Corona cash back garantie! Zie HIER voor meer info over ons coronabeleid

Klanten waarderen onze service op 4,9 / 5
Bel ons: 010 - 767 00 97

Langlaufvakanties

Over oneindig lange witte vlaktes en door bosrijke landschappen gaan de loipes langs de mooiste plekken in de Alpen. Als Noorse sport wordt het zeker niet alleen in Scandinavië fanatiek beoefend! Met ontelbare combinaties en sneeuwzekere routes met weinig of juist uitdagende hoogteverschillen, beschikken de Alpen over veel bekende, maar ook minder bekende langlaufgebieden met een veelheid aan loipes voor zowel beginners als ervaren langlaufers.

Interesse? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op per mail op info@alpenreizen.nl of bel ons op 010 - 767 00 97.

Een greep uit de mogelijkheden
Selecteer op land:
 

Meer informatie

Afstanden

De afstand van loipes ligt gemiddeld tussen de 2 en 5 kilometer. Voor de fanatieke langlaufers is dit niet heel veel, maar als recreatieve langlaufer kan je hier al snel een uur zoet mee zijn. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe zwaar de route is. De langere loipes zijn al snel langer dan 10 kilometer. De langste in Oostenrijk, de Tauernloip in Flachau, is zelfs 63 kilometer lang! Door de geringe afstanden tussen verschillende routes, kan je in veel gebieden oneindig veel combinaties maken en je rit zo lang en uitdagend maken als je zelf wil.

Stijlen

In het langlaufen worden twee stijlen onderscheiden: de klassieke en de vrije stijl. Voor de klassieke stijl bestaat de loipe uit 2 parallelle sporen van ongeveer 5 cm diep en 5 cm breed. Met je langlaufski's door de sporen, beweeg je jezelf voort door een loopbeweging, waarbij je je afzet met je ski's en je stokken.
De vrije stijl wordt ook wel de skate stijl genoemd. Deze benaming heeft de stijl te danken aan de schaatsbeweging, die je maakt om jezelf voort te bewegen. Voor deze stijl is de loipe een platgedrukte, effen strook van ongeveer 4 meter breed.

Soorten loipes

In lijn met de twee langlaufstijlen, kent een langlaufgebied zowel klassieke als skateloipes. Veelal zijn beide soorten loipes geprepareerd en liggen ze naast elkaar op een route: de keuze is aan jou welke stijl je hanteert tijdens je langlauftocht.

Een aantal gebieden heeft ook zgn. nachtloipes en hoogteloipes. Nachtloipes zijn doorgaans de gewone klassieke of skateloipes, maar die ook in de avond begaanbaar zijn. Vaak zijn deze routes verlicht en vlakbij een stadje of dorp te vinden. In de meeste gevallen zijn de nachtloipes niet langer dan 5 km.
Ook hoogteloipes zijn normale klassieke en skateloipes met een extraatje. De loipes zijn te vinden op een hoogplateau, waar je tijdens het langlaufen (extra) kan genieten van de winterse zon, de zuivere berglucht en niet in de laatste plaats: een prachtig uitzicht!.Deze loipes kunnen vaak alleen bereikt worden met een skilift.

Dit zeggen onze klanten over AlpenReizen

AlpenReizen is als Uitstekend beoordeeld
Gebaseerd op 99 reviews
11-05-2021
Boeking actieve gezinsvakantie
Het boeken van onze vakantie verliep voorspoedig en er werd rekening gehouden met onze wensen. Tevens was de correspondentie zeer goed en snel. Mooi om te zien dat er met veel enthousiasme en passie ...
17-05-2021
Boeking huttentocht
Wij hebben onze boeking voor een huttentocht voor juli 2021 net afgerond met Alpenreizen.nl.
Heel tevreden over de service. Ik kreeg altijd heel snel antwoord op een vraag en Britt heeft er alles aan...
25-08-2020
Fantastische organisatie
Fantastische organisatie, alles perfect en vlot geregeld. Goede begeleiding. Goede inpaklijst.
Op ons verzoek goede mix van basic/wat luxere onderkomens en half pension/logies ontbijt. Ook erg mooie ...
05-07-2020
Alpenreizen snapt wat service is
Onze eerste actieve gezinsvakantie geboekt bij Alpenreizen. Heel prettig en vlot contact. Mensen zijn zeer vriendelijk, behulpzaam en betrokken. We hebben een leuk programma samengesteld. We hebben e...
11-06-2020
Snel, kwalitatief en to the point.
Ik ben zeer tevreden door de zeer vlotte en vriendelijke opvolging. Snel, kwalitatief en to the point. Een zeldzaamheid in Coronatijd waarin andere reisagentschappen zich verschuilen achter schimmige...
14-04-2021
Snel, vriendelijk en waar voor geld!
Vorig jaar een uitstekend georganiseerde huttentocht gelopen, daarom ook dit jaar weer via AlpenReizen geboekt. Met nog een openstaande vraag zelfs de bevestingingstermijn verlengd. Top service!
03-07-2020
Kwaliteitsvolle dienstverlenging
Kwaliteitsvolle, vriendelijke en correcte begeleiding, zeker in tijden van Corona.
13-07-2020
Vakkundig en goed georganiseerd
Een persoonlijke benadering en snel contact maakt het boeken bij AlpenReizen erg prettig. Ondanks de corona crisis en slechts kort van te voren boeken, is de huttentocht in Oostenrijk alsnog snel geo...
22-07-2020
Super goede service en een persoonlijke aanpak
Op zoek naar een huttentocht kwamen we uit bij Alpenreizen. Super goede service, op maat gemaakt en een persoonlijke aanpak. Ze nemen de tijd voor je en reageren snel en adequaat op je vragen.
23-07-2020
Tevreden!
Dit jaar weer met Alpenreizen onze huttentocht geboekt! Communicatie is prettig en snel. Er wordt meegedacht en waar mogelijk aanpassingen op maat gemaakt! Kortom weer erg tevreden over Alpenreizen.
06-08-2020
Heel vriendelijk en snel geholpen
Heel vriendelijk en snel geholpen. Goed contact zowel telefonisch als over de mail. Er werd snel geschakeld tussen verschillende mogelijkheden en goed gekeken naar onze wensen.
13-08-2020
Super positief
Medewerkers waren erg vriendelijk zowel over de telefoon als over e-mail. Alles was goed geregeld bij aankomst in het hotel en alles was duidelijk voor de wandeltocht die wij maakte in Italië. Zeker ...