Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Het symbool voor mysterie en wildernis, en de naam van een nieuwe langeafstandsroute: wandel door het ongerepte leefgebied van de lynx.

De Lynx Trail voert door Steiermark - het groene hart van Oostenrijk - en maar liefst 3 internationaal erkende beschermde natuurgebieden, die onlangs zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het Gesäuse National Park, Kalkalpen National Park en Dürrenstein Wilderness Area bieden een unieke variatie aan uitgestrekte bossen. Maar ook ruig-romantische berglandschappen, almenweides en boomloze hoogvlakten. Avontuurlijke wandelingen met steile kalkbergen, ongerepte bergbeekjes, watervallen, kloven, unieke flora en fauna, en niet te vergeten de magische uitzichten op de ultra-prominente berg Hochtor.

Deze 6-daagse trail begint en eindigt in het wereldberoemde Admont en biedt 4 afwisselende etappes met een bijzondere mix van overnachtingen in hotels, een berghut en een lodge te midden van de natuur.

Mogelijkheden

Lynx Trail
All-in prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar
v.a. €609 p.p.

Inbegrepen

4 overnachtingen in een hotel
1 overnachting in een berghut
5x ontbijt
4x diner
Bagagetransport
Transfer vanaf het eindpunt terug naar Admont
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Extra overnachting in Admont: vanaf € 117 p.p.

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 14 jaar
Bovenstaande prijs is vastgesteld o.b.v. 2 of meer personen
Toeslag voor 1 persoon: € 158
In het hotel/de lodge overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een meerpersoonskamer/slaapzaal en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
Verblijf op een 2-persoonskamer in de berghut: toeslag € 15 p.p. (op aanvraag, o.b.v. beschikbaarheid)
Bereikbaarheid: Admont is goed te bereiken per auto (1009 km vanaf Utrecht)
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

Lynx Trail op de kaart

Meer informatie

Detailinformatie

Dag 1: Aankomstdag
Individuele aankomst in Admont, de ‘Poort tot het National Park Gesäuse’. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de trekking. Als je zin hebt kun je de grootste kloosterbibliotheek ter wereld bezichtigen!
Overnachting in hotel

Dag 2: Etappe 4. Admont – Klinkehütte
Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling – ‘back to nature’: via de hooggelegen alpenweide Scheiblegger wandel je naar de zuidzijde van het Gesäuse National Park. Vanuit Admont ga je langs de abdij, over een boom omzoomde weg en open graslanden en kom je uit bij de dicht beboste Kematengrabenvallei. Vanaf de pittoreske hoge Alpenweide Scheiblegger Hochalm (1.660 m) word je getrakteerd op prachtige uitzichten. Na een goede wandeling met afwisselend stijgen en dalen kom je uiteindelijk aan bij de volgende accommodatie: de berghut.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4 uur. Afstand: 8,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 1294 m ⇩ 450 m
Overnachting in berghut

Dag 3: Etappe 5. Klinkehütte - Johnsbach
Vanuit de berghut wandel je naar het bergdorp Johnsbach via een route met meerdere spectaculaire uitzichten! Vanaf de Flitzenalm-weide heb je een geweldig uitzicht op de majustueuze Admonter Reichenstein (2.251 m). Wandelpaden en boswegen wisselen elkaar af tot aan de Mödlinger Hütte (1.523 m), vanwaar je een ongekend panoramisch uitzicht hebt op de toppen van Großen Ödstein, Admonter Reichenstein and Sparafeld. Via het weiland Wolfsbacher-Niederalm volgt een pad langs de rivier, door een oud bergbos en kom je via een bosweg uit bij het beroemde bergsportdorp Johnsbach.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5,5 uur. Afstand: 14,4 km
Hoogteverschil: ⇧ 758 m ⇩ 1450 m
Overnachting in hotel

Dag 4: Etappe 6. Johnsbach – Gstatterboden
Vandaag staat er een korte route op het programma en dat is ideaal: op deze route vind je namelijk meerdere leuke bezienswaardigheden! Vanuit de accommodatie wandel je langs de Schattseitenweg trail tot aan Gasthof zum Donner. Tip: bezoek Jonhsbach Bergsteigerfriedhof, een 200 jaar oude begraafplaats die de graven van diverse bergbeklimmers herbergt. Vanaf de Gasthof zum Donner neem je de Sagenweg trail. Breng ook zeker een bezoekje aan de Willow Dome en de Hedge Maze: 2 waanzinnige levende structuren die de toewijding van het gebied aan duurzaamheid weerspiegelen. Er zijn verschillende uitnodigende plekjes in het park waar je tussendoor even kunt relaxen. Zodra je klaar bent om verder te gaan steek je de Enns rivier over via de voetgangersbrug en vervolg je de route langs de rivier. Wandelen langs de rivier, in het hart van het National Park, geflankeerd door de steile bergkliffen van Buchstein en Ödstein – dit lijkt net Yosemite Valley!
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 3 uur. Afstand: 10,7 km
Hoogteverschil: ⇧ 114 m ⇩ 384 m
Overnachting in lodge

Dag 5: Etappe 7: Gstatterboden - Mooslandl
De laatste etappe van de wandelvakantie: een uitdagende en tegelijkertijd prachtige route van Gstatterboden naar het dorpje Mooslandl. Je begint direct met een klim van 1000 m naar de Ennstaler Hütte via een convergentie van wandelpaden, ook wel bekend als de ‘Krois’n’. De Ennstaler hütte is een van de oudste alpenhutten in de regio en biedt een fenomenaal uitzicht op de omliggende bergen, inclusief de Hochtor. Vanaf de Landlereck kruising begint de steile afdaling richting Bärensattel/Erb/Hackenschmiedt/Landl om uiteindelijk aan te komen in het dorp Mooslandl.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6,5 uur. Afstand: 17,9 km
Hoogteverschil: ⇧ 1137 m ⇩ 1230 m
Overnachting in hotel

Dag 6: Vertrekdag
Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar het startpunt van de trail in Admont. Einde van jullie wandelavontuur.

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 2
Conditie: voldoende fitheid om 5 tot 7 uur per dag te (berg)wandelen en tredzekerheid
Route: (meestal) goed gemarkeerde bergpaden met rood/witte markeringen, gele bordjes waarop de afstanden naar de accommodaties staan en witte bordjes met het logo van de Lynx Trail
In het hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal (Matratzenlager) en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten
In de berghut is een lakenzak verplicht. LET OP: voor zomer 2020 is het verplicht om een eigen slaapzak en kussensloop mee te nemen
In verband met de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties op de berg/langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden