Klanten waarderen onze service op 4,8 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97
Vind je de volledige Alpe Adria Trail met haar 43 etappes wat teveel van het goede, maar spreekt de unieke ervaring van wandelen door drie landen je wel aan? Dan is deze ‘3 nations trail’ absoluut het overwegen waard!

Tijdens deze trail word je in 7 etappes meegenomen door Karinthië in het zuiden van Oostenrijk, door het Italiaanse Friuli-Venezia Giulia en via de Julische Alpen in Slovenië terug naar het beginpunt in Oostenrijk. In totaal leg je 123 kilometer af in 7 wandeldagen, waarbij je een veelheid aan verschillende landschappen aan je voorbij ziet trekken en een aantal unieke bezienswaardigheden passeert.

Dankzij onze bagagetransportservice kun je bovendien op een ontspannen en comfortabele manier wandelen.

Op en top genieten dus van een van de mooiste delen van de bijzondere Alpe Adria Trail!

Mogelijkheden

3 Nations Trail
9-daagse wandelvakantie, waarbij in 7 wandeldagen 7 etappes van de Alpe Adria Trail worden gewandeld en waarbij in totaal 123 kilometer wordt afgelegd. De tocht begint en eindigt in Villach.
v.a. €637 p.p.

Inbegrepen

8 overnachtingen: 7x in een goed pension/middenklasse hotel en 1x in een berghut
8x ontbijt
6x diner
Informatiepakket en routebeschrijving
Toeristenbelasting

Optioneel (tegen betaling)

Overnachting in Fusine i.p.v. in de berghut: € 20 p.p. NB indien gebruik wordt gemaakt van bagagevervoer, komt er ook 1x bagagetransport bij
Bagagetransport: € 178 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Rustdag in Tarvisio: vanaf € 79
Retourticket voor de kabelbaan van Monte Lussari (R04 Valbruna-Tarvisio): € 14 p.p. (ter plaatse)

Bijzonderheden

Minimumleeftijd: 12 jaar
Toeslag voor 1-persoonskamer: vanaf € 139
In het pension/hotel overnacht je in een eigen kamer met privéfaciliteiten; in de berghut verblijf je op een slaapzaal met meerdere personen en maak je gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten.
Bagagevervoer is niet mogelijk bij de 3e overnachting in Rifugio Zacchi.
Groepsboekingen vanaf 9 personen: op aanvraag

Prijzen en beschikbaarheid

Bijkomende kosten

€ 19,00 reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking

3 Nations Trail op de kaart

Meer informatie

Programma op hoofdlijnen

Vanuit het vertrekpunt in Villach, dat zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken is, wordt koers gezet naar Nötsch en Feistritz, waarna de grens wordt overgestoken naar Italië. Vervolgens door de Val Canal via Valbruna naar het sfeervolle en historische stadje Tarvisio. Wil je een rustdag inplannen? Dan is een extra dag in Tarvisio zeker een aanrader!

Na Tarvisio passeer je het beroemde pelgrimsoord Monte Santo di Lussari en wordt het merengebied Laghi di Fusine doorkruist. Via de voet van de Mangart, een van de hoogste bergen van de Julische Alpen, bereik je Kranjska Gora in Slovenië, dat aan de rand van het Triglav National Park ligt. Tijdens het laatste deel word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de azuurblauwe Faakersee, waarna het Warmbad-Villach weer in zicht komt en deze indrukwekkende wandeltocht ten einde is.

Detailinformatie

Dag 1: Individuele aankomst

Dag 2: R02: Warmbad Villach - Feistritz / Gail
Deze 2e wandeling van de Circular Tour volgt een historisch pad vanaf Warmbad-Villach naar het Gailtal. Het contrast tussen de brede vlakke vallei met deels steile berghellingen en de overblijfselen uit de Romeinse tijd maken deze wandeling bijzonder. Op weg naar Feistritz an der Gail leidt deze etappe langs de 2.166m hoge Dobratsch, het eerste natuurpark van Karinthië met het Schütt-gebied, de indrukwekkende getuigenis van de aardverschuiving in 1348 en heden ten dage de thuisbasis van vele zeldzame dier- en plantensoorten.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6 uur en 15 min. Lengte: 19,9 km
Hoogteverschil: ⬆ 305 m ⬇ 247 m
Overnachting in Feistritz / Gail

Dag 3: R03: Feistritz / Gail - Valbruna
De 3e etappe van de Circular Tour wordt gekenmerkt door het imposante bergmassief op de achtergrond. De grensoverschrijdende wandeling loopt aan de Karinthische kant naar de oostelijke Karnische Alpen, naar de Feistritzer Alm op 1.700m hoogte aan de voet van de markante Oisternig. In Italië leidt het pad van de Achomitzer Alm bergafwaarts naar het dorp Camporosso, waarna koers wordt gezet naar Valbruna, gelegen aan het begin van het Saisera-dal.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 7,5 uur. Lengte: 23,4 km
Hoogteverschil: ⬆ 1.306 m ⬇ 1.034 m
Overnachting in Valbruna

Dag 4: R04: Valbruna - Tarvisio
Tijdens de 4e etappe van de Circular Tour tussen Valbruna en Tarvisio wordt de Monte Lussari (1.790m) beklommen, met aan het eind een pittoresk pelgrimsoord én een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen van de Julische Alpen. Terug in het dal gaat de trail verder vanuit Camporosso via wildpark ‘Parko Cervi’ langs de Monte Borgo naar het centrum van het kleine stadje Tarvisio, dat dateert uit de Romeinse tijd. Tarvisio bevindt zich op het kruispunt van drie wegen, vandaar de naam (afgeleid van tres viis of tres viae).
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 19 km
Hoogteverschil: ⬆ 1.162 m ⬇ 1.219 m
Overnachting in Tarvisio

Dag 5: R05: Tarvisio - Rifugio Zacchi
De 5e wandeling van de Circular Tour, van Tarvisio naar de berghut Zacchi (Rifugio Zacchi), wordt gekenmerkt door het fascinerende hooggelegen dal van Weißenfelser meren (Laghi di Fusine) en de klim naar Rifugio Zacchi. De populaire Weißenfelser meren, gelegen aan de voet van het machtige Mangart bergmassief, geeft afhankelijk van het seizoen de bergen en meren verschillende spiegelende lichteffecten, wat imposante plaatjes oplevert.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 18.5 km
Hoogteverschil: ⬆ 976 m ⬇ 341 m
Overnachting in Rifugio Zacchi

Dag 6: R06: Rifugio Zacchi - Kranjska Gora
Van Rifugio Zacchi leidt het pad onder de toppen van de Ponze bergkette naar de Monte Svabezza. Terug in de vallei, na de Weißenfelser meren, passeer je de grens met Slovenië en loop je het Sava-dal in. Het is bovendien een wandeling met sportieve mijlpalen: de route loopt over wandelpad 9 (Via Alpina) langs de indrukwekkende skischans in Planica naar het Zelenci natuurgebied, met als eindbestemming Kranjska Gora, dat internationaal al jaren een rol van betekenis heeft als locatie van de Ski World Cup.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6 uur. Lengte: 16.2 km
Hoogteverschil: ⬆ 618 m ⬇ 1.187 m
Overnachting in Kranjska Gora

Dag 7: R07: Kranjska Gora - Faaker See / Baumgartnerhöhe
Tijdens de 7e en laatste wandeling van de Circular Tour, die ook in tegengestelde richting als etappe E22 kan worden gelopen, wordt de grens weer overgestoken terug naar Oostenrijk: vanuit Slovenië loopt de route via de Karawanken bergketen weer naar Karinthië. Het is een pittige etappe, één van de zwaarste van de 43, maar wel één die aan het eind wordt beloond: op de Baumgartnerhöhe heb je een magnifiek uitzicht op de turquoise Faaker See!
Moeilijkheidsgraad: moeilijk. Duur: 8,5 uur. Lengte: 21.4 km
Hoogteverschil: ⬆ 1.398 m ⬇ 1.290 m
Overnachting in Faaker See / Baumgartnerhöhe

Dag 8: R01: Faaker See / Baumgartnerhöhe – Warmbad Villach
Na te zijn gewekt door de eerste zonnestralen op de Baumgartnerhöhe en nog een laatste blik op de indrukwekkende turquoise Faaker See, wordt de wandeling hervat. De route loopt door het ongerepte en natuurgebied Faaker Moor en een deel van de prachtige, bosrijke gebied genaamd Dobrova. Het einddoel van de wandeling is Warmbad-Villach, dat bekend staat om haar thermale bronnen; de perfecte ontspanning na een dag wandelen!
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Duur: 4 uur en 15 min. Lengte: 15,1 km
Hoogteverschil: ⬆ 120 m ⬇ 539 m
Overnachting in Warmbad Villach

Dag 9: Individueel vertrek
Na het ontbijt individueel vertrek

Goed om te weten

Zwaarte: niveau 3
Conditie: voldoende fitheid om 6 tot 8 uur per dag te (berg)wandelen
AlpenReizen is de officiële partner van de Alpe-Adria-Trail Kärnten/Slovenia/Italia. Door een unieke samenwerking met de partners in de drie landen, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat deze bijzondere meerdaagse wandeling soepel verloopt, zodat je een geweldige herinnering overhoudt aan deze trail
AlpenReizen treedt op als bemiddelaar en biedt deze trail aan tegen dezelfde prijs als in Oostenrijk, Slovenië en Italië. In verband met de beperkte beschikbaarheid van accommodaties langs de route wordt vooraf boeken van deze trail sterk aangeraden.