waren mijn contactpersonen, erg vriendelijk, en denken mee. Ik had nog wat vragen, deze telefonisch gesteld, was een leuk gesprek en ze reageren snel op de mail.
Onze reis mo...
12-02-2024
Eerste kennismaking met Alpenreizen
De reis moet nog gemaakt worden, maar door de snelle reacties op de mail ( Kevin en Charlotte)en het prettige gesprek met Kevin, geeft het mij alle vertrouwen op een goed georganiseerde Hütte tocht d...
24-01-2024
Rondreis door de Alpenlanden
We hadden het idee een rondreis door alpenlanden te gaan maken en we hadden een behoorlijk lijstje met wensen t.a.v. de verblijven, reistijden, activiteiten etc. Charlotte heeft heeft ons van heel go...
29-01-2024
Vooralsnog super goed en fijn geholpen…
Vooralsnog super goed en fijn geholpen door Kevin. Heeft goed meegedacht en een mooie reis gemaakt voor ons gezin. Uiteraard hadden wij wat wensen en die zijn super goed geregeld. We gaan wachten op ...
23-01-2024
Zeer goed en vriendelijk geholpen door…
Zeer goed en vriendelijk geholpen door Charlotte, ik had meerdere opties gevraagd en heb die ook allemaal overzichtelijk gekregen van haar. Ook duidelijke communicatie over wanneer je een antwoord ka...
26-01-2024
Snel en goed contact
Hele snelle en informatieve reacties van Kevin op de mails die wij hebben gestuurd. Ook de aangevraagde opties, die afwijken van het standaardaanbod, werden goed en duidelijk uitgewerkt. Als het cont...
10-01-2024
Fijne eerste contacten
Onze reis moet nog plaatsvinden, maar wij zijn al erg tevreden over het eerste contact. Na boeking op de website werd er netjes gebeld of er nog vragen waren. Correcte en snelle correspondentie, door...
01-01-2024
Erg tevreden over de dienstverlening
Erg tevreden over AlpenReizen tot nu toe. De eerste keer dat we hier boeken, maar ze reageren steeds super snel, vriendelijk en duidelijk. Ze denken goed mee en je kunt de reis aanpassen naar je eige...
10-01-2024
Super tevreden
De tweede keer dat ik hier een vakantie boek en het contact en de service verliep beide keren heel snel en prettig. Ik ben zeker van plan hier vaker huttentochten te boeken.