Klanten geven ons gemiddeld een 9,3
Bel ons: 010 - 767 00 97

Mountainbike-tour in de Soca-vallei

Prijzen en beschikbaarheid
Vanuit oudsher wordt de Soca-vallei gekenmerkt door een dicht netwerk van wegen en paden. De vele plattelandswegen en spectaculaire oorlogsroutes uit de tijd van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, samen met de vele kleine paden door de bergen, maakt de Soca-vallei voor mountainbikers een omgeving van absolute wereldklasse.

De gebied van Bovec is vooral prachtig gelegen met zijn diepe dalen; ideaal voor een relaxte fietstocht. In het dorp zelf zijn er diverse cafés en restaurants voor een ontspannen après-fietsen.

Slechts een paar kilometer ten zuiden van Bovec ligt Kobarid. Het gebied rond het dorp aan de voet van Stol Kobariski, dat wordt gedomineerd door de toppen van Stol, Matajur en Krn, biedt geweldige mogelijkheden voor de lange(re) tours met meer variatie. Voor wie nog meer uitdaging zoekt, biedt het gebied van Tolmin uitkomst, waar de mogelijkheden eindeloos zijn, variërend van eenvoudige routes in de valleien tot zeer uitdagende trails.

Mogelijkheden

Bovec en omgeving
Een tocht in de omgeving van Bovec van 25 km lengte onder begeleiding van een professionele gids. Deze tocht neemt 2-3 uur in beslag.
v.a. €40 p.p.
Mount Kobarid Stol
Een tocht naar Mount Kobarid Stol van 30 km lengte onder begeleiding van een professionele gids. Deze tocht is iets veeleisender dan de Bovec-tour en neemt 4-5 uur in beslag.
v.a. €50 p.p.
Matajur
Een tocht naar Matajur van 30 km lengte onder begeleiding van een professionele gids. Deze tocht neemt 5-7 uur in beslag en is geschikt voor zeer ervaren mountainbikers.
v.a. €60 p.p.

Inbegrepen

Professionele en ervaren mountainbikegids
Transfer vanaf het kantoor van onze partner in Bovec en weer terug

Bijzonderheden

Min. 3 en max. 12 deelnemers
Het is mogelijk om ter plaatse een mountainbike (van het merk GT en GHOST) en fietshelm te huren. Deelnemers van een tour krijgen 20% korting op de huurprijs
De ervaren gids zal je waar nodig technieken leren, tips geven en al je vragen beantwoorden
Als afsluiter is er de mogelijkheid om gezellig na te praten over alle belevenissen en indrukken

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Mountainbike-tour in de Soca-vallei op de kaart

Meer informatie

Beste tijd / klimaat

De ligging in de Zuidelijke Alpen en de nabijheid van de Adriatische Zee bepalen het klimaat van de regio en maken het fietsseizoen langer. De beste perioden om te fietsen zijn van april tot juni en van september t/m november. Vooral de heldere herfstdagen zijn een aanrader! De zomermaanden juli en augustus hebben ook hun charme, maar door het mediterrane klimaat kan het soms erg heet zijn.

Goed om te weten

De Engels sprekende gidsen beschikken over de vereiste licenties en werken volgens de geldende regels, waardoor je veiligheid wordt gegarandeerd
De ervaren en Engels sprekende gids zal ervoor zorgen dat dit bijzondere avontuur soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze dag
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt de activiteiten aan tegen dezelfde prijs. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen, wordt vooraf boeken van de activiteiten sterk aangeraden door onze partner