Bel ons: 010 - 767 00 97
Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5

Trailrunning bestemmingen

Meer informatie en accommodaties
Trailrunning is voor velen nog vrij onbekend, maar in feite is het een eenvoudig hardloopconcept. Het is een pure sport waarbij het niet noodzakelijk gaat om de snelste tijd of de langste route, maar juist de ervaring zelf staat centraal. Optimaal genieten van de grond onder je voeten en de natuur om je heen. Of je nou natuurliefhebber bent of gewoon graag hardloopt, trailrunning biedt het beste van beide werelden, en er zijn maar weinig plekken waar deze werelden meer in harmonie zijn dan in de Alpen.

In Oostenrijk zijn prachtige natuurgebieden te vinden, die uitermate geschikt zijn voor trailrunning. Je kunt er uren rondrennen en genieten van de meest uiteenlopende landschappen.

Niet iedereen houdt er echter van om zomaar een eindje rond te dwalen in een gebied waar je soms zelfs serieus kunt verdwalen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste trailrunning bestemmingen, waar je uiteenlopende routes kunt vinden.
  • trailrunning hochkonig tourismus gmbh

Trailrunning bestemmingen op de kaart

Meer informatie Trailrunning bestemmingen

Sankt Johann in Tirol

Sankt Johann in Tirol voert de lijst aan voor wat betreft het gebied met de meeste trailruns in Oostenrijk. Er zijn meer dan 10 verschillende trailruns in de nabije omgeving, waarvan het merendeel begint in het centrum. Je vindt hier voornamelijk redelijk lange routes, die variëren van 30 tot 60 kilometer. Voor wie het iets rustiger aan wil doen, bevindt zich daar ook een route van 10 kilometer en één van 17 kilometer waarbij de stijging en daling relatief gering is.

Eén van de mooiste trails in Sankt Johann is de ‘Kirchdorf – Niederkaiser runde’, een tocht van zo’n 20 km, die geclassificeerd wordt als ‘mittel’ en dus niet al te zwaar is. Onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten, die vooral goed tot hun recht komen bij zonsondergang. Wanneer je wat meer kilometers gewend bent en op zoek bent naar echte uitdaging, dan kan je je conditie op de proef stellen op de ‘Kitzalp Ultratrail’; een tocht van 116 kilometer.

Vooral voor de ervaren trailrunners, of voor de mensen die graag veel keus hebben, is Sankt Johann de perfecte bestemming.

Bekijk ons aanbod in Sankt Johann in Tirol

Innsbruck

Innsbruck heeft in totaal 10 verschillende trailruns, die genoeg variatie bieden voor zowel de geoefende trailrunner als minder ervaren trailrunners. De trails beginnen bij een geringe 4,4 km en lopen op tot de langste trail, die maar liefst 77 pittige kilometers telt. Van de 10 trailruns liggen er 6 in de bergen direct rondom Innsbruck: 3 naast de rivier Inn en 2 enkele kilometer verderop. Twee routes zijn geclassificeerd als ‘mittel’, wat inhoudt dat het voor mensen met een redelijke conditie goed te doen is. Deze trails vallen beide ook onder de 5 km, een ideale lengte om even kort stoom af te blazen in het mooie landschap rondom Innsbruck.

Als je op zoek bent naar iets meer uitdaging, maar toch graag in de buurt van je accommodatie wilt blijven, dan bieden de overige 4 trails uitkomst. Een hoogtepunt is de Karwelrunde waar je tijdens de 32 km lange tocht getrakteerd wordt op schitterende vergezichten, terwijl je onderweg meer dan 3 kilometer stijgt en daalt.

Als je bereid bent iets verder te reizen, dan kan je buiten de stad ook bijzonder mooie tochten vinden. Hierbij moet gezegd worden dat deze tochten alleen geschikt zijn voor ervaren trailrunners; dit zijn namelijk echt lange en zware tochten. Je vindt daar een trails van ongeveer 30 en een tweede van 40 kilometer. Maar....échte hardcore trailrunners hoeven niet verder te kijken: zij kunnen hun lol op met de 77 kilometer lange Grosse Karwendelrunde, een heftige, maar bovenal bijzondere, trail!

Bekijk ons aanbod in Innsbruck

Zell am See/Kaprun

Het gebied van Zell am See en Kaprun vormt een veelzijdige trailrunregio, met een uitstekende balans tussen uitdagende en wat meer ontspannen trailruns. Als je behoefte hebt aan een ontspannen run, bijvoorbeeld een rondje om een het prachtige meer, dan is Zell am See een goede keus. En wanneer je de volgende dag zin hebt in een echte krachtmeting, dan kun je in het nabijgelegen Kaprun je hart ophalen.

Kaprun beschikt over verschillende trailruns, die vrijwel alle enorm uitdagend zijn. Voor wie geen ervaring heeft met trailrunning en niet over een goed conditie beschikt, zal dit gebied waarschijnlijk net iets te hoog gegrepen zijn, maar voor de fanatiekelingen zijn deze routes zeker de moeite waard.

Zell am See heeft hetzelfde aantal trailruns als Kaprun, maar in contrast met Kaprun kent dit gebied vooral prettige en redelijk eenvoudige trailruns. Vooral voor de beginnende trailrunner is dit gebied ideaal om kennis te maken met de sport.

Bekijk ons aanbod in Zell am See

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 195 reviews
21-02-2024
Prettig contact
Bij AlpenReizen uitgekomen nadat we op internet zochten naar een actieve zomer vakantie in Oostenrijk. Prettig contact voor vragen/advies en tijdens het boeken. Voor een verlenging wordt goed meegezo...
13-02-2024
Vriendelijk
Antoinette en Charlotte waren mijn contactpersonen, erg vriendelijk, en denken mee. Ik had nog wat vragen, deze telefonisch gesteld, was een leuk gesprek en ze reageren snel op de mail.
Onze reis mo...
12-02-2024
Eerste kennismaking met Alpenreizen
De reis moet nog gemaakt worden, maar door de snelle reacties op de mail ( Kevin en Charlotte)en het prettige gesprek met Kevin, geeft het mij alle vertrouwen op een goed georganiseerde Hütte tocht d...
24-01-2024
Rondreis door de Alpenlanden
We hadden het idee een rondreis door alpenlanden te gaan maken en we hadden een behoorlijk lijstje met wensen t.a.v. de verblijven, reistijden, activiteiten etc. Charlotte heeft heeft ons van heel go...
29-01-2024
Vooralsnog super goed en fijn geholpen…
Vooralsnog super goed en fijn geholpen door Kevin. Heeft goed meegedacht en een mooie reis gemaakt voor ons gezin. Uiteraard hadden wij wat wensen en die zijn super goed geregeld. We gaan wachten op ...
23-01-2024
Zeer goed en vriendelijk geholpen door…
Zeer goed en vriendelijk geholpen door Charlotte, ik had meerdere opties gevraagd en heb die ook allemaal overzichtelijk gekregen van haar. Ook duidelijke communicatie over wanneer je een antwoord ka...
26-01-2024
Snel en goed contact
Hele snelle en informatieve reacties van Kevin op de mails die wij hebben gestuurd. Ook de aangevraagde opties, die afwijken van het standaardaanbod, werden goed en duidelijk uitgewerkt. Als het cont...
10-01-2024
Fijne eerste contacten
Onze reis moet nog plaatsvinden, maar wij zijn al erg tevreden over het eerste contact. Na boeking op de website werd er netjes gebeld of er nog vragen waren. Correcte en snelle correspondentie, door...
01-01-2024
Erg tevreden over de dienstverlening
Erg tevreden over AlpenReizen tot nu toe. De eerste keer dat we hier boeken, maar ze reageren steeds super snel, vriendelijk en duidelijk. Ze denken goed mee en je kunt de reis aanpassen naar je eige...
10-01-2024
Super tevreden
De tweede keer dat ik hier een vakantie boek en het contact en de service verliep beide keren heel snel en prettig. Ik ben zeker van plan hier vaker huttentochten te boeken.